Stefans bilder

Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Gott nytt år med blogg nr 600 och gråsiskan

Tredje delen av promenaden, här visas gråsiskan, nästa och sista del blir grönsiskan. Men det får vänta tills nästa år. Ett par av bilderna är lite brusiga, det kan bli lite höga ISO en mulen Decemberdag inne i skogen under snåren säger jag som ursäkt, å andra sidan är det kanske jag som kluddat med framkallningen.   

  Plötsligt fanns hela flocken där runt mig, de åt under relativ tystnad, men hade mycket kontaktläten när de flög en bit. Trots att gråsiskan är färgrik smälter de väl in i landskapet, denna ser stolt och vacker ut.       Det gäller att hänga i! Hälften åt av alkottarna, hälften gav sig ner mot marken, som var vatten i sumpskogen.    Lite brusigt      här med, men det kan ju bero på beskärning kom jag att tänka på.     Först undrade jag varför så många fåglar såg ut att dricka vatten länge och väl, de verkade inte sjuka ju.     Men så såg jag mängder av orange frön som låg på vattnet, vet inte vilket träd de kommer ifrån, men här växer i huvudsak klibbal och ask.        Det är ju lättåtkomliga frön i mängd och liten risk för angrepp bland allt ris och vatten.       Snipp snapp snut och sen var året slut

Postat 2017-12-31 11:21 | Läst 1706 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

599 - naturpromenad 27 December - olika varelser avbildade

Del 2 av 4 från denna givande promenad, bättre hade det varit om jag hade tagit med mig reservbatteriet. Men å andra sidan, vad gör det om 100 år? Gjorde ett objektivklipp i dag efter ett tips från en medlem på Fotosidan, det kommer väl om en vecka, ska bli spännande att testa.   

  Entitan lockade jag ur buskarna med lite frön.     Den var skyggare än vanligt i dag, och de andra mesarna var väldigt skygga, stjärtmesarna pep iväg med meståget in i buskagen. Stjärtmesarna här bryr sig inte om frön verkar det som.       Nötväckorna var aktiva, hördes här och där i skogen.      Ormvråken var enda rovfågeln jag fick en bild på, det är ganska knepigt inne bland träd och buskar. Till höger om den var en falk, och en duvhökshona for omkring bland grenarna längre bort.     Rödhaken, så söt. Vid foten av trädet och stenen nedtill på bilden satte sig falken ett ögonblick.      Talgoxen kastade löven med god kraft genom luften.      Här hoppar hon när jag lyfter kameran      och sätter sig andra sidan trädstammen.      Blåmesen hängde i en tråd        men denna krabaten är alltid lite nyfiken      ser ganska bekvämt ut.     Trädkryparen är en tystlåten favorit.   

Postat 2017-12-30 14:01 | Läst 1694 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

598 naturpromenad 27 December kl 13

Så börjar jag få bilderna klara, startar med naturbilderna, så kommer fåglarna senare. Hade cyklat till Ekenabben, ett strövområde nära staden för de som vill koppla av lite lagom med en promenad i naturen. Ligger mellan sjön och ett samhälle, för sankt att bebyggas helt enkelt.    

  Ställde cykeln på parkeringen och möttes av detta. Andra sidan staden kan man lägga sitt byggavfall bekvämt och gratis i en container, så varför skräpa ned? Olagligheten breder ut sig, denna sommar har här slaktats mopeder, ställts upp husvagnar, och hägnat in kommunens parkering till privat camping.     Nåväl, bort från eländet och in i sumpskogen. Här trivs fåglarna verkligen, här finns mat och vatten, ris och översvämning skyddar. Såg en duvhök och en falk, de är nog farliga för småvilt, men också en ormvråk som jag inte tror har så lätta att jaga här, även om jag hört dess vingar braka genom riset.       Smällebär     Sedan bort till ekarna som gett platsen sitt namn.      Där bakom grenarna är Decembersolen.     Höga träd och många grenar.      Lite färger fanns på himlen, solen mitt i bild, orkar knappt lysa.     Här såg jag falken och ormvråken.     Vattnet låg lugnt och stilla.     Ställde jag bilden blev den mer spännande.   

Postat 2017-12-29 15:11 | Läst 2069 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

597 från 04.49 till 05.18

Det tog längre tid än jag trodde att göra i ordning mina bilder från i går, så det blir en fortsättning på sommarmorgonen, men jag hoppas få klart det jag tänkt i morgon. 

            

Postat 2017-12-28 16:20 | Läst 1936 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

596 - vinterpromenad med sommarbilder

Har tagit en runda med cykeln idag, ner till sjön där det finns ett strövområde i sumpskogen. Det var riktigt dåligt ljus, men otroligt mycket fågel, som flygande svanar, skator, stjärtmes och andra mesar, nötväcka, duvhök, falk, ja jag vet inte allt. Det var också sällsynt mycket folk som promenerade där, även fågelintresserade som ville prata lite. Trots alla snår, dåligt ljus och illsnabba småfåglar, så blev det några bilder, tyvärr ingen på stjärtmesarna. Sedan blev plötsligt ljuset lite bättre, men då var batteriet slut, och reserven låg hemma. Får fixa de bilderna sen, här kommer bilder på sommarmorgon i stället så länge, sommarmorgon del 1. 

                

Postat 2017-12-27 14:33 | Läst 2189 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa