TROTTOARFOLK ET CETERA

Den här bloggen handlar om bilder på människor. Folk på gator och trottoarer. Trottoarfolket. Gatufoto helt enkelt. Kanske smyger sig även lite annat in. Därav "och det övriga".

Rökpaus

Mitt gatufotande går på sparlåga sedan en tid. Nästan pausat. I väntan på väder och lust postar jag det här inlägget på kvinnor som också pausat. Rökpausat.

När man sitter och plöjer igenom sina bilder återkommer många motiv. Här har jag samlat ihop några av mina bilder med de gemensamma ingredienserna kvinnor+cigaretter. Man kan säkert ha åsikter om tobakens skadeverkningar osv. Jag vet till exempel att det finns gatufotogrupper på annat håll på nätet som förbjuder bilder på folk som röker. Jag gick med i en sådan och det första jag gör är att posta en bild på en rökare! Jag hade glömt. Postade bilden i flera grupper samtidigt. Så kan det gå. :)

Hur som helst så fotar jag gärna folk som blossar. Tycker det blir bra på bild.

Sista bilden är väl ingen rökpaus per definition men den fick vara med ändå.

Det var allt för nu! / Anders

Postat 2019-03-15 22:04 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Bilder från Berlin

Jag satt och kollade på mina bilder härom dagen och insåg det ligger en hel del och skräpar på hårddisken. Bilder som av olika anledningar inte visats upp någonstans. Jag tyckte lite synd om dem och bestämde mig för att börja blogga ut en del så de blir glada och jag blir av med dem.

Berlin tycker jag mycket om! En varierad stad. Där finns lite av varje. Jag har gjort tre resor dit och den här gick av stapeln i Juni förra året. Reste i vanlig ordning med min fru men den här gången var även mina två söner med. Hade mina tvivel om jag skulle kunna gatufota i den utsträckning jag ville med så mycket folk omkring mig men det gick helt ok. Här följer några bilder som blivit över.

Det var allt för nu.

/Anders

Postat 2018-09-13 19:40 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Den osynlige gatufotografen

Det finns så många tankar om hur en bra gatufotobild ser ut och vad som överhuvudtaget är gatufoto. En sådan idé är att man som fotograf ska vara som en fluga på väggen. Inte bli sedd. Men allvarligt talat; alltid är det väl någon jäkel som ser en!

Jag har för övrigt läst rätt mycket i Jackie Higgins bok "The World Atlas of Street Photography" (som jag fick av Oscar Hagelberg, tack igen!) och det är ganska befriande. Där finns massvis med exempel på bilder och projekt som jag inte ens skulle klassa som gatufoto innan jag började läsa. Folk som poserar, bilder på husfasader, anonym folkmassa vid Marcusplatsen etc, etc. En intressant bok som jag rekommenderar. Det är rätt skönt att släppa ned axlarna lite och inse att vår älskade genre kan generera bilder med stor bredd. Bilder som överraskar! Sedan behöver man ju inte nödvändigtvis tycka om allt. 

Det var allt för nu!

/Anders

Postat 2018-07-01 12:38 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Vårglada tjejer!

Det var en konstig vår i år. En månad vardera av vinter, vår och sommar. Hur som helst; när våren väl kom brukade jag ta en kort sväng med kameran efter jobbet. En sak som slår mig när jag nu sitter och kollar bilder är hur många glada kvinnor jag mötte. Lättade efter en Mars-månad när vintern länge vägrade släppa greppet kan man gissa. 

En och annan mindre glad mötte jag också förstås. Efterhängsen vinterförkylning alternativt begynnande pollenallergi blir man ju inte så munter av.

Det var allt för nu!

/Anders

Postat 2018-06-12 11:38 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

En stund utanför Åhléns

Jag stod en stund på Drottninggatan utanför Åhléns igår. Zonfokuserade och plåtade folk som passerade. Jag tycker man kan konstatera att människor är fascinerande. Så många utseenden. Så många uttryck. Inte konstigt att man fastnat för gatufoto. 

Det var allt för nu.

Anders.

Postat 2018-05-01 13:02 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa