Stefans bilder

Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

693 - det skymmer

Satt i går kväll och såg ut i skymningen, snön for horisontellt på ett fascinerande sätt, oväder är fina att se på. Efter ett tag blixtrade det till i den tröga massan, kom på att det gick ju att gå ut och ta en bild! Valde ut en liten Olympus, en till den avsedd blixt i matchande silverfärg, och ett 9 mm objektiv. Tyvärr avtog både blåst och snö plötsligt när dörren öppnades, så det blev lätt snöfall, som upphörde 5 minuter senare. Men några bilder blev det.     

  Trädgården        benvedsträd       Gatan. Detta är min version av gatufoto, så ser gator ut för mig. Det är min värld.          Här börjar garageuppfarten.         ett tomt sommarhus    

Postat 2018-03-30 10:48 | Läst 2605 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

692 - innedag

Det blir innedagar, något sämre hälsa än vanligt och vädret ute inbjuder inte alls. Hårda malande vindar som håller på dygn efter dygn, snöyra ute just nu. Svårt att lägga fågelfrö någonstans, de blåser iväg. Det får bli lite praktiska göromål, man får göra det bästa av dagen man fått. Tog en runda med kameran igår en kort stund, resultatet ser ni här:   

   Min tallkottkörtel        Vilande varelse       Mångdubbel spiral       Uppåt        Andra sidan rymden       Skeppets undersida        Inre virvel       Bubbelstruktur       Genomlysning. Till höger ögat, bak det synnerven. Magsäck på mitten och därunder bukhålan.      Toppen av glasberget.      Knä eller phalenopsisrot i hydroponisk odling.    

  

Postat 2018-03-29 16:21 | Läst 1801 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

691 - naturen visar sin vita sida

Jaha, då var det snö och vinterkänsla ute igen. Även vinterkänsla inne med febergubben, men det går ju alltid att strutta runt lite med kameran, t.o.m. utanför dörren någon minut. Fåglarna är väldigt hungriga idag, måste snart få tag på en ny säck foder. Det får bli bilder tagna för någon vecka sedan tror jag.     

Knölsvanar får lägga boplanerna på is för tillfället tror jag, snön ligger vit ute, fruset och kall blåst.         Ser hur de flyger runt "sin" damm de häckar i varje år.       Men de väntar tålmodigt        Storken har haft hälsningsceremonier         i boet med sin andra halva, hon får nog knipa om ägget lite till, tills det blir lite varmare.       Sångsvanar på väg        Den ena ropar och får en förvånad blick av den andra, så vad ropade den?        Det kan ju vara ett äkta par           I går kväll        såg det ut så här, i dag har det slutat snöa åtminstone.    

Postat 2018-03-28 11:12 | Läst 2064 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

690 - segt på den sibiriska halvön

Dags att ge kung Bore rött kort! Svårt att bli pigg innan värmen kommer, orkat ett varv runt huset idag, gick på restaurang i lördags och fick tydligen mer än mat med mig därifrån, något virus. Men å andra sidan har jag all tid att sitta av det. Det blev bilder från trädgården därför idag.      

  De ser fina ut mot snön, något som piggar upp i mulet, grått och kallt.            Den botaniska varianten        Våririsarna, såväl ljus som mörkblå är igång          Klockjulros (stinking hellebore) växer tacksamt vild i rabatten, den sköter sig själv.  Kommer ursprungligen från sydvästeuropa. Kraftfullt avföringsmedel och har förmodligen en gång följt med i munkarnas medicinska trädgårdar. Klarar sig förvildad i naturen.       snön ligger så lätt på dess blad.        Sen har vi de vanliga figurerna             Dessa bilder togs för några dagar sedan, genom fönstret. Hönorna är lite rädda för folk, och jag vill inte oroa dem för mycket. På våren får de något mer markerat mönster i fjäderdräkten och lite rödaktig färgning vid huvudet, mest uppe på, men det syns ju inte på bilden.        Tuppen däremot går gärna fram till sovrumsfönstret på morgonen och väcker mig, lite otålig tills han får mat i magen, inte speciellt skygg. Han är mycket mån om att hönorna skall få mat och äta ordentligt. Han får också på våren lite mer markerad fjäderdräkt, också blankare. Speciellt huvud och hals får mer färg, allra mest det röda. Sedan växer fjädrarna som ser ut som öron ut mer på våren, det är ett tydligt vårtecken när de fjädrarna blir större. Inget av det jag sagt om fasanerna har jag läst i någon bok, det är egna erfarenheter.     

Postat 2018-03-27 13:25 | Läst 2206 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

689 - Vår i Viby?

Jo, lite vår finns det, men det var kall luft idag, disigt. Hade en del ärenden i staden, och noterade på väg med cykeln att isen låg ännu i skogen och i vikarna. Fotograferandet hemma fick bli något som skulle gjorts för lääänge sedan: dokumentationsfoto av hus in och utvändigt i försäkringssyfte. Det blev fler bilder än jag trott, trots allt är det en del att få med. Sparas dels på hårddisk hemma, dels på främmande makts hårddisk, med det menar jag s.k. molnlagring. Noterade ute 6 hungriga fasanhönor (jo, de fick mat) samt gula krokus och några sm iris. Bilderna här är nog ett hopplock för 2-3 dagar sedan.    

   Där borta är kyrkan       Kaja   Råka   Kaveldun        Vid sjön långt bort        Smältvatten på åkrar      Ankbrist har vi inte.    

Postat 2018-03-26 16:35 | Läst 1563 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa