Den här bloggen handlar om bilder på människor. Folk på gator och trottoarer. Trottoarfolket. Gatufoto helt enkelt. Kanske smyger sig även lite annat in. Därav "och det övriga".

Den hade kunnat bli så bra!

Ni vet säkert hur det är. Man ser en bild men misslyckas att få till den. Man är för sen. Eller för långt borta. Något kom i vägen. Man har inte kameran redo. Eller ännu värre; man ser bilden men fattar inte hur bra tillfället är och av ren dumhet nöjer man sig med ett snabbt skott innan man går därifrån. Väl hemma kan man inte släppa hur korkad man var.. Så är det i varje fall för mig då och då. Den här bilden får exemplifiera vad jag menar. Jag borde givetvis följt efter och försökt hitta en bättre bild vid nästa soptunna. Järnspikar också!

Om ett par dagar åker jag till San Francisco. Ska bli jättekul! Håll gärna en tumme för att jag är på tårna och kommer hem med några vettiga bilder!

Det var allt för nu!

Anders

Inlagt 2019-06-05 18:07 | Läst 1131 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tumme hållen. Kul att se bilden du berättade om. Kunde förstås ha varit mer sned också! ;-)
/F
Svar från tezmon 2019-06-05 21:44
Sneda bilder kommer! En i varje fall. Har inte riktigt kommit in i min Petersen-fas än. Men ett löfte är ett löfte! :)
/A
Det där känner jag helt klart igen. Man har för bråttom, är rastlös, inte fokuserad, hungrig, och så vidare. Fast då gäller det att bita ihop och haka på. Jag har giort det några gånger och fått belöning i bra bilder
Svar från tezmon 2019-06-05 22:57
Det finns verkligen tusen varianter på varför man missar bilden. Ett exempel är att man ÄR fokuserad. Fast på fel sätt, på fel sak. Man låser sig, glömmer bort att ha ett öppet sinne och så missar man något helt annat, mycket bättre än det där man var fokuserad på. Men som tur är lyckas man då och då! Kommer in i bubblan och gör saker rätt. Det är den bästa känslan. /A
Missa bilden? Ja, senast i förrgår. Just det där att vara fokuserat och fysiskt känna kamerans närvaro i handen. inte slappna av.
San Francisco är en trevlig stad men med avgrundsdjupa avstånd mellan wealthy people och uteliggarna runt Union Square.
Svar från tezmon 2019-06-07 06:26
Ja jag har hört en del om uteliggare och sociala problem. Det låter hemskt att det är så och inte alls som man tänker sig just den staden. Det ska hur som helst bli spännande. Timmar kvar nu!
Så är livet, men du får ju gärna visa bilder du tycker är bra! Hils, LO
Svar från tezmon 2019-06-07 06:34
Klart jag visar bilder jag gillar! Fast mest i det vanliga bildflödet i gatufotogruppen. Där postar jag både bra och mediokert. Den här bloggen använder jag inte så hemskt ofta. /A