Den här bloggen handlar om bilder på människor. Folk på gator och trottoarer. Trottoarfolket. Gatufoto helt enkelt. Kanske smyger sig även lite annat in. Därav "och det övriga".

En gatufotograf slår underifrån.

Är det inte så? Man jobbar med små medel. Man knallar omkring med en liten kamera och tar bilder på folk som potentiellt kan bli arg på en. Huga. Försöker att inte märkas. Långt ifrån statusen ackrediterade pressfotografer åtnjuter. Långt ifrån den flashiga utrustning fågelfotografer stoltserar med. Vi försöker göra mycket med litet. Sympatiskt tycker jag. Här följer några bilder som bara väldigt löst anknyter till min ingress. Underifrånperspektivet nämligen. Jag befann mig i somras i ett köpcentrum där det fanns gångbroar med gröna glasgolv. När ljuset föll in blev det intressanta siluetter sett underifrån. Jag klämde av ett antal bilder varav jag visar några här.

Det var allt för nu.

/Anders

Inlagt 2017-10-27 19:04 | Läst 1080 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Oj, ja det här var spännande vinklar och ljus.. annorlunda och snyggt!
Hälsn!
Svar från tezmon   2017-10-27 21:33
Ja men vad kul! Tack. Det var en verkligen annorlunda plats. /A
Kul och snyggt. Hade inte gjort sig lika bra i svartvitt som gatufotografi brukar vara i.
/MA
Svar från tezmon   2017-10-27 21:34
Nej exakt. Jag provade med sv/v men det blev bättre att ha kvar färgen. Kul att du gillar! /A
Genomgående läckert, tycker jag!
/Niklas
Svar från tezmon   2017-10-28 10:17
Kul! Jag känner bara att jag skulle kunnat ta ännu bättre bilder. Jag behövde mer tid! Men sådär är det ju. Man är nästan aldrig nöjd. /A
Kul bilder i en lite annorlunda vinkel, bild två var lite extra.
Svar från tezmon   2017-10-28 10:20
Visst är den. Lite akvariekänsla tycker jag. Fötterna blir neontetror som far omkring. /A
Häftigt. Några är riktigt bra. Själv har jag problem att använda samma miljö i flera bilder, vilket såklart är begränsande..../PE
Svar från tezmon   2017-10-28 21:13
Tack! Jag håller med. I normala fall. Fotar man med en viss bakgrund exempelvis så får man ju välja ut vilken bild som är bäst och sedan är det den som "gäller". I en blogg blir det lite annorlunda har jag märkt. Här är det fritt fram på ett annat sätt med bilder som hänger ihop. /A