Den här bloggen handlar om bilder på människor. Folk på gator och trottoarer. Trottoarfolket. Gatufoto helt enkelt. Kanske smyger sig även lite annat in. Därav "och det övriga".

Solen - The Comeback! (Part 2)

Glädjen över vårens ankomst vet inga gränser! För egen del blir det här tydligare för varje år som går och jag är verkligen inte ensam. 

Det var mulet när jag gick ut i går. Sedan kom regnet. Nåväl. Jag fotade på. Stod under tak och försökte, helt utan framgång, skapa något av värde.

Så småningom hamnade jag på turistgatan nummer ett här i Stockholm; Västerlånggatan. Då händer det! Solen bryter fram och en helt annan atmosfär med den. Folk andas ut. Släpper ned axlarna. Njuter. Gläds. Turister, stockholmare, religiösa tokar och ateister är helt plötsligt i samma båt. En härlig båt att befinna sig i.

/Anders J

Inlagt 2024-04-14 13:13 | Läst 444 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Andra bilden med mannen med trumman är särskilt härlig. Soldyrkan gissar man ju på men sen inser man att det är knäppgökarna i Hare Krishna-rörelsen. Nåja, det blev ju en fin bild så nån nytta gör de trots allt.

Här i London-trakten så har vädret varit gynnsamt de senaste veckorna och man märker också här hur människornas beteenden ändras. Inte lika påtagligt som jag minns att det var i Sverige dock.

Mvh
Fredrik
Svar från tezmon 2024-04-14 19:51
Jo solen gladde faktiskt Hare Krishna-folket lite extra. De är ju alltid skitglada iofs.. Men de stannade upp och vände sig mot solen, gjorde en sak av de värmande strålarna.
Härliga bilder med sol och gott humör! Solens besök är dock än så länge en aning för kortvariga, ren och busväder lurar bakom molnkanten. Hälsningar/ Björn
Svar från tezmon 2024-04-14 19:52
Hmm. Ja idag var det ruggigt! Men det kommer fler dagar. Fast snart kommer man gnälla för att det är för varmt. :D