Den här bloggen handlar om bilder på människor. Folk på gator och trottoarer. Trottoarfolket. Gatufoto helt enkelt. Kanske smyger sig även lite annat in. Därav "och det övriga".

Rökpaus

Mitt gatufotande går på sparlåga sedan en tid. Nästan pausat. I väntan på väder och lust postar jag det här inlägget på kvinnor som också pausat. Rökpausat.

När man sitter och plöjer igenom sina bilder återkommer många motiv. Här har jag samlat ihop några av mina bilder med de gemensamma ingredienserna kvinnor+cigaretter. Man kan säkert ha åsikter om tobakens skadeverkningar osv. Jag vet till exempel att det finns gatufotogrupper på annat håll på nätet som förbjuder bilder på folk som röker. Jag gick med i en sådan och det första jag gör är att posta en bild på en rökare! Jag hade glömt. Postade bilden i flera grupper samtidigt. Så kan det gå. :)

Hur som helst så fotar jag gärna folk som blossar. Tycker det blir bra på bild.

Sista bilden är väl ingen rökpaus per definition men den fick vara med ändå.

Det var allt för nu! / Anders

Inlagt 2019-03-15 22:04 | Läst 1399 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag säger då det... En gatufotogrupp som förbjuder vanligen förekommande scenerier på gatan!? Det kan man kalla verklighetsresistens på ett sådant sätt att man lämnar den dokumentära fotografin. Kanske medlemmarna i den gruppen skulle fotografera blommor istället? Blommor är snälla och stilla och står kvar där man har ställt dom.
Svar från tezmon 2019-03-16 11:02
Ja jag tycker det verkar dumt att försöka censurera bort verkligheten. Rökare finns. Liksom cyklister, köttätare och byggnadsarbetare. Men iofs - administrerar man en fotogrupp på nätet är man väl berättigad att sätta upp regler kring innehållet. Personen som har den aktuella gruppen menar att bilder på rökare lockar unga att börja röka och att sådana bilder föreställer självmord. Ungefär så tänker han.
syntax 2019-03-16 16:06
Men det är ju befängt. Det leder nämligen till att man lika gärna kan säga att bilder på mycket feta personer i själva verket föreställer självmord, eftersom en kraftig övervikt ligger på samma fysiska risknivå som rökning. Och så vidare - fall efter fall av avvikare. För säkerhet skull vill jag nämna att all övervikt orsakas av större tillförsel av näringsämnen än vad man förbränner. Det finns bara ett sätt att tillföra näringsämnen (normalt) och det är genom munnen. Det finns ingen annan väg. Tillståndet är alltså till stor del självförvållat, precis som med rökaren
Sedan har du naturligtvis rätt i att var och en som formar en grupp har rätt att utforma regler för densamma - men då landar ju saken i att man inte skall vara med i denna stolles fotogrupp. Det är därför jag skriver.
Svar från tezmon 2019-03-16 21:55
Jag säger inte emot dig. Tycker också att det är knäppt. Men jag kommer inte till samma slutsats. Jag ser inte något hinder att vara med i gruppen. Andra grupper har andra regler och begränsningar som man får förhålla sig till. Sedan är det ju så att många grupper är kurerade. Ibland hårt. Det kan vara svårt att få med en bild även om den följer gruppens inriktning och man själv tycker den är bra. Tycker den aktuella gruppen har ett ganska intressant utbud av bilder och finns gärna med där.
En stor varierande samling. Bra idè också. Tänker aldrig att ganska många röker faktiskt, men det är ju jag som missat. Är tyvärr rökare själv.../PE
Svar från tezmon 2019-03-16 21:57
Stor samling säger du. Det här var ju bara ett urval! :) Rökare finns det gott om och de fastnar gärna i mitt minneskort. /A