TROTTOARFOLK ET CETERA

Den här bloggen handlar om bilder på människor. Folk på gator och trottoarer. Trottoarfolket. Gatufoto helt enkelt. Kanske smyger sig även lite annat in. Därav "och det övriga".

P-vakter - Djävulens sändebud?

Få yrkesgrupper är väl så utskällda som parkeringsvakter. Det ska vara hockeydomare i så fall. Eller politiker. Jag vet folk som fullständigt går i taket bara de kommer på tal.

Men det känns lite orättvist kan jag tycka. Det är säkert så att en och annan bilist hade kunnat slippa ifrån en p-bot om parkeringsvakten hade varit smidigare. Hellre fria än fälla. Jag är övertygad om det. Och man kan definitivt bli irriterad över fullständiga ocker-priser på sina håll.

Men ett annat sätt att slippa p-bot är ju att följa parkeringsbestämmelserna. Där ingår ju exempelvis att hålla rent i korsningar och liknande så att brandbilar och bussar kommer fram. Vidare ska man inte vara ett rövhål och ställa sig på platser för rörelsehindrade. Ganska självklara grejer tycker man. Ändå ställer sig folk där. 

Den här kvinnliga vakten blev verbalt attackerad av en manlig bilist som avslutade med att trycka frukostyoghurten på vindrutan. Hon var skärrad och uppgiven. Skulle åka och tvätta av bilen.

Jag tror nog våra kära p-vakter behövs. Gatorna skulle bli ett kaos annars. Det är ett dåligt betalt jobb men ett jobb som måste göras. Jag skulle säga att de i stora stycken gör en viktig insats för att våra städer ska fungera. Cut them some slack.

Postat 2019-07-17 20:13 | Läst 1247 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Haight Ashbury Street Fair

Haight-Ashbury är ett färgstarkt område i San Francisco. Här hade Flower Power-rörelsen sitt ursprung och varje år firar området sig själv vid en stor gatumarknad; Haight Ashbury Street Fair. Jag hade förmånen att vara på plats vid årets evenemang och visar mer än gärna upp några bilder.

Musik så klart! Här experimentell psykedelisk rock med Galaxy Chamber. Scener fanns det två stycken. En i vardera ände av området. 

Många kom uppklädda efter smak och tycke. Ett kul inslag! Det var ju inte bara god smak som gällde. Vad nu det är.

Varmt var det. Så in i bomben! Det var värmebölja av sällan skådat slag. Under fyra dagar var det över 30 grader Celsius med en topp på 37 grader! MYCKET ovanligt enligt ortsbefolkningen. 

Många valde att klä sig lätt och ledigt(?).

Solhatt var nog en god idé i värmen.

Alla möjliga och omöjliga grejer fanns till försäljning. Planscher, heeling, smycken, Afrikanska statyer, mössor... You name it! Och mat. Mat, mat, mat!

Många högg in. Det grillades kött av olika slag och grilloset rullade in som San Francisco-dimma på sina håll. 

En glasspinne sitter aldrig fel!

Och på en mätt mage sitter ett glatt huvud! Då orkar man ett varv till. Många sköna karaktärer strosade runt och stämningen var toppen. Det doftade för övrigt sött överallt. Hmm. Sockervadd såg jag ingen.

Som ni ser fanns det fler fotografer på plats. Men inte så många. Det borde vara ett mecka för gatufotografer kan man tycka men de jag såg var där och fotade själva evenemanget som jag uppfattade det. Stod med zoom och fotade folk och folkhav för någon hemsida eller tidning.

Hur som helst: en kul upplevelse var det!

Det var allt för nu.

/Anders J

Postat 2019-06-18 14:03 | Läst 1177 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Rökpaus

Mitt gatufotande går på sparlåga sedan en tid. Nästan pausat. I väntan på väder och lust postar jag det här inlägget på kvinnor som också pausat. Rökpausat.

När man sitter och plöjer igenom sina bilder återkommer många motiv. Här har jag samlat ihop några av mina bilder med de gemensamma ingredienserna kvinnor+cigaretter. Man kan säkert ha åsikter om tobakens skadeverkningar osv. Jag vet till exempel att det finns gatufotogrupper på annat håll på nätet som förbjuder bilder på folk som röker. Jag gick med i en sådan och det första jag gör är att posta en bild på en rökare! Jag hade glömt. Postade bilden i flera grupper samtidigt. Så kan det gå. :)

Hur som helst så fotar jag gärna folk som blossar. Tycker det blir bra på bild.

Sista bilden är väl ingen rökpaus per definition men den fick vara med ändå.

Det var allt för nu! / Anders

Postat 2019-03-15 22:04 | Läst 1395 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

En gatufotograf slår underifrån.

Är det inte så? Man jobbar med små medel. Man knallar omkring med en liten kamera och tar bilder på folk som potentiellt kan bli arg på en. Huga. Försöker att inte märkas. Långt ifrån statusen ackrediterade pressfotografer åtnjuter. Långt ifrån den flashiga utrustning fågelfotografer stoltserar med. Vi försöker göra mycket med litet. Sympatiskt tycker jag. Här följer några bilder som bara väldigt löst anknyter till min ingress. Underifrånperspektivet nämligen. Jag befann mig i somras i ett köpcentrum där det fanns gångbroar med gröna glasgolv. När ljuset föll in blev det intressanta siluetter sett underifrån. Jag klämde av ett antal bilder varav jag visar några här.

Det var allt för nu.

/Anders

Postat 2017-10-27 19:04 | Läst 3318 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

En regnig dag i Porto. Del 1.

Jag var i Porto ett par dagar i slutet av Augusti. Det hade inte regnat på två månader berättade en skivaffärsinnehavare för mig. Men. Nu nu minsann regnade det!

-Men paraplybilder är ju kul! Så jag började plåta. Eller fortsatte snarare men nu fokuserat på paraplyer. Man vill ju försöka fånga tillfället. Här är vad jag kom hem med. Jag har delat upp bilderna i färg respektive svartvitt. Det här inlägget innehåller färgbilderna. Jag tycker själv bättre om de svartvita men de får ni se i nästa inlägg.

Det var allt för nu.

/ Anders



Postat 2017-09-17 18:34 | Läst 2374 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera