Stefans bilder

Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

MC

Dags för lite motorcyklar av det vackrare slaget. Lyckligtvis finns det entusiaster som håller dem i god vigör så vi andra kan njuta av att se dem.  

 En caféracer, skulle tro det är Hondas 350cc , eller är det en 500? Vacker i svenska färger, utställd på nationaldagen.       En rad skönheter.   Snygga väskor och avgasrör på den närmast, stiligt.     Denna Triumphmotor är nästan obscent vacker.     Stolt svensk.     Rumi är ett italienskt märke, de har gjort väldigt fräcka mopeder också.     Snygg motor på Rumin.         BSA caféracer, såg sådana för första gången när jag var i Cornwall i 15 årsåldern. Jag blev mycket imponerad.     En Suecia med JAP motor och stilenlig gaffel. Suecia tillverkades i Örkelljunga, en skånsk motorcykel! 

Postat 2017-06-18 03:26 | Läst 3139 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Blårök

Det finns ett särskilt förhållande mellan medelålders män och mopeder. Doften av blårök, gemenskap, en fin hobby, äventyret. Få fart på tvåtaktaren och ge sig ut. Helst med stil. Tidningen "Moped" är en särdeles välskriven publikation f.ö.  den kan jag rekommendera.

Har jag själv moped? Nej, jag är bara intresserad av fenomenet. Tog en rad bilder på bara några stycken av en lång rad som passerade, det var en strålande varm vacker försommardag och slingrande grusvägar. Längst bak, långt efter de andra, stod en man och kickade vilt. Till sist gick den igång, och han for efter de andra. 

 Gemenskap och Puchmotorer     Ute på mysväg med Dakotan.      Men var kom hjälmen från? Brandstationen?     Hej grabbar!       Bensin i blodet.       Dam med praktisk mopedmodell.     Förmodligen hembygge med importerad Kinamotor. Lite suddigt tyvärr. Men snygg moped!       Tror detta är en typisk tysk modell, DKW?  Men nu sitter ju den sällsynta randiga kåpan inte framför cylindern, kan det vara en Kreidler då? Som ni märker är jag inte jätteduktig på alla modeller. Cool stil i vart fall.   

Postat 2017-06-10 19:56 | Läst 2032 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera