Canon EF 70-200mm f4L USM

Betyg


(4.92/5)
(baserat på 133 recensioner)
Skriv en egen recension



2018-09-22 Fredrik AVT



PLUS: Lätt. Skarp. Tålig
MINUS: Saknar IS. Skärpa är bra men det finns skarpare idag men då är man väldigt noga eller har väldigt höga mp antal. Saknar bildstab.

För pengarna är detta en pärla. Lägg därtill att det är få rörliga delar zom kan gå sönder - t ex ingen IS. Bra rese och sportzoom där bländaren räcker till. Däremot är ett bra ex av även 70-300 DO lika skarp eller aningen skarpare vid 100% vid 200mm vid DO:ns maxbländare vid 200mm. Kontrasten på denna är dock högre. Dessutom verkar 70-200 mycket mer konsekvant mellan exemplar. Jag har haft två och både presterar väldigt lika (det kan jag inte säga om DO). Det är ett tryggt begagnatköp därför. Autofokus är snabb och säker.

Liknande produkter: IS versionen. F/2,8 70-200 zoomar. Även Canon 70-300 L och 70-300 DO

2018-02-12 HannesL1



PLUS: Gediget, skarpt, bland de bästa man kan få!
MINUS: Inga

Otroligt bra och skarpt objektiv, gediget byggt, haft 2 stycken inte ångrat mig en sekund efter jag köpt dem!

Pris: 6700

2016-10-25 janne68nilson



PLUS: Otroligt bra skärpa, välbyggt
MINUS: Saknas

Kanon lins med otrolig skärpa.

2014-12-17 PatrikEriksson



PLUS: Snabb och pålitlig autofokus Mycket skarp
MINUS: Ljusstyrkan

Jag köpte detta då mitt sigma 70-200 II gick sönder. Jag trodde att sigmat presterade bra innan jag fick prova denna! Skärpan är helt överlägsen sigmat, och då den ändå inte levererade vid 2.8 kunde jag sällan lägga mig under f4 med den heller.

En annan sak jag direkt märkte är den konsekventa autofokusen. Sigmat kunde sätta fokuseringen ena gången med missa den andra. Man var aldrig riktigt säker på om den där perfekta bilden skulle gå att använda.

Jag har inte riktigt trott att allt prat om "man får vad man betalar för" och att canons L gluggar är överlägsna, skulle vara sant. Nu när jag sitter med en L-glugg, även om det är den billigaste av dem, kan jag inte annat än ställa mig i ledet bland de frälsta canonanvändarna.

Liknande produkter: sigma 70-200, tamron 70-200

Pris: 3000

2014-01-03 JonathanRL



PLUS: Skärpan, färgerna, relativt lätt
MINUS:

Mitt standardval, både för porträtt och länge avstånd. Jag kan inte rekommendera den här gluggen tillräckligt, jag har tagit några riktigt fantastiska bilder med den. Den har ännu inte svikit mig i gott ljus.

Pris: 6100

2013-12-28 larwah



PLUS: Ganska prisvärt jämfört med Canons IS-modell. Lättheten gör att man kan fotografera på fri hand
MINUS:

Snabb och exakt autofokus för annars besvärliga snapshots

2013-10-31 Chill_92



PLUS: Skärpa, gediget, snabbhet, låg vikt
MINUS: Vinjettering på f/4

Har haft detta objektiv i 4år och är hur nöjd som helst!
Visst, det är "bara f/4 men det ger underbara bilder!
Känns väldigt fint byggt och autofokusen är kanonbra.

Enligt Canon är det inte vädertätat, men har stått ute i regn utan några som helst problem.

Älskar det verkligen!

Pris: 7000

2013-10-30 benttoe



PLUS: skärpa, vikt, kvalitet, konstant f/4, usm
MINUS: f/4, inte så snabb, vinjetering på ff

Svinbra skärpa. Lättvikt. Kvalitet

Pris: 5200

2013-06-29 Jungis



PLUS: Skarpt, snabbt och lätt i vikt.
MINUS:

Ett härligt snabbjobbat objektiv som jag tycker har samma fina egenskaper som Canon 300/4.0L som jag hade en gång i tiden.

Pris: 3700

2013-06-23 pkorkala



PLUS: Skärpan!
MINUS:

Ett riktigt kanonobjektiv! Vilken skärpa! Har gett nytt liv till min EOS 450!

Pris: 5300

2013-05-20 nennulf



PLUS: Snabbt! Skarpt! Gediget!
MINUS: Motljusskyddet krångligt att få på men skam den som ger sig!

Kanske det mest prisvärda objektiv som Canon har på marknaden idag?

Liknande produkter: Tamron 70-300 DI VC o.s.v
Sigma 18-200

Pris: 5500

2013-01-01 westerbrand



PLUS: priset bygg kvaleliten. bild kvalitet rakt igenom.
MINUS: bilderna blir sämre vid dåligt ljus

haft min i ett år nu. och kan säga att jag e supernöjd.
objektivet utstrålar bygg kvallite. den är robust tyst o ganska snabb.

blir bra och ganska skarpa bilder. när det e bra väder o bra ljus.

Pris: 7500

2012-09-25 Pettson76



PLUS: Skärpan, byggkvalitén, bokehn, autofokusen, priset, intern fokusering.
MINUS:

Är riktigt nöjd med detta objektiv. Ett 70-200L för 6000kr är nästan för bra för att vara sant!
Vill man ha IS får man betala det dubbla, man får vad man betalar för och här betalar man ett mycket bra pris för det man får!
Jag har nu haft detta objektiv i över 1år och kännde att det var dags att skriva ett omdömme.

Jag kommer aldrig köpa något annat än L-optik i fortsättningen!

Kundtjänst: Alltid superb!

Pris: 6195

2012-05-06 Deavent



PLUS: De optiska egenskaperna, kvaliteten är superb. Det förlängs inte vid zoom, bländaren är fast genom hela zoomomfånget, och autofokusen är både klockren, snabb och tyst
MINUS: Saknar IS

Sett till vad detta objektiv presterar så är det ett klart köp för den lilla summan återförsäljarna tar. Visst är det inte lika ljusstarkt som f/2.8, och det saknar bildstabilisering, men det är inte ens något jag tänker på när jag ser resultaten av bilderna. Alldeles fantastisk optik! Aldrig varit så nöjd med ett objektiv förut, det kan användas till nästan allt

Liknande produkter: Canon EF 70-200 f4L IS USM

Kundtjänst: Trevliga att ha att göra med, som alltid

Pris: 6500

2012-04-24 Patrik60D



PLUS: Färgerna/Kontrasten/Skärpan i bilderna är enormt bra. det lyser L klass om bilderna nu. Snabb AF! Gediget byggd
MINUS: kunde ha varit skarpare vid 70mm

Första L objektivet till 60Dn
inte mycket att tillägga övriga omdömmen mer än att hela objektivet lyser kvalitet.
nu syns det även på bilderna att det är ett L objektiv man fotar med.
rika färger/ djup kontrast vilket gör att bilderna får ett helt annat tryck i sig än med vanliga objektiv.
Tydligast syns det att djupet är bättre och att färgerna är mer verklighetstrogna.

Bokehn är också riktig bra
oskärpan vid f/4 /200mm på nära håll ser ut som smält smör.
Att Bokehn är så bra och smetar ut det som inte är i fokus gör att det som är i fokus sticker ut mer.
Hela bilden får nästan ett 3d djup i sig.

Skärpan är som bäst vid 100mm och f/4
och vilken skärpa sen!
högre skärpa på en cropkamera som 60Dn går nog inte att få där.
enbart ett byte till FF höjer den redan sanslösa skärpan.

Tillägg: stativfäste är ett måste om man inte fokuserar manuellet på stativ.
utan stativfäste med kameran fäst på stativet + live view så sätter USM motorn hela objektivet i gungning och skapar rörelseoskärpa.

jag uppdaterar omdömmet när jag provar objektivet på en Mark 2 som är på gång.

2012-01-21 240_freak



PLUS: Skärpan, byggkvalitén, autofokusen, PRISET!
MINUS: Hittar inga minus på det här objektivet

Ett mycket gediget objektiv som andas kvalité, vilket känns när man håller i det. Av det jag hunnit testa så tycker jag det funkar utmärkt som ett actionobjektiv (natur, motorsport m.m.) och även som porträttobjektiv.

Detta är är ett mycket utmärkt objektiv för både nybörjarfotografen och till den mer erfarna fotografen som vill ha ett allroundobjektiv. Du får otroligt mycket objektiv för pengarna

Pris: 5795

2011-11-27 Hebbe77



PLUS: Gedigen byggkvalitet, Fantastik kvalitet på bilderna Ser maffigt ut på kamerahuset
MINUS: Ingen is, finns ju iof om man vill lägga till xxxxx tusen

Lånade hem en kollegas objektiv för att testa lite..blev såld ganska omgående. Vilken kvalitet, vilken känsla av den robusta uppbyggnaden och den alldeles underbara fokuseringen.

Dagen då jag testade objektivet blåste det 20 m/s samt regnade och var mulet. Fotade trots detta helt underbara bilder.
Sköt även ett par bilder inomhus på barnen som blev helt fantastiska.
Avsaknaden av is har jag ite märkt, har dock inte filmat med det

Liknande produkter: Canon 55-250mm

Köpt hos: Canon personal köp

2011-11-04 NalleD



PLUS: Priset i förhållande till vad man får, kvaliten, bländaren.
MINUS: Att stativfoten kostar från 799:- original..

Väldigt nöjd med mitt objektiv.

F.4 ser kanske inte så mycket i dina ögon, men ack så fel du har, det är otroligt ljuskänsligt.

Jag har testat både F2.8 med och utan bildstabilisator, och jag ser faktiskt ingen användning av att ha det.

Det är ett otroligt köttigt objektiv, som ger ifrån sig en vis power.

Är så nöjd jag bara kan bli!

Liknande produkter: Nej.

Kundtjänst: Snabba bud, men ack så nöjd ändå.

Köpt hos: Rajala Pro Shop

Pris: 6500

2011-07-04 realyslow



PLUS: VÄRLDSKLASS
MINUS: inte hittat några

Så bra, så skarpt, L objektiv är modellen, jag är så såld på "röda ringen"

Köpt hos: Privat

Pris: 4000

2011-04-25 peramaki68



PLUS: Otrolig skärpa, snabb, gedigen, snygg
MINUS: Finns inga minus

Alla pratar om Canons L objektiv samt att jag växt ur allt som heter kit objektiv, Sigma supertele mm.
Gjorde slag i saken för 3 dagar sen. WOW så himla nöjd, denna glugg kommer sitta på för jämnan!
Tagit ca 1000 bilder i olika miljöer, ute i solen, molningt, kvällstid med stativ, inne & kan bara säga Wow, bildkvaliteten är klockren i alla siuationer, lagom vikt för att den ska vara stabil på frihand!
Snabb & tyst!
Rekomenderas varmt!
Hädanefter blir det bara L serien för mig

Kundtjänst: Jättetrevliga & bra service av killarna där!

Köpt hos: Expert Eggeborns Foto

Pris: 5900

2011-04-23 Jonas Forell



PLUS: Fantastisk skärpa, färger mycket jämna - inget färgblurr när det är kraftigt ljus med starka färger ute, AF tyst och mycket snabb - träffar jämt, även i dåligt ljus. Ganska lätt men ändå tillräckligt tung med 7D, så avsaknaden av IS inget bekymmer (har för övrigt tröttnat på IS på andra gluggar, tycker det krånglar mer än det hjälper). Vinjettering och CA finns knappt. Mycket bra byggkvalitet, så här ska det kännas när man lägger ut lite pengar.
MINUS: Inget egentligen, letar man efter en 70-200 telezoom som fungerar i de flesta lägen har jag i alla fall inte hittat något bättre. Större brännvidd går ju inte att jämföra med, det blir ju tredubbla priset. Motljusskyddet okej, storleken behövs, är i plast, men det är ju egentligen en fördel - skrapar inte på grejerna i fotoväskan.

Första L-gluggen som jag köper till min EOS 7D. Vilken positiv överraskning! Nu ser man vad kameran är kapabel till! Har provat Sigma-gluggar i samma prisklass, men lämnat dem tillbaka, denna telezoom är i en helt annan division.

TILLÄGG 2011-09-16: Fortfarande den bästa gluggen jag har, och till det är den dessutom billig jämfört med andra kvalitetsgluggar. Finns inget att klaga på, det är väldigt konsekvent. Jag har inte ändrat mig när det gäller IS på tele, vet inte vad jag ska ha det till då; men till normal/vidvinkelzoom kan det såklart vara mycket användbart vid handhållet.

Liknande produkter: Jag har provat varierande telezoomar från Sigma i samma prisklass, men jag fann dem att vara långt efter 70-200/4L i kvalitet i alla parametrar.

Kundtjänst: Mycket bra, kunnig personal.

Köpt hos: Mediamarkt i Lund

Pris: 5790

2011-04-13 jridell



PLUS: skärpa färgerna är varma
MINUS:

snabb autofokus. Skärpan är kanonfin.
välbyggd och gedigen kvalitet.
väger lite förhållande till storlek inga problem att bära omkring på utflykten

Kundtjänst: snabb leverans perfekt säljare

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 5200

2011-02-07 Fredric A



PLUS: Skärpan, den snabba fokuseringen och byggkvalitén
MINUS: Hittar inga

Kan bara jämföra med mitt sigma, är så sjukt överraskad över skärpan, kommer alrig köpa annat än L optik efter detta. Riktigt bra skärpa även på långa avstånd då jag fotar fåglar.

Liknande produkter: Sigma 70-200 2.8

Köpt hos: Mediamarkt

Pris: 6000

2010-10-13 Qzernix



PLUS: Knivskarpa bilder, snabb fokusering, hög kvalié
MINUS: Avsaknaden av stativfäste, ingen IS

Ett exemplariskt objektiv som näst intill sitter fastklistrat på min kamera. Bra vikt, knivskarpa bilder och löjligt snabb fokusering. Fungerar exemplariskt i dagsljus och bra i mörker. Objektivet kan användas till nästan alla ändamål man kan tänka sig. Bilderna kan bli aningen skakiga i mörkare miljöer då objektivet saknar bildstabilisering samt bilden kan bli lite mörk i dessa miljöer pga f/4. Ett bättre objektiv får man leta efter, om det nu är möjligt att hitta. Och som många andra skriver, har man börjat med L-serien är det mycket svårt att släppa.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 6298

2010-09-16 Christian Magnusson



PLUS: skärpan, kvalitetskänslan, glädjen av att använda den
MINUS: ta de med en nypa salt men f4 känns lite klent ett par enstaka gånger. men hur ofta är man i en mörkt kall hall med detta omfång?

najs är rätt ord för denna glugg :) man får något man vill ha. och det är kvalite över hela omfånget byggnadskvalite och när jag använder den så blir de så jäkla kul för de säger smack så sitter den precis där du vill ha den :)

man får en sån där kvalite på bilderna som på stora reklam skyltar och när jag sitter i lightroom så känns de som man kan dra i spakarna lite mer utan att förstöra bilden

tror inte alls att den vita färgen fångar så mycke uppmärksamhet som så många beskriver. innan med orginal gluggen har jag aldrig utan problem kunnat ta "gatubilder" utan att någon tittar snett på en. tror faktiskt att det är många som snabbt titta på en och drar slutsatsen att man är mer professionell och slipper bli störd.

Liknande produkter: finns inte och de är de som är de fina med den:)

Köpt hos: Inet Data

Pris: 5800

2010-07-18 Teodore



PLUS: Billigare än storebröderna, vikten, skärpan
MINUS: Ingen IS såklart på denna.

Skärpan är ju självklart bra! Dock hittar jag inte många användningsområden för detta objektiv....förmodligen för att jag älskar macro...

Köpt hos: Privat

Pris: 4000

2010-07-18 Stefan Andersson



PLUS: Skärpan, byggkvalité, äkta L-känsla
MINUS: Finns inte

Om Du bara kan få motivet och kameran still är detta ruggigt skarpt. Visst skulle jag vilja ha IS och få större andel prick på skärpan, men priset 4.000:- beggat på Rajala är oslagbara prestanda för pengarna. Kollat det mot Sigma 70-200 f/2,8 EX HSM APO som aldrig tycks bli lika skarp och vid 2,8 är rent oanvändbar.

Liknande produkter: Sigma 70-200 f/2,8

Kundtjänst: Rajala. Kanontrevliga och serviceminded, men så hög arbetsbelastning...

Köpt hos: Rajala

Pris: 4000

2010-07-07 FotoMattias



PLUS: Skärpan,snabb och träffsäker
MINUS: Inget stativfäste

Har haft det nu i några veckor och måste säga att jag är otroligt nöjd. Dock dåligt att man inte får med stativfäst.

Liknande produkter: Canon EF 70-200/4,0L IS USM

Kundtjänst: Bra kundservice har aldrig haft några problem med dom.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 6570

2010-06-22 FD91



PLUS: Snabb och tystgående autofokus, skarp!
MINUS: Inget stativfäste medkommer,

Köpte ett komplett sett med objektivet, motljusskydd och filter.

Jag har använt denna glugg i snart ett år nu, man kan utan att tveka säga att den uppfyller förväntningarna! Från att fotografera människor på relativt(!) kort avstånd till att fotografera Jas39 Gripen som flyger förbi har vart både en upplevelse och glädje med denna glugg.

Eftersom det är en dyrare klass för sig Canon's teleobjektiv så stod det för mig mellan att ha, eller inte ha IS. Det föll uppenbarligen på utan men besviken har jag inte blivit! Vill man ha ett ljusstarkare objektiv än f4 finns storebror f2,8 i en helt annan prisklass. Som många andra skrivit, när man väl börjat med L-serien är det svårt att kolla på något annat.

Exempelbilder med foton från denna glug + 7D finns:

http://multicoloursnapshot.blogspot.com/2010/06/flygets-dag.html

Liknande produkter: Canon EF 70-200mm f4L IS(!) USM

Kundtjänst: Relativt bra kundtjänst, man kanske fick hjälpa dem in på rätt spår men jag blev trevligt bemött och leveransen var otroligt snabb!

Köpt hos: Inet Data

Pris: 8000

2010-06-03 Kenneth Henriksson



PLUS: Härlig färgåtergivning på bilderna.
MINUS: Skulle vara att det inte följde med något stativfäste.

Har haft objektivet ett par veckor nu,det har blivit mitt "normalobjektiv". Svårt att använda något annat.

Kundtjänst: Snabb leverans.

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 6495

2010-05-11 laibach



PLUS: Priset, förhållandevis kompakt, kvaliteten i både konstruktion och bild.
MINUS: Egentligen inga. Det skulle vara att det är bländare 4 men då får man ju i så fall köpa storebrorsan.

Välbyggt! Proffskänsla. Men mest av allt; bildkvaliteten. Detta är mitt första L-objektiv (köpt samtidigt som 24-70 L) och jag måste säga att skärpan, färgåtergivning och allmän "stuns" i bilderna direkt ur kameran är fantastisk.

Med tanke på priset blir objektivets prestanda givetvis ännu mycket mer imponerande.

Storleken är imponerande måttlig med tanke på prestanda.

En "nackdel" är förstås att största bländare är begränsad till 4 men räcker inte det så får man väl köpa storebrorsan 2,8:an, men då till ett helt annat pris och till en helt annat storlek. Jag köpte 4:an av flera orsaker. Priset och storleken i kombination med mitt användningssätt (jag är inte "actionfotograf"). Ska man fota mycket inomhus i sporthallar, kyrkor etc. med tele så kanske man ska överväga en mer ljuskänslig pjäs.

Liknande produkter: Inga. Tror ärligt talat inte att det finns något liknande till detta pris.

Kundtjänst: Ingen erfarenhet.

2010-05-02 Tony 40D



PLUS: Snabb, tyst, bra & skarpa bilder.
MINUS: Inget fäste med vilket är lite snålt.

Efter första sessionen ute i natur och bland bebyggelse så är jag endast positiv till detta objektiv.

Känslan av att det är robust men ändå inte för tungt gör ju inte saken sämre.

2010-03-03 mange69



PLUS: Ser coolt ut=), skarpt, snabbt, gediget byggt
MINUS: Minus och minus, men ett stativfäste vore ett välkommet medföljande tillbehör

Min tidigare erfarenhet av telezoom var Canons EF-S 55-250, och jag inser nu att det handlar om helt skilda världar. Till 55-250s försvar skall dock poängteras att IS-funktionen är mycket bra!

Efter att ha monterat det för första gången på huset slogs jag av att det inte är speciellt litet (i synnerhet inte med motljusskydd á la blomkruka på plats). Storleken till trots är det ett lätt objektiv man orkar bära på under längre stunder.

Bildkvalitén är tveklöst bland det bästa jag sett. Knivskarpt med underbara färger och en fin bokeh. Kan man begära något annat? Jag ansluter mig till alla andra som (lätt generat) talar om "The L-disease". Om Canons alla L-gluggar presterar denna bildkvalitet är det en sjukdom jag gärna bär på. Nu inser jag verkligen att det är skillnad på objektiv och objektiv.

I denna prisklass finns det, enligt mitt förmenande, inga alternativ eller ursäkter - köp om Du har möjlighet. Jag tror inte Du blir besviken!

Kundtjänst: Fick med mig ett begagnat/använt ex från butik, men det byttes ut till ett helt nytt, utan problem.

Köpt hos: Media Markt

Pris: 6200

2010-01-19 sgfk



PLUS: Skärpan, färgåtergivningen, byggkvalitén
MINUS: "Billigt" och klumpigt motljusskydd, inget stativfäste

Det första man slås av när man plockar det ur kartongen är byggkvalitén. Otroligt gedigen och inget glappar det minsta. Motljusskyddet känns dock både klumpigt, fult och väldigt "billigt". Stativfäste följer inte med men detta är det lättaste av alla 70-200 zoomar så det funkar faktiskt utan.

Fantastisk skärpa och färgåtergivning.

Stod länge och valde mellan detta och Tamrons 70-200 f2,8. Tamrons skall förutom att ha bättre ljusstyrka (2,8) vara något skarpare vid 200 mm. Tänkte därför köpa Tamronen men fick i sista stund se flera recensioner som pratade om att AF inte fungerade klockrent på Tamronen. (vissa påstod att det jagar i dåligt ljus och felfokuserar någon gång). Detta fällde avgörandet, vågade inte chansa. Dessutom är Denna Canon 1500 kr billigare än Tamron.

Har fotat lite grann och är mycket nöjd. Otroligt mycket för pengarna.

Liknande produkter: Tamron SP 70-200 f2,8

Kundtjänst: Snabb leverans (dagen efter)

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 6243

2009-12-08 jn4u



PLUS: Skarp, Bra autofokus.
MINUS: Priset, Inga tillbehör.

Vi är väldigt nöjda med denna lins, den är bra bygg och har rätt prisklass. Visst skulle man vilja ha IS men det blev billigare med ett enbens stativ. Den håller även priset bra ifall man skulle vilja sälja den i framtiden för en uppgradering.

Den känns inte plastig när man håller i den. Att autofokusen hänger och snabb är även det bra. Tyst är den också.

Vi har även varit mycket nöjda med den som porträtt lins, och lite fåglar. Den är kanske inte lika skarp som sina stora bröder.

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

Pris: 5700

2009-12-03 Bernert



PLUS: Skärpa, byggkvalitét, hanterlighet.
MINUS: Stativfästet, som är nödvändigt, borde ingått.

Skärpan, autofokusen, bouqeen, byggkvaliteten - allt - är superbra. Tillsammans med 25 mm mellanring blir objektivet perfekt för makrofoto.

Kundtjänst: Mycket trevlig, kunnig och serviceminded personal. Bra prisbild.

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

2009-12-02 patrik_p



PLUS: Skärpan är oslagbar, supersnabb och träffsäker AF ( USM )
MINUS: stativfäste ingår ej, det borde det göra!

Har haft ett EF-S 55-250 IS tidigare och om man tyckte det tog bra bilder i olika avseenden så är detta objektivet obeskrivligt mycket bättre!
Designen och konstruktionen är utmärkt, plast är knappt förekommande. Motljusskyddet kan tyckas vara stort, men ger objektivet ett grymt och proffsigt intryck. Skärpan är otroligt hög. Underbar bakgrundsoskärpa. Riktigt skarpt vid f/4 och EXTREMT skarpt vid f/8. Zoomringen är exakt och mycket trevlig. AF = Supersnabb och väldigt träffsäker. Den jagar aldrig efter fokus, den hittar fokus direkt, även vid skymmande ljus.

Liknande produkter: Tamron 2.8 70-200mm , sigma EX HSM 70-200

2009-12-02 Tropical



PLUS: Skärpan, färgåtergivningen, tyst och snabb AF
MINUS: Inget

Jag kan bara jämföra med min tidigare telezoom vilken inte riktigt spelar i samma division, nämligen Sigma 70-300.
Canons 70-200 är en fröjd att jobba med i jämförelse. Snabbt, tyst och framför allt skarpt!
Byggkvaliten är toppklass.
Valet stod mellan det med IS och detta. Tog detta pga priset som är nästan hälften och det känns verkligen som att man fått mycket för pengarna.
Känner som många andra att man blir bortskämd med L-optik och hädanefter endast vill använda det. Å andra sidan, har man väl skaffat L-rör så lär man aldrig byta ut dem vilket kanske ändå blir billigare i längden.

Liknande produkter: Canon 70-200 4L IS USM, Canon 70-300

Kundtjänst: Inget

Köpt hos: Inet Data

Pris: 6469

2009-11-03 JesperWaleij



PLUS: USM - Har man väl använt USM så är det nästintill en omöjlighet att gå tillbaka. Skärpan är bra och för den ringa summa gluggen kostar så får man onekligen mycket för pengarna
MINUS: f/4 hade gärna fått vara 2.8 men med stativ och i dagsljus är det verkligen inget att klaga på

Skarp glugg med snabb fokusering i toppklass.
Har mest använt det utomhus. f/4 räcker oftast inte riktigt till inomhus (använt i inomhushallar) om man inte skruvar upp iso rejält.

Byggkvalitén är oslagbar, Plast existerar knappt

Köpt hos: Privat

Pris: 4000

2009-09-13 Daniel Wirgård



PLUS: Gedigen kvalitet, skarpt ända ut i kanterna, tyst och fin USM. Balanserar bra med 1D.
MINUS: Visst skulle det sitta fint med en 2.8 IS, men inte till fyrdubbla priset.. Motljusskyddet skramlar lite, kunde sitta mer gjutet.

Hej vilken glugg! Så skarpt!

Liknande produkter: Liknande brännvidder från Sigma och Tamron.

Kundtjänst: Har inget annat än lovord att komma med vad gäller Scandinavian Photo. Dom kan allt och svarar på mer.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 5995

2009-09-02 Oaktribe



PLUS: Skärpan är helt suverän och inte speciellt stor och klumpig.går bra att ta på frihand med.
MINUS: Motljusskyddet är väl inte det vackraste,och ljusstyrkan kanske men inte nåt jag saknar på en gång men då finns det ju 2.8 an

Nu har jag haft den i ett par månader och är mer en nöjd, skärpan är mer än bra det tråkiga att nu vill man bara ha L-optik och då blir det dyrt SUCK

Liknande produkter: Canon 70-300 samt sigma

Köpt hos: Privat

Pris: 6000

2009-09-01 Bramberg



PLUS: Skärpa, kontrast, autofocus exakt och snabb, känsla, storlek, balanserad, robust.
MINUS: Ljusstyrkan i vissa situationer.

En höjdare! Har fotat med denna lins i snart ett år. Det är den skarpaste zoom jag någonsin provat, tillochmed strået vassare än storebror f2,8 som tack vare högre ljusstyrka vinner i längden när det kommer till sport och action med mycket rörelse. Jag ser att många saknar stativfäste men detta kan jag inte förstå då den är lätt och skapar bra balans till kameran både handhållen med 5D och på stativ. Mottljusskyddet är bra och håller mycket bättre än de modellerna som har "cutaway" i framkanten. Ser hardcore ut.

Liknande produkter: Canon EF 75-300

Kundtjänst: Ingen erfarenhet

Köpt hos: Privat

Pris: 5900

2009-08-06 -martin-



PLUS: skarpt, snabbt, bra färg och kontrast, lätt
MINUS: Kan inte komma på något.

Helt klart det objektiv jag har varit mest nöjd med. Skarp redan från bländare 4. Helt otroligt snabb och säker autofokus, speciellt med en Canon 1D maskin. Levererar krispiga bilder varje gång känns det som. Efter några år som nöjd användare kan jag fortfarande haja till när man öppnar upp en bild tagen med detta objektiv. Perfekt till skidfoto när man vill hålla nere på utrustningens vikt utan att tumma på kvalité.

Köpt hos: USA - Adorama

Pris: 4700

2009-07-03 brasse Bosse



PLUS: snabb,skarp och fina färger
MINUS:

Känns klockren i förhållande mellan pris och kvalitet, tror att det är ett av de mest prisvärda objektiven som canon har

Liknande produkter: 70-200 4.0 is =betydligt mer pengar

Kundtjänst: Haft den inne på service på Assistec i São Paulo, och det funkade klockrent att fixa autofokusen +gratis felsökning

Köpt hos: privat

Pris: 4500

2009-06-28 krilleflyers



PLUS: Lätt proffsoptik som är skarpt.
MINUS: Enda negativa är väl att det inte följer med något stativfäste

Har haft detta objektiv några år nu och är helt nöjd. Snabb autofokus och skarpa bilder. Lätt att ha med sig. Tar inte stor plats. Använder även ett 80-200 2,8L när ljusstyrkan inte räcker till.
Går utmärkt att sätta motljusskyddet felvänt, vilket minskar utrymmet i väskan...

Köpt hos: Privat

2009-06-27 Shibbydude



PLUS: Skärpan, Vikten, Snabbheten, Användarvänligheten
MINUS:

Rekommenderar detta objektiv starkt!.

Oerhört skarpt och gediget!
Kolla denna testbild tagen på frihand http://img33.imageshack.us/img33/5047/img1102b.jpg !

Liknande produkter: 70-200/2,8 L

Kundtjänst: FotoVideo, grymt bra bemötande i stockholmsbutiken!

Köpt hos: FotoVideo

Pris: 6790

2009-06-06 stafli



PLUS: + Skarpt + Välbyggd + Hanterbar storlek + Snabb autofokus + Tyst
MINUS: Egentligen inget, även om man kan ha synpunkter på f4.

En extremt skarp och ytterst välbyggd glugg.

Liknande produkter: 70-200 F2,8 L

Köpt hos: Utlandet

Pris: 5100

2009-06-05 xr500



PLUS: Bra färger knivskarpt Mycket för pengarna
MINUS: Inga

Saknar inte IS ett dugg när jag bara använder snabba slutare
har man pengar i överflöd kan man köpa ett med IS.
Har bara gott att rekommendera detta objektiv.

Kundtjänst: Köpte på webben JapanPhoto fick objektivet dagen efter.
Pris med frakt 6839kr

Köpt hos: Japan Photo

Pris: 6839

2009-01-12 skogsbaronen



PLUS: Mekanisk och optisk kvalitet.
MINUS: Ingår ingen stativfot. Fult motljusskydd.

Byggkvaliteten är naturligtvis på topp. Betydligt bättre än Tamron 2.8-dito, vilket ändå var väldigt välbyggt.

Både zoom- och fokusring har mycket bra känsla. Dock löper inte fokusringen lika fint som på mitt gamla 300/4L, men det ska tydligen vara så på de lite nyare USM-objektiven.

Zoomringen är högre utväxlad än på tamrons dito. Man behöver inte vrida lika mycket innan den går i botten , vilket känns skönt.

Har inte hunnit fota något vettigt med det, men fokus ligger iaf rätt.

Stativfästet ingår inte, vilket jag tycker är fruktansvärt dåligt. Fick dock med en piratkopia. Den passar ganska bra, men jag tror inte diametern är riktigt på millimetern. Känns som att den klämmer åt på vissa punkter, vilket gör att jag verkligen inte vill dra åt den så hårt som egentligen behövs.
Själva foten är dock mycket bättre än på orginalet (samma fäste som till mitt 300/4L utan IS). Den är större och nyper fast bättre i snabbplattan, till skillnad från orginalet som vill snurra runt lite hur som helst.

Fokus är naturligtvis snabb och tyst som attan. Snabbare än den på mitt 300/4L, men det beror säkerligen på att det är nyare och med en bättre algoritm.
Går att begränsa fokusområdet, vilket är bra.

Kompatibel med EF1,4x II.

Lever verkligen upp till sitt rykte.

Liknande produkter: Tamron SP 70-200/f2.8 Di LD IF Macro

Köpt hos: Privat, bytesaffär mot Tamron 70-200/2.8

2008-12-22 Oliver Wettergren



PLUS: Skärpa, färger, lätt, autofokus, L- objektiv, bra byggd...
MINUS: "Bara" f/4 är väll det ända...

Köpte det för ungefär ett år sedan begagnad från Blocket. Mycket trevlig kille som skulle byta system. Köpte det för 4200 kr ink uv-filter. Det var i absolut nyskick. Sedan dess har det nästan suttit på huset hela tiden. Det är bra till allt, sport, natur, djur, porträtt...
Mycket snabb AF men jag tror att den skulle vara ännu bättre på ett snabbare hus en mitt 400d...

Liknande produkter: Alla andra 70-200

Köpt hos: Privat

Pris: 4200

2008-11-13 fredde_400d



PLUS: Fantastiska färger och grym skärpa.
MINUS: Inget stativfäste ingår.

Ett fantastiskt bra objektiv till ett mycket bra pris.
Bildkvaliteten är så bra att jag knappt använder mitt kitobjektiv igen.

Liknande produkter: Tamron 28-300 f/3.5-6.3 XR Di LD Aspherical. Canon 70-300 IS USM

Kundtjänst: Fungerade kanon att beställa från B&H Photo-

Köpt hos: B&H Photo

2008-10-24 Syvertsen



PLUS: Skärpan är suverän över hela bilden, gediget byggd som alla L-objektiv, precis AF och snabb fokusmotor.
MINUS: Inget medföljande stativfäste, köpte eget. Sanslöst fult motljusskydd.

Prisvärd, förbaskat bra sporttele för närliggnade motiv med undantag för bländaren. F2,8 hade inte vart fel, men samtidigt klagas det en del på F2,8:ans skärpa. Köpte varianten utan IS, självklart, har aldrig behövt stabilisator och framförallt är det vansinne att köpa F4 IS istället för F2,8, vilken kostar lika mycket.

Liknande produkter: Canon EF 70-200 F2,8, Canon EF 75-300 F3,5-6,3.

Kundtjänst: Köpte begagnad. Killen hade en rätt ful bil, annars inga invändningar. Bussigt att han bjuckade på polfilter.

Pris: 4500

2008-10-08 Andreas Nordgren



PLUS: Gedigen, hög kvalite rakt igenom, snabb focus, lätt
MINUS:

Canon ef 70-200 f4L USM = det i särklass bästa jag någonsin ägt.Snyggt, snabbt, lätt billigt. Har sedan tidigare ett Tamron 28-75 2.8 som blivit en riktig trokännare men har saknat något utöver 75mm och var på jakt efter ett kortare tele.Har sedan tidigare erfarenhet av ett Sigma 55-200/4-5,6 DC som funkade halv hyggligt då man började med foto. Skulle jag jämnföra gluggarna så är det förstås ljusår mellan. Sigmat hadde mycket svårt att hitta fokus och for fram och tillbaka på ren rutin. Canons 70-200 hittar direkt till och med i kniviga situationer. Är sugen på någon fler glugg i L-serien, men gärna någon ljusstarkare &/eller IS, får helt enkelt börja spara slantar.

Hittatde även ett Canon Stativfäste A II till 70-200:an på Ebay, från kameragrossist i Japan, betydligt billigare än vad de tar för samma stativfäste i Sv.

Liknande produkter: Alla andra 70-200 L från Canon

Kundtjänst: Mycket snabb leverans

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 6000

2008-09-03 bengt-re



PLUS: Skärpan, låg vikt, rejält, Bra AF, Bra färger, minimalt med flare, bra motljusskydd (om än fult). Skapligt dammtätt.
MINUS: 2,8 är mer ljus än 4... Tämligen fult.

Hyggligt ljusstarkt, välgjort, skapligt lätt och som sagt L-kvallité. Perfekt standard telezoom då den är billig, bra och inte för klumpig. Fotar man saker som rör sig så är dubbla priset för IS rätt onödigt, och dessutom är objektivet utan IS något robustare, fast visst - vore det samma pris på dem så hade jag valt IS trots att jag inte är någon IS person egentligen.

Fungerar bra med Soligor 1,4X PRO Digital AF om man vill komma lite längre. 157-448 mm blir det om man räknar in converter och cropfaktor - upp med ISO lite och du har ett billigt system som når långt.

Dyrt orginal stativfäste, men köpte ett billigt pirat som är lika snyggt och lika bra som orginal fast till knappt halva priset (finns ännu billigare, men dem skall man inte lita på då de är gjorda i för vek plast)

Jag avnvänder det mest ute för att fota sport under dagtid och till detta kan jag ärligt inte tänka mig ett bättre objektiv!

Liknande produkter: Ett antal olika.

Kundtjänst: n/a

Köpt hos: Privat

Pris: 4600

2008-08-04 erichu



PLUS: Färger, skärpa, kvalité
MINUS:

Efter att länge ha funderat på att köpa teleobjektiv surfade jag runt här på fotosidan.se och letade i både forum och i recensioner, men blev tyvärr inte mycket klokare. IS eller inte IS, 200 eller 300mm mm.
Istället letade jag lite i annonserna och hittade lite olika objektiv. Valet stod mellan ett EF 70-300 IS USM och ett EF 70-200 F4L USM.

Först testade jag 70-300,som visade sig vara ett ganska bra objektiv. Lång räckvidd, god skärpa, kanske inte den bästa kvalitén men ändå fullt tillräcklig.
Dagen efter åkte jag och kollade på ett 70-200 F4L USM och vilken skillnad, ett mindre monster. Solid som guld. Nu fattar man verkligen vad L objektiv är. Färgerna är bättre, likaså autofokusen som är snabbare och mer exakt. Dessutom så inser man att räckvidden är fullt tillräcklig och skärpan är grym.

Sammanfattningsvis så för er som sitter och funderar i samma bana, 70-300 är hyfsat men 70-200 är underbart, man blir helt förälskad. Fortfarande inte säkra? Åk då och testa så förstår ni vad jag menar.

Liknande produkter: EF 70-300 IS USM

Köpt hos: Privat

2008-07-27 Björn Wångblad[BF]



PLUS: Skarp. Snabb exakt fokusering. Lätt. Mycket prisvärt. Håller att hänga i kameran utan särskilt stativfäste.
MINUS: Bländare 4. Ej stabilisering. Vit färg.

Skarp. Snabb exakt fokusering. Lätt. Mycket prisvärt.

Köpt hos: Begagnat

2008-06-18 Magnus090



PLUS: Skarpt, Lätt, billigt, väldigt snabb AF, snygg oskärpa.
MINUS: Canon skickar inte med något stativfäste.

Jag hade först ett sigma 70-200/2,8 macro. Tyckte de var soft hela vägen på 2,8-4,0 så då kunde jag lika gärna ha canons 70-200/4,0. VILKEN SKILLNAD! Canons är lättare och skarpare.
synd bara att canon är snåla och inte skickar med något stativfäste... och de kostar 1200kr!!!

Liknande produkter: Sigma 70-200/2,8 Macro, Canon 70-200/4,0 IS

Kundtjänst: Mycket bra! älskar Scandinavian Photo! Först fick jag ett nytt sigma, sen fick jag byta utan problem till Canon.

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 7000

2008-06-03 gedjan



PLUS: Skärpan, färger, snabb/exakt AF, kompakt/lätt, tyst.
MINUS: Ljusstyrkan (kanske). Inget stativfäste.

Har nu haft mitt i snart ett år. Och kan bara säga att jag är jättenöjd. En L-optik som andas kvalité. Lätt och kompakt jfr med de ljusstarkare och med IS. Kompletterade med en 1,4X Canon converter för att förbättra på brännvidden, samt ett stativfäste från tredje part. Oerhört prisvärd, speciellt som begagnad.

Liknande produkter: Canon 70-200/4L IS, Canon 70-200/2,8L IS

Köpt hos: Privat

2008-06-03 Jukkah



PLUS: Skärpan, kvalitetskänsla
MINUS: Ljusstyrkan (kanske)

Köte den här begagnat istället för Canon 100-300 som var stulen och den här är MYCKET bättre objektiv! Jag är verkligen nöjg med skärpan - rekommenderat!!! Det har varit nöje att ta bilder...

Liknande produkter: Canon 100-300, Sigma 70-200 2.8

Kundtjänst: -

Köpt hos: Privat

Pris: 4500

2008-05-02 hgb



PLUS: Skarp! Färgåtergivning! Liten, lätt, snabb och pålitlig AF, tyst, PRISVÄRD!
MINUS: inget

Skarpare än skarp.
Härlig glugg som sällan gör en besviken. Vill nog påstå att denna glugg är något av det mest prisvärda man kan hitta till EOS.

Rekommenderas starkt!

2008-03-31 Herlow



PLUS: Väger väldigt lite, snabb fokus. Bra färger.
MINUS: Har man en större plånbok kan man få is och större bländare.

Bra kvalitetsglugg som verkar hålla för en bra stund framöver.

Liknande produkter: Alla andra 70-200 från canon, sigma och tamron

Köpt hos: Begagnat

Pris: 4500

2008-03-05 aloof



PLUS: Snabb och tyst autofokus
MINUS: ibland ful linsöverstrålning i motljus

Mycket bra objektiv.
Har använt det mest till hockey och actionsport.
Fokusen är snabb och tyst.

Köpt hos: begagnat

Pris: 4500

2008-02-23 Henrik Björkman



PLUS: Skärpa, färgåtergivning, lätt, robust, pris
MINUS: Man vill förstås ha ett ännu ljuskäsligare objektiv med IS...

Svårt att tänka mig ett bättre tele-zoomobjektiv för pengarna. Levererar skarpa bilder med klara färger i ett robust men lätt paket.

Kundtjänst: Cyberphoto har alltid varit exemplariska

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 6995

2008-02-15 lacke_sa



PLUS: Färgena och skärpan och kvaliten..... Samt den där röda ringen...
MINUS: Dyrt "orginal" stativfäste. Har dock löst det med ett piratfäste köpt för en fjärdel av priset inkl frakt från Hongkong via Ebay. L begär

Jämfört med mina andra objektiv så är det skärpan och färgerna som imponerar på mig. Ger en fin oskärpa på bakgrunden vid bl 4.
Snabb autofokus och USM funktion att kunna manuellt ställa in skärpan.
Vet inte om fler bilder skulle bli bättre med IS versionen men om jag skulle köpa ett nytt idag så hade det blivit ett med IS. Men då skulle jag ha mindre att skylla på och sukta efter

Önskar ibland en bättre närgräns än 1,3 meter

Funkar perfekt med min 400D men var tvungen att komplettera med ett batterigrepp.

Liknande produkter: 70-200L 4.0 IS USM; 70-200L 2.8 IS USM; 70-200L 2.8 USM

Köpt hos: Begagnat

Pris: 5300

2008-02-03 conny.lundgren



PLUS: Vikten, autofokusen, kvaliten
MINUS: F4 inte alltid tillräckligt

Funderade länge på vilken tele jag skulle köpa, valen stod mellan 70-200 F4, 70-200 F2.8, 70-200 F4-IS. Efter lite analys av mina telebilder så är det framförallt i dagsljus jag använder det. F4 IS varianten försvann ganska snabbt eftersom det ligger på samma pris som 2.8an.
2.8an är förmodligen ett bättre köp än 4an om du använder den mycket inomhus, men för min del var vikten på F4 och priset på F4an som fällde avgörandet.

Liknande produkter: 70-200L F2.8, 70-200L F4IS

Köpt hos: E-bay (från Honkong)

Pris: 4400

2008-01-05 Herrn



PLUS: Skärpan, färgåtergivningen, den snabba & precisa autofocusen
MINUS: Tråkigt att man inte får med stativfäste på en pjäs som denna. Kostar ducktigt att köpa löst

Helt underbart objektiv, har endast hunnit knäppa några hundra bilder än (fick det i min ägo igår) men rackarns va bra det är. Hade läst om att autofocusen skulle vara snabb men detta va ju bara såå imponerande. Fina färger, bra skärpa tyst och snabb autofocus som sätter rätt med engång. Inte massa framåtillbaks utan den hamnar precis på första varje gång du pressar knappen halvvägs. Super nöjd

Kundtjänst: Jätte bra, kunniga och ställer verkligen upp på kunden.

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 6495

2007-12-14 viqzhebriq



PLUS: Grepp, af, internfokusering
MINUS: fult motljusskydd, lite smal tub

fick mitt idag, HELT UNDERBART! Har bara tagit lite testbilder och testat AF osv, det är L och det andas kvalité. Mycket bra!

Liknande produkter: sigma 70-200 2.8

Köpt hos: hongkong

Pris: 4500

2007-08-16 niklaskull



PLUS: Bra skärpa, robust, inga synliga rörliga delar.
MINUS: Stativfästet följer inte med.

Otroligt snabb autofokus och inga synligt rörliga delar gjorde det snabbt till mitt favoritobjektiv, Helt underbart att ta porträttbilder med.

Kundtjänst: Snabb leverans.

Köpt hos: B&H Photo, New York

Pris: 6700

2007-08-14 TEN69



PLUS: Skarp och lätt
MINUS: Motljusskydd, tunn

Skarp, lätt, snabb AF.
Smidigt att bära men jag hade gärna sett att tuben varit något grövre, den känns lite för tunn.

Om det nu har betydelse - ful färg och superfult motljusskydd. Ser ut som ett avloppsrör.

Men bildkvaliten är ju på topp.

Liknande produkter: 70-200 2.8

Köpt hos: Privat beg

Pris: 5300

2007-08-10 Lazzze



PLUS: AF otrilgt snabb, skärpan osv
MINUS: Statvfäste saknas

Mycket nöjd och imponerad. Ersatte min Tamron AF 70-300mm F/4-5,6 Di LD Macro 1:2 med denna glugg. Vilken skillnad!

Kundtjänst: Kanon!

Köpt hos: Cyberphoto

2007-07-25 Anders74



PLUS: Närgräns, skärpa, färgåtergivning, storlek, vikt
MINUS: Risk för måndagsexemplar

I färdigt skick (återkommer nedan) ett mycket bra objektiv för pengarna. Tyst och snabb AF som hittar även i måttligt ljus med 350D, bra skärpa redan vid f/4,0 även om den blir bättre något nedbländad (f/4,5 räcker bra, f/5,6 bäst). Även färger och kontrast uppfyller allt man kan önska. Bra skärpa även vid närgränsen på 1,2 m vilket gör att objektivet får ett brett användningsområde.

Vilka alternativ finns det?
Efter köp av ett lätt begagnat 70-200/2,8 blev 4:an inte använd så ofta. 2,8:an är lättare att hålla still, så skillnaden i vilket ljus jag klarar blev för mig lite mer än ett steg. Det kortare skärpedjupet är också en anledning att använda 2,8:an i vissa situationer. 4:an är dock mycket smidigare att ta med t ex vid arkitekturfoto, så de kompletterar varandra. Observera att stativfäste medföljer 2,8:an, så prisskillnaden är inte lika stor som viktskillnaden.

Nu är 4:an såld till förmån för motsvarigheten med bildstabilisering. Canon 70-200/4 L IS USM har egentligen bara en nackdel i jämförelse: Dålig skärpa vid närgränsen på längsta brännvidden (dvs vid max förstoring). I övrigt är det ännu skarpare och ger en mycket användbar bildstabilisering till nästan samma vikt (genom att vissa delar bytts från metall till plast). Nu följer 4:an med bildstabilisering med oftare än 2,8:an, men 2,8:an behövs t ex när ljusstyrkan krävs för att frysa rörliga motiv.

Canon 70-300/4-5,6 IS USM kan vara ett annat alternativ då den är något billigare, sägs vara bra optiskt och mer än väl kompenserar ljusstyrkan med bildstabilisatorn. Dock är den konstanta ljusstyrkan, det icke roterande frontelementet, den snabba autofokusen och den allmänna kvalitetskänslan argument för 70-200/4 L om man inte är beroende av bildstabilisering eller starkt föredrar en svart (diskretare) färg.

Vem rekommenderar jag det till?
Till alla vars budget inte tillåter IS-versionen, men känn också på 70-300 IS, det är mycket smaken och användningsområdet som avgör. Har man inte hunnit drabbas av L-sjukan (och därmed bara måste ha den byggkvaliteten) kan 70-300 IS vara ett förnuftigare val för semestern.

Varför inte högsta betyg?
Betyget dras ned lite av Canons bristande kvalitetskontroll. Mitt exemplar fokuserade långt bakom motiven och var väldigt oskarpt i vänsterkanten. Centralservice fixade fokuseringen, men oskärpan i vänsterkanten bestod (ner till nästan f/8). Nästa vända justerades vänsterkanten separat, vilket gav ok skärpa över hela bilden, men objektivet (tillsammans med övriga som skickades in) fokuserade nu endast rätt med mitt hus som följde med. Infocare kalibrerade sedan om hus och objektiv mot en normal så de fungerade även med andra hus/objektiv. Många vändor blev det, och även om säljaren stod för frakterna var väntetiderna ibland frustrerande.

Kundtjänst: Bra service i butiken, bra hjälp vid reklamation

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

2007-06-17 Sebastian Skarp



PLUS: Bra skärpa, lagom stort, väger inte så mycket, välbyggt
MINUS: f/4

Underbar skärpa redan från f/4.0! Den första zoomen jag använt på ganska länge (har tidigare kört nästan uteslutande 35 2.0 & 85 1.8). Smidigt med zoom ibland. Det jag saknar är ljusstyrkan hos de fasta objektiven, men ett 2.8L hade varit för dyrt.

Köpt hos: B&H

2007-06-17 ApollondeuxJonas



PLUS: Priset! Skärpan, snabbheten, storleken (väl avvägd), allt
MINUS: Det svindyra stativfästet, annars finns det inget att klaga på

Här har man ett objektiv som heter duga!
Wow, från de första bilderna jag tog med det här till de senaste så blir man bara så glad över att se vad fina bilderna blir! :)
Dock så hatar jag när jag måste lämna det hemma för de lite för stora brännvidderna, då det känns mystiskt att ta porträttfoton fem meter ifrån personen.

Köpt hos: FotoKungen

Pris: 6595

2007-05-11 Przemek Carlsson



PLUS: Otroligt bra optik! Svårt att ta dåliga bilder med den. Andas kvalitet och drar till sig blickar från folk ;)
MINUS: DYRT stativfäste! Hade varit bra med IS.

Detta objektiv lämnar sällan min kamera. Jag blev kär direkt när jag knäppte de första testbilderna med den. Helt fantastisk optisk kvalitet!

Kundtjänst: Kanon, kort leveranstid.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 7000

2007-04-29 zyrtex



PLUS: Mycket bra optisk kvalité, skärpan, vikten.
MINUS: Att det inte följer med något stativfäste, f4

Lätt ett av mina favoritobjektiv. Funkar perfekt för ansiktsporträtt och annat.

AF:en är tyst och snabb och skärpan är perfekt.

Förstår inte varför canon inte kunde varit snälla och slänga med ett stativfäste.

Liknande produkter: Ingen uppgift

Kundtjänst: Ingen erfarenhet

Köpt hos: Cyberphoto

2007-03-01 Olaf Lindström



PLUS: + Optisk kvalitet, skarpt + Pris/storlek gentemot 2.8 versionen
MINUS: - Något ljussvag inomhus, men då finns 2.8 versionen

Bytte upp mig till detta från 75-300mm och det känns otroligt bra. Objektivet är prisvärt, smidigt(i förhållande till kvalitet etc.) och ger en otroligt bra skärpa redan utan nedbländning. Det vita kan ju tvistas om, en del människor tittar lite skumt på kameran men det får man ta...

Kundtjänst: Bra service, trevlig personal.

Köpt hos: Hegethorns Foto AB

Pris: 6990

2007-02-24 ptm



PLUS: Snabbt och tyst
MINUS: Ingår inget stativfäste

Riktigt bra glugg! Funkar i de flesta lägen och en bra start om man vill fota tele

Köpt hos: Schönherrs foto

Pris: 5999

2007-02-23 MiniApan



PLUS: skarp, lätt, vällbyggd, snabb AF
MINUS: finns inga

ja vad ska man säga, en underbar glugg, tyst, lätt, snabb, väldigt välbyggd och otroligt skarp.
Kompaktare och lättare än 70-200 2,8, inte för tung för att bära med sig och den ser bra ut på kameran också =)
Man kan ju sakna 2,8 ibland, men man betalar ju också hälften av vad 70-200 2,8 kostar, och man får desutom en kompaktare och lättare glugg.
Helt klart värd pengarna.

Liknande produkter: Canon 70-200 F2,8, Canon 70-200 F4 IS, Sigma 70-200 F2,8

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 7000

2007-02-06 Jenssa



PLUS: Tyst, skarpt, lagom vikt, överkomligt pris
MINUS: f/4

Har ägt detta objektiv en längre tid nu och har bara bra saker att säga om det, skarpt och lagom tungt och tyst!

Tar mest bilder utomhus och tycker f/4 fungerar utmärkt då, man lär dock behöva f/2.8 varianten om man ska ta mycket innomhus...

Just för tillfället har jag en 5D och tycker det blir lite "kort", fungerade bättre på min 350D med 1.6x

Liknande produkter: 70-200 f/2.8

Köpt hos: pixxass.de

Pris: 6000

2007-01-17 Roger.W.



PLUS: Mkt skarp, välbyggd, inte så tung.
MINUS: Kan sakna 2.8 vid några få tillfällen.

Denna glugg är extrmt skarp i alla lägen tycker jag. Välbyggd och vädertätad samt inte allt för tung. Mycket bra färger, kontrast......Ja allt. Kan sakna 2.8 lite ibland för hockey mm. Men 4.0 har gett mig mkt bra hockey-bilder. Tycker 2.8.an är för tung.

Liknande produkter: 70-200/2.8L

Kundtjänst: Har ej behövt

Köpt hos: Privat

Pris: 5400

2006-12-29 Kad.A



PLUS: Inget som känns konstigt med den, snabb fokus, tyst fokus
MINUS: absolut inget

once go "L-fattning", never go back!

Kundtjänst: Mycket bra, hade problem med första, skickade tillbaka den och fick en helt ny!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 6990

2006-11-26 Attila_D



PLUS: L Snabb AF Skärpa bra
MINUS: Trodde att den skulle vara vit efter all snack här, men tydligen så är den grå, men lika fin för det :)

Har haft den i ca en månad, först blev jag rätt så besviken på klalitén, det kändes liksom inte så bra som jag förväntade mig att det skulle bli
Dessutom så tillåter inte det här jobbiga svenska vädret mig att gå ut och köra den i rätt miljö. Antingen regnar det eller så är det för mörk. :(

Men om jag jämför med andra objektiv som jag har testat så är det ju en jävla skillnad (ursäkta språket)
Nu längtar jag till våren så att man får gå ut och testa den i dagsljuset
Men jag måste ändå säga att jag är rätt så nöjd med den.
Värt pengarna

Jag återkommer när jag har hunnit köra den mer.

Liknande produkter: EF 70-300 IS USM
Men fanns inte på lager någonstans så jag avbeställde de och köpte denna istället.

Pris: 7356

2006-11-17 Allemyr



PLUS: Skarpt, prisvärt och bra bygg kvalité
MINUS: inga

Mycket bra och skarp telezoom.

Köpt hos: Zebramedia

Pris: 6495

2006-10-21 MNorlander



PLUS: Superskarpa bilder, snabb, lättare än förväntat
MINUS: Har inte hittat speciellt många än annat än stativfäste som borde ingå och att gluggen blir otroligt lång med motljusskyddet på.

..

Köpt hos: 2Mån BEG

Pris: 5100

2006-08-21 spotmatic



PLUS: Skärpan och kontrasten redan på full glugg.
MINUS: Att stativfäste inte ingår. Jag hade dock ett till en Tamron 300, som passade fint.

Ett objektiv med fin känsla, inget plastbygge. Ger skarpa bilder med fin skärpa,kontrast och fina färger. Motljusegenskaperna är toppenfina. Med fin genomteckning. Inga slöjor över bilden Stort motljusskydd medföljer.
Mycket lite cromatisk aberation
Matchar fint på en EOS 350D.

Liknande produkter: EF 70-200/2,8 för dyrt.
Sigma 70-200/2,8 för klumpigt.

Kundtjänst: Ej behövt

Köpt hos: Hegethorns i Nässjö

Pris: 6990

2006-06-03 Johnny fly



PLUS: Skarpt, bra färger ligger bra i pris.
MINUS: Ingår inget stativfäste

Jag har bara haft det några veckor, och tycker det fyller sin funktion mycket bra. Utan stabilisering och bländare 4 på fri hand är jag nöjd med resultatet. Kan bli mycket bättre med ett ordentligt stativ.

Kundtjänst: Mycket bra.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 5595

2006-06-01 ugge



PLUS: Skarp, supersnabb AF, färgåtergivning, kontrast och bokeh perfekt... Att optiken dessutom är så billig (köpt i rätt land så klart).
MINUS: Alla mina gamla bilder som jag tyckte var skarpa (tagna med andra objektiv) kom på skam... Skapade L-frossa vilket blir dyrt i längden.

Favoriten... Perfekt som den är, med mellanringar eller med 1.4X konverter (står på tur i inköp). Den enda begränsningen jag känner av ibland (förutom min egen kapacitet) är ljusstyrkan. Det skulle kunna avhjälpas med ett kamerahus med lägre brus vid högre ISO. Optiken rekommenderas varmt till alla som funderar på en kortare telezoom.

Köpt hos: Adorama

Pris: 4200

2006-05-25 Nerevarine



PLUS: Prestanda, byggkvalité, pris, storlek.
MINUS: Inget för pengarna.

För pengarna det absolut bästa man kan få, om man inte vill ha fasta brännvidder.

Detta objektivet är det jag använt klart mest, och fått flest bra bilder med. Skärpan är väldigt bra för att vara en zoom, och formatet samt tyngden mycket bra när man inte vill släpa på uppemot ett och ett halvt kilo telezoom för att få f/2.8.

Enda dåliga är ju att man saknar just f/2.8, så man får inte den där superexakta AF:en på semi-proffshusen och uppåt. Inte heller det riktigt korta skärpedjupet.

Men, man får vad man betalar för, och för det man betalar för detta objektivet så kan jag inte ge det annat än full pott.

Liknande produkter: EF 200/2.8L II, valde 70-200/4 för zoomen.

Kundtjänst: Mycket bra att handla med.

Köpt hos: ZebraMedia

Pris: 6180

2006-05-11 Kalle_B



PLUS: lätt, gedigen, otroligt resultat
MINUS:

Kan man bli kär i matriella ting så är det en underbar kärleksaffär jag inlett med denna glugg. Fina färger, otrolig skärpa, detta klassiska brännviddsomfång är en fullträff!

man komemr långt med bara detta objektivet med sig.. ett av de sista gluggar jag vill vara utan. f4 gör ingenting för vanlig fotografering, vill du fotografera fladdermöss i grottor kanske du ska titta på 2.8 versionen istället...

Köpt hos: Scandinavian Photo

2006-04-27 Fredrik Nordström



PLUS: Skärpa, färgåtergivning, vikt.. Vit och fin =)
MINUS:

Köpte denna glugg begad, första L gluggen för mig.. Är totalt hel imponerad, vilken skärpa och färgåtergivning! Ett kanon köp, helt klart!

Köpt hos: Privat

Pris: 5000

2006-04-16 ryhle



PLUS: skarp! snabb autofocus, stabil
MINUS: bländarsize

Tar extremt fina bilder, väldigt snabb autofocus och fin kvalitet. Blev först lite besviken på bilderna jag tog med de förinställda lägena på kameran men när man trycker upp slutartiden på svåra motiv som tex fåglar och pillar lite på inställningarna blir det helt fantastiska bilder. underbar färgåtergivning och härligt ljus i bilderna. Tar inte så bra bilder i dåligt ljus när det krävs snabb slutartid men är väldigt nöjd med objektivet annars.

Köpt hos: zebramedia

Pris: 6500

2006-04-11 Axelll



PLUS: allt
MINUS: inget

Vilken underbar känsla! Ligger perfekt i handen och jag är nöjd som helst. Kanske för att det är min första L-optik, men som sagt, den ligger mycket bra i handen och känns bra på min 20D.

(Har haft den nu i 2 veckor...)

Kundtjänst: -

Köpt hos: BH Photo

2006-04-07 Cobb



PLUS: Skärpan, snabbheten, färgerna.Väldigt prisvärt
MINUS: Inga

Har nu haft det här objektivet ett tag och kommit på att den alltid sitter på kameran.
Vilket tyder på att jag är väldigt nöjd med vad den presterar.
Valde länge medan 2.8 IS eller 4.....men då jag inte är så beroende av ljusstyrkan så fick vikten och även priset i detta fall fälla avgörandet....och jag ångrar mig absolut inte :)

2006-03-26 Erik Nylund



PLUS: Mycket snabb fokus
MINUS: Stativfäste ingår ej

Gedigen konstruktion, mycket snabb fokus. Men man tycker Canon kunde kosta på sig ett stativfäste i standardpaketet. Motljusskyddet känns som ett billigt avloppsrör.

Pris: 5700

2006-03-25 oclv



PLUS: Stabil, kvalitetskänsla, autofocus, skarpa linser
MINUS: Inga

Mycket nöjd med denna glugg, snabb fokus, stabil, lätt.

Och så är den vit...ser inget negativt med det.
Mycket skarpa bilder och 2.8 behövs inte för mig.

Köpt hos: JR.com

Pris: 585

2006-03-10 Jhns



PLUS: Lätt, fantastisk skärpa, verkligen prisvärt
MINUS: Inga

Smidigt och lätt.
Mycket bra skärpa och stabil konstruktion

Liknande produkter: 70-200/2,8, för tungt och dyrt, jag har inte behov av detta bländarsteg

Pris: 5000

2006-03-10 Andreas Lestander



PLUS: + Skärpan. Priset. Ser proffsigt ut.
MINUS: - Avsaknad av stativfäste, som dessutom går loss på hutlösa 1400 SEK.

Ett enormt steg från kitgluggen (EF-S 18-55) till detta! Det första jag slogs av var att USM är riktigt snabbt, träffsäkert och lågljudande. Tvivlar att man hittar mer prisvärd optik än denna!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 6995

2006-02-17 BoJohan



PLUS: Mycket skarpt redan från vidöppet över hela brännviddsområdet. Blixtsnabb fokusering.
MINUS: Inga, skulle i så fall vara att stativfästet inte funkar att använda med batterigrepp på kameran och vissa stativhuvuden/snabbfästen.

Har haft det här objektivet i drygt fem år och det är nog mitt favoritobjektiv av de jag har. Skärpan är förstås i en helt annan klass än de zoomar jag haft tidigare med liknande brännvidder (EF 80-200 f/4,5-5,6, EF 75-300 f/4-5,6, EF 100-300 f/4.5-5,6 USM). Ett mycket mångsidigt objektiv. Den vackra bokehn gör att det fungerar bra som porträttobjektiv t ex.
Jag har stativfästet, men har inte använt det speciellt mycket pga att det inte funkar med batterigrepp och det stativhuvud jag har (Manfrotto 141RC). Annars är stativfästets passform absolut perfekt med mitt objektiv, inget som helst glapp (som en tidigare recensent hade problem med).

Köpt hos: New York Camera (Tyskland)

2006-02-17 Vikentij



PLUS: Optisk OK
MINUS: Inget stativfäste

Tänk på att stativfästet kostar nästan 1500 kr vilket skall inkluderas i priset om man jämför objektivet med ex. Sigmas objektiv.

2006-02-16 Tobias.N



PLUS: Robust, mycket god skärpa, snabb autofocus och mycket objektiv för pengarna!
MINUS: Man får inget stativfäste.

Efter en månads väntan fick jag detta efterlängtade objektiv!
Det landade på posten en fredag så på lördagen blev det fotografering för hela slanten! Blev mycket häpen över den snabba autofokusen (använt EF 75-300 III) och fick genast en hel del bilder som inte var möjliga att ta med mitt andra objektiv. Efter en lång dag så kom jag hem och kikade på bilderna. Skärpan var klart bättre än 75-300 objektivet men kontrast och färg var nog det som var störst skillnad. Bilderna som togs mot havet fick ett helt annat djup och mer realistiskt utseende. Kvaliteten på objektivet är på en helt annan nivå än 75-300 och man får ett stadigt grepp med handen.
Jag är mycket nöjd med objektivet och ska man köpa ett nytt objektiv så ska man nog köpa detta. Mycket objektiv för pengarna och en mycket god kundservice från Scandinavian Photo.
Ett lyckat köp!

Liknande produkter: Kan ej uttala mig.

Kundtjänst: Mycket god kundservice med bra personal (Thomas Dahlstrand)!

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 7290

2006-02-15 Ellery Sneed



PLUS: Snyggt, snabb autofokus.
MINUS: Inkorrekt autofokus

Såg verkligen fram emot detta objektiv, då jag har hört så mycket bra om det. Men, men...efter tre dagars test har objektivet inte hittat rätt skärpa en enda gång. Detta tycker jag är skittrist, det är ju inte gratis precis.

Dessutom passar inte stativfoten från 400/5,6 L USM trots att det är sagt så, glappar mycket!

Kundtjänst: Cyberphoto är mkt hjälpsamma och skickar mig ett nytt när jag har skickat tillbaka detta.

Köpt hos: Cyberphoto

2006-02-03 Oscar_Karolina



PLUS: Tyst, Snabbt, Bra kvalitet, ger bra bildkvalitet.
MINUS: Har inte hittat några.

Jag är grymt nöjd med det här objektivet. Det är ju inte det objektiv man använder absolut mest. Men när man använder det så funderar det helt perfekt tar otroligt fina bilder.

Kundtjänst: Har ingen erfarenhet.

Köpt hos: Scandinavian Photo

2006-01-30 danh



PLUS: Lätt, smidigt. Mycket fina färger och även mycket god skärpa.
MINUS: Knapparna för omställning av AF/MF och fokuseringsområde ändrar ganska lätt läge om man kommer åt dem.

Jag har haft objektivet i snart ett år nu och kan bara instämma i hyllningskören: det är ett toppenobjektiv! Förutom de mycket goda konkreta egenskaperna, så är det en himla skön känsla att plåta med det! Jag har det i kombination med 350D, och den förhållandevis lätta och smidiga telezoomen passar utmärkt ihop med det nätta kamerahuset.

Liknande produkter: -

Kundtjänst: -

Köpt hos: Kungsholms Foto

Pris: 6900

2006-01-25 Lasse Hafner



PLUS: skarp,färgerna är suveräna, snygg
MINUS: min fru gillar inte att jag har den med i sängen, man blir kräsen, nu är det bara L som gäller

Helt underbar optik

Köpt hos: begagnat

Pris: 5500

2006-01-10 Kim Willer



Bedste til prisen!

2006-01-07 rizi



PLUS: skarp, tyst, snabb, känslan i mekaniken
MINUS: vadå ? Ja, okej då stativfäste kunde ha ingått.

Lagom storlek för att orka bära med sej. Den är skarp redan vid bl. 4. Saknar dock stativfäste vid 200mm, den är lite framtung med en EOS30:a på stativ.

Kundtjänst: utmärkt service

Köpt hos: zebramedia

Pris: 6495

2005-11-16 digitalaflaesk



PLUS: Snabb AF, kanon bildkvalitet, robust rakt igenom.
MINUS: Saknar stativfäste.

C(K)anon-objektiv i högsta klass, snabb AF, riktigt bra bildkvalitet och ett bra omfång på brännvidden. Ligger perfekt i handen och är inte för tungt. USM-motor ger inte mycket ljud vid fokusering.

Liknande produkter: Sigmas f2.8 variant med samma brännvidd.

Kundtjänst: Trevlig kundtjänst.

Köpt hos: Zebra media

Pris: 7000

2005-11-15 photonicdelousions



PLUS: Lätt, snabb och superskarp!
MINUS: Dyrt stativfäste!!!!!

Supernöjd, detta är verkligen en liten välförpackad drömm.
SOm andra sagt svårt att röra sig obeärkt med dessa "vita" Objektiv.

Köpte detta använt men i superskick med +3 närgräns filter samt Hoya pro UV Filter!

Liknande produkter: Andra objektiv i L serien

Köpt hos: Köpt av medlem på FS

Pris: 5300

2005-11-12 sjohan



PLUS: Storleken, priset (i jämförelse med andra)
MINUS: Motljusskyddets form, stativfästets pris...

Klockrent objektiv. Bästa köpet på länge. Väldigt skarpt osv. Hade självklart gärna sett att det var lite ljusstarkare men det finns ju på dom dyrare objektiven. Får nog bli ett sådant såsmåningom men i nuläge så är detta ett jättebra objektiv.

Liknande produkter: Sigmas 70-200

Köpt hos: Fotobutiken i gårda

2005-11-12 Mikael Johansson



PLUS: Allt
MINUS: Inget

Har fotat litegrann med det och är redan fast!
Har provat en del del kvällsfotografering med gluggen och den är kanon på att hitta skärpan. Skarpt blir det också!

Kan inte bli bättre i denna prisklass!

Liknande produkter: Sigma 70-200mm f/2.8 APO EX HSM

Kundtjänst: Köpte gluggen på ScandinavianPhotos nya butik i Stockholm. Jag blev bra bemött och fick svar på de frågor jag ställde. K(C)anon! ;)

Köpt hos: Scandinavian Photo

Pris: 7100

2005-10-15 dj_evil



PLUS: Allt med den, så skarp.
MINUS: Inga alls.

Så otrolig bra glugg alltså, ni som klagar över vikten kan jag inte fatta det, ni bör träna lite mer, jag själv önskade att den var tyngre.

Som sagt skarp skarp skarp optik.

Köpt hos: Dubai

Pris: 3500

2005-09-12 RobbanT



PLUS: Kvalité, lätt
MINUS: Ej upptäckt några än

Riktigt bra kvalitéts objektiv till en rimlig kostnad. Objektivet fokuserar snabbt och hittar nästan alltid rätt. Kort sagt objektivet är inte begränsningen utan det är jag...

Kundtjänst: Beställde men det var rest och jag åkte iväg på semester, Fotokungen ringer och meddelar att de fått in ett ex då jag inte är hemma skickar de ned objetivet till en bensinmack så jag kunde fota under semester - Bra service!

Köpt hos: Fotokungen på söder i Sthlm

Pris: 6895

2005-08-31 Geting



PLUS: Skarp och snabb. Lätt i jämförelse med 70-200/2,8 L USM.
MINUS: Saknar IS.

Är mycket nöjd med detta objektiv. Snabb AF och skarap, kontrastrika bilder med härliga färger. Det är lätt att bli frälst på L-optik när man snvänt denna.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 6995

2005-08-28 PITCH



PLUS: Skärpan, snabbheten
MINUS: Det enda jag kan komma på är att det saknas en stativ-fot.

Fick testa en polares objektiv och fastnade direkt. Har nu köpt ett eget och fastnat ännu mer. Tycker att auto-fokusen är fantastiskt snabb, reagerar blixtsnabbt. Dock så saknar jag en stativ-fot som borde följa med.

Kundtjänst: Fantastisk personal! Kollade på deras hemsida och enligt den fanns objektivet inte på lager. Ringde dem för att fråga när det kom in igen och fick då veta att det skulle finnas 2st kvar. Killen på telefon sa att de var saldofel i datasystemet. Han fixade till det där saldo felet under samtalet. När saldo felet var fixat så gick det att köpa via hemsidan, vilket jag också gjorde. Detta var på onsdag kväll och jag fick det levererat på fredag eftermiddag. Det kallar jag verkligen för service. Ett företag vars personal som visar sin service anda i allra högsta grad !!! Rekomenderar dem mycket varmt! Jag tycker att de har hyfsat bra priser.....

Köpt hos: zebramedia

Pris: 6497

2005-08-12 Niklas.Hjelm



PLUS: Otroligt prisvärt! Snyggt, skarpt.
MINUS: Ljusstyrkan ifall man behöver den.

Gud! Jag kan inte sluta titta på det! Min underbara L-Optik! Helt underbar! Har ni pengarna så köp det, har ni det inte så skrapa ihop det! Ett måste!

Liknande produkter: 70-200 2.8L

Kundtjänst: Jättetrevliga, snabb respons, bra packat. Inget att oroa sig över.

Köpt hos: Zebra Media

Pris: 6652

2005-08-10 R Johansson



PLUS: Snabbt, tyst, skarpt. Precis vad man kan förvänta sig av ett L objektiv. Otroligt billigt.
MINUS: -

Fantastiskt, även när man har känslan av att det blev rörelseoskärpa så är kortet kristallklart.

Liknande produkter: -

Kundtjänst: Mycket trevliga, serviceinriktade och kunniga.
Rekommenderas varmt.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 6995

2005-08-01 induce



PLUS: Knivskarpt. Lätt. Snabbt & tyst fokus. Välbyggt. Prisvärt.
MINUS: Avsaknaden av stativfäste?

Min tidigare zoom har varit Tamrons 70-300 som jag visserligen varit hyggligt nöjd med men jag saknade det där lilla extra vad gäller skärpan. Tyckte även att fokusen var i långsammaste laget.

Bilderna detta objektiv producerar är bara makalöst fina. Skärpan vid 100% direkt ur kameran är ofattbar. Bokeh vid låga bländartal är förtjusande. Objektivet är även mycket skönt att handha. Zoom- och fokusringarna känns mycket naturliga att jobba med. Det är även precis lagom lätt för att handhållas och man blir inte trött av att bära runt det några timmar.

Var orolig för att jag inte skulle klara mig med "endast" F4:an men märker nu att det funkar perfekt. Tar nästan enbart utomhusbilder och oftast är det då så att antingen kan man ta eller så kan man inte ta. De gångerna man inte kan ta hjälper det inte något större med det extra bländarstoppet.

Kort och gott ett "Canonobjektiv" som jag räknar med att behålla länge, och som kommer få vara med på många äventyr.

Klart man är ju lite sugen på en 1.4x telekonverter... ;)

Liknande produkter: Sigma EX 70-200 F2.8, Canon 70-200L F2.8

Köpt hos: Zebramedia

Pris: 6500

2005-06-27 DaniBoy



PLUS: Skarp, snabb fokus, lätt, L-klass!
MINUS: Inga för denna prisklass!

Har ägt objektivet i drygt 2 veckor och är mycket nöjd!

Upprepar vad andra påpekat om skärpa och fokus! Skarpt och snabbt så inni bänken! Svårt att misslyckas med bildtagandet! Härliga färger och kontraster...

Jagar en mås med min EOS 20D med 5 bilder/sek och får perfekt skärpa på alla bilder!

Detta objektiv är på väg att göra mig till en "L-snobb"...

Liknande produkter: Sigma EX 70-200 F/2.8 HSM, Canon 75-300 IS USM,

Köpt hos: Zebramedia

Pris: 6000

2005-06-15 SuzzL



PLUS: Skarpt och snabb fokusering!
MINUS: Motljusskyddet otympligt

Använt detta objektiv i en månad och fotat mycket porträtt samt actionbilder och är tvärnöjd!!!

Kundtjänst: Blev rekommenderad att köpa detta av Cyberphoto och är så tacksam för det. Bra service på alla sätt.

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 6000

2005-06-13 BugEyes



PLUS: Skarp, snabb fokus, ganska lätt
MINUS:

Äger inte detta men har haft det till låns några veckor nu medan mitt Sigma 2,8 repareras. Jag är imponerad av det, blixtsnabb och tyst autofokus som träffar exakt varje gång. Känns som gedigen kvalitet rakt igenom och behöver man inte 2,8 så är det här ett kanonalternativ. På ett bra stativ behövs inte stativfäste med detta objektiv i motsats till 2,8.

2005-05-22 Kentarx



PLUS: Känns stabilt och bra, tar skarpa bilder, lätt att hantera, snabb fokus.
MINUS: Inget stativfäste

Har inte testat det alltför länge, men så långt verkar allt bara vara positivt. Jag är mycket nöjd med objektivet.

Kundtjänst: Köpte det hos Zebramedia som har suverän service och sist men inte minst helt enligt vad jag kunnat hitta oslagbart bra priser, även på filter till objektivet. Snabb leverans, ja, här kommer jag förmodligen att handla fler tillbehör.

Köpt hos: Zebramedia

Pris: 6181

2005-05-14 Dan Svärdh



PLUS: Allt, en ny värld med möjligheter öppnade sig....
MINUS: Finns inga

Ett fanstastiskt objektiv i mitt tycke.
Kan varmt rekommenderas.

Köpt hos: Privat

2005-05-02 Arne S



PLUS: Grymt skarp, fin bokeh, bra färgåtergivning, låg vikt, säker fokusering
MINUS: Inget stativfäste... :(

En superglugg, känns verkligen som en gedigen investering. Ger fin balans tillsammans med 20D. Ett måste på resan.

Köpt hos: Zebramedia

Pris: 6100

2005-04-26 StefanCAn



PLUS: Mycket prisvärd L-optik
MINUS: Det lösa motljusskyddet är stort och klumpigt.

Hög kvalitetskänsla och mycket bra optisk kvalitet. Anses vara lika skarp som Canons berömda 70-200/2,8, men till ett helt annat pris och format/vikt. Tror nog det kan stämma.
Fast ett par centimeter kortare och bildstabilisering vore ju fint om man fick önska fritt...
Samt ett inbyggt utdragbart motljusskydd.

Pris: 5800

2005-01-05 tiger656



PLUS: Skarp, välbyggd, smidig
MINUS: Inga om man ser till priset men visst vill skulle F2.8 vara bra om objektivet fortfarande var lika litet och billigt.

Rekommenderas kort och gott.

Liknande produkter: canon nya och beg 70/80 - 200 L

Köpt hos: www.zebramedia.com

Pris: 6181

2004-09-29 Highweiss



PLUS: Skärpa, kvalitet, vikt, pris, känsla...
MINUS:

Det här måste vara en av världens mest prisvärda gluggar!!! En lillebror till 70-200/2.8 som större delen av världens pressfotografer verkar använda. Gluggen andas kvalitet, den är välbalanserad - och i det har den säkert en fördel mot storebror som väger rejält mycket mer (700 gram mot över 1400 gram för 2.8:an).

Prestanda? You bet! Skärpan och färgåtergivningen är i toppklass! Fullt skarp redan vid bländare 4! Autofokusen är löjligt snabb!

Liknande produkter: Storebror 70-200/2.8 L och 70-200/2.8 L IS.

Köpt hos: Rajala, Helsingfors

Pris: 7000

2004-05-20 matti



PLUS: Underbar glugg! Skarp! Smidig! Gedigen! Skön mekanik. Mkt snygg oskärpa. Härlig kontrast.
MINUS: "Endast" bländare f4. Inget stativfäste som standard.

Mkt skarp från största bländare, härlig färgåtergivning och kontrast, ljuvligt snygg oskärpa. Hanterar motljus mkt bra. Byggkvalitet och känsla i reglagen på topp som att förvänta av en L-glugg. Lätt och smidig jämfört med 70-200/2,8, men du förlorar oxå ett bländarsteg. Synd att inget stativfäste ingår som standard. Dock är gluggen så pass lätt att det inte är någon fara att använda husets stativfäste (blir dock ett lite "nostungt" ekipage på stativet). Synd att inte Canon satt IS på denna glugg....då skulle dom kunna sälja så många dom hann tillverka tror jag!

Köpt hos: Privat begagnad

Pris: 5000

2004-04-08 PhotoJoe



PLUS: Snabb som attan, superskarp redan vid största bländaröppningen, priset!
MINUS: 67mm, Inget stativfäste! :-(

En kanonglugg för oss som inte är gjorda av pengar men ändå vill ha bra kvalité.
Gluggen kunde ju ha varit 77mm i diameter precis som 17-40/4L.

Liknande produkter: 70-200/2,8L

Kundtjänst: Ingen än så länge!

Köpt hos: Cyberphoto

Pris: 6995

2004-03-01 Mickey



PLUS: Bra färgåtergivning, skarp, lätt och snabb autofokus!
MINUS:

tja.. vad kan man säga?
skarp lätt och mycke skön att jobba med!

Liknande produkter: 70-200 2,8/f och 70-200 2,8/f IS

Kundtjänst: Bra service, som vanligt

Köpt hos: Linköping, Expert, Rolfs Foto

Pris: 8000

2004-01-31 forstheim



PLUS: Skarp, väldigt bra kontrast och färger, smidigt, snabb fokusering, prisvärt
MINUS: Inga som jag ser det.

Ett fantastiskt zoomobjektiv enligt mig. Mest imponerad är jag nog av kontrast och färg från detta objektiv..men även skärpa och snabbhet imponerar. Inte heller fel att det i princip fokuserar ljudlöst och är lätt och smidigt.

Jag har mest använt objektivet för naturfoto med stativ, vilket innebär att den något större bländaren (f4) inte har någon större betydelse. Överlag är det bra kvalitet på bygget och objektivet fungerar också väl med en 1.4x extender.

Som några redan har nämnt ingår inte stativfäste. Men råkar man ha ett EF 300/4L USM med stativfäste i sin ägo så passar det även på EF 70-200/4L USM.

Köpt hos: AC-Foto i Tyskland

2003-09-19 hansn



PLUS: tvärskarp, bra färgåtergivning, lätt, snabb autofokus
MINUS: !!

Underbart att arbeta med knivskarpa bilder ligger bra i handen. Fick med stativfäste. Bra.

Köpt hos: Privat

2003-05-01 Gudis



PLUS: Känns underbar i handen, alla reglage går underbart mjukt och skönt. Låg vikt. Billig för den prestandan man får.
MINUS:

Jag bestämde mig en dag att jag skulle köpa ett 70-200/2.8"L" men lite koll i kassan så insåg jag att det inte räckte med pengarna.
Då fick det bli lillebrodern istället, men vad jag tycker så känns detta 70-200/4.0 "L" lika härligt att använda. Bara man klarar sig utan den större bländaröppningen.

Liknande produkter: Canon EF 70-200/2.8L, Sigma 70-200/2.8 HSM mm

Kundtjänst: ingen erfarenhet än.

2002-11-07 Jimsan



PLUS: Superskarp. Ej för tjock, ligger fint i handen. Lättåtkomliga knappar. Stora fina ringar för zoom och fokus. Förhållandevis billig. Ser snygg ut. Andas kvalite. Ljudlös fokus.
MINUS: Drar till sig en del uppmärksamhet. Inget stativfäste. Medföljande väska (läs tygpåse) är helt oandvänbar för annat än att förvara film i.

Redan på största bländaren är skärpan och kontrasten imponerande. Objektivet gör sig som allra bäst i lite hårdare ljus där kontrasterna verkligen syns.
Ett proffsobjektiv rakt igenom.

Liknande produkter: 70-200/2,8L. 70-200/2,8L IS

Köpt hos: www.internet-photo.de

Pris: 7400

2002-09-01 ma59



PLUS: SKARP, lätt och med välutformade vred och knappar.
MINUS: Vita färgen gör att den ser väl "häftig" ut, går inte att bära obemärkt.

Kontrast, färgers renhet och skärpan är så bra det kan bli! (?)
Synd att det visar synbar distorsion trots pris och "L" beteckningen...
Stativfästet är tillköp, och grymt dyrt!
Mkt bra ergonomi och finish, samt mkt lätt.Balanserar bra på min EOS 600, och har snabb och exakt AF.

TILLÄGG 20050531:
Har kört den ihop med EOS 300D sen ca 18 månader, och sak samma med den:
Härlig balans med huset, samt ypperlig skärpa, kontrast, färg även nu!
Viktigt att tänka på med "1,6"-husen i digitalvärlden är att kraven på detaljupplösning hos optiken blir större då samma mängd motivdetaljer skall klämmas ner på en mkt mindre yta.Detta beaktat blir jag ännu mer imponerad av denna zoom, då det är hur lätt som helst att göra mkt skarpa A4 redan från EOS 300D's sensor.
Kan gott tänka mej att denna optik borde kunna förväntas prestera ännu bättre med 8+ Megapixel, åtminstone då större kopior än A4 är på tapeten.
Betyget kvarstår: EF 70-200/4L är en underbar optik.

Tillägg 20090628:
Har nu använt den några år med EOS 350D och som väntat hänger objektivets kvalitet lätt med...är faktiskt mkt svårt se skillnad på bilderna från EOS 300D vs 350D om det ens går...
Skall rimligen till 10 Mpix+ för att 'klämma ur' märkbart mer och kanske den kan ge ännu lite extra med EOS FF-kamerorna vid STORA förstoringsgrader.
Har nu lite färgskrap i lacken, ;-(( men ännu inga som helst mekaniska/optiska krångel.Trevligt!

Liknande produkter: Tokina AF ATX 80-200/2,8, Nikkor AF 80-200/2,8, version 1.
EF 70-200/4 är bättre och mkt smidigare.

Kundtjänst: -

2002-08-14 Linmajon



PLUS: Skarpt, kontrastrikt, gediget, sköna vred, mycket robust, billigt.
MINUS: Svin-dyrt stativfäste. SEK1400... IS vore inte fel men priset är ju rätt.. Vit glugg väcker uppmärksamhet.

Otroligt skön zoom. Köp!

Köpt hos: B&H

Pris: 6000

2002-07-13 Adde



PLUS: Skarp, 1.2m närgräns,snabb fokus
MINUS: Stativhllare ingår ej,

Ett väldigt bra objektiv så länge man inte behöver 2.8. Bra för bilderna och för plånboken. Inte så stort att de blir otympligt.De blir minst lika skarpa bilder som med 2.8:an och jag skulle kuna säga att denna är en värdig konkurent till 2.8:an om pengar spelarroll dvs.

Liknande produkter: 2.8 Men den var för dyr och lite för otymplig för mig

Kundtjänst: Ej använd

Köpt hos: Cyberphoto

2002-06-19 SiPaMoId



PLUS: Förhållandevis billig * Skarp * Lätt.
MINUS: f4,men det kan ju bara min tunna plånbok råda över.Stativfäste ingår ej.

Bra optik på alla vis.Skarp och kontrastrik. Har kört den parallellt för test med EF 85 f1,8 och EF 28-70 f2,8 L och min erfarenhet blev att dessa tre optiker är väldigt jämna men att just denna faktiskt såg något skarpare ut.
Bra närgräns (120cm).

Liknande produkter: 70-200 f2,8L,80-200 f2,8L m.fl.

Köpt hos: P-köp Canon