"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Frilansreporter, fotojournalist och rockfotograf. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Rockfoto - Long Live The RebelsBilden på Andrew Stanton gitarrist i Disciple tog jag med en Sony A7s och ett 70-200mm.

Text och foto: Mikael Good

Postat 2017-05-26 18:35 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Prideparad eller kommunistiskt demonstrationståg?

2 augusti 2014 åkte jag ned till Jönköping för att dokumentera och delta i organisationen A Demand for Action marsch i Jönköping till stöd för förföljda kristna i Irak och Syrien.

Men innan demonstrationen började skulle Kommunisternas parti demonstrera för Gaza mot Israel. Drygt 200 personer hade anslutit sig till deras demonstrationståg, många av dem var kommunister men det fanns även en hel del palestiner och mer liberala svenskar i leden. När jag ändå var på plats bestämde jag mig för att dokumentera deras demonstration.

När kommunisternas demonstrationståg nått fram till Pärleporten i Jönköping kom en överförfriskad man fram till mig. Han frågade om jag gick med i demonstrationståget? Nej svarade jag och sa att jag är en reporter som dokumenterar demonstrationen.
Mannen spände blicken i mig och sa på klingande finlandssvenska:
- Jag tycker inte att vi ska ha sådana där pridetåg här, det räcker att de homosexuella har dem i Stockholm!

Jag visste inte riktigt vad jag skulle svara och hade lite svårt för att hålla mig för skratt med tanke på att demonstrationståget nog var så långt från ett pridetåg som man kunde komma. Väl medveten om att Kommunisternas parti vill avskaffa demokratin och införa ett samhälle av sovjetisk modell svarade jag att jag tycker att alla som tror på demokrati, individens frihet och yttrandefrihet ska har rätt att göra sin röst hörd.

När kommunisternas demonstration var över gick jag ned till hovrättstorget och deltog i demonstrationen för förföljda kristna i Irak och Sverige tillsammans med 2000 andra deltagare. Bilderna som jag tog levererade jag kostnadsfritt till A Demand for Action och de visades på TV runt om i världen.Text och foto: Mikael Good

 

Postat 2017-05-23 19:10 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Öxnehagadagen en mångkulturell folkfest för stora och små

Öxnehagadagen 2017

Sedan några år tillbaka anordnas en stadsdelsfestival i Öxnehaga i Huskvarna. Öxnehaga är ett miljonprogramsområde som är beläget på en höjd sydväst om Huskvarna. I år firar Öxnehaga sitt 45 års jubileum och bostadsföretaget Vätterhem 75 år.

Öxnehagadagen 2017

Det mesta går att planera men inte vädret och efter ett par år med dåligt väder strålade solen över karnevalsdeltagare och publik. Efter att karnevalståget som denna gången gick rakt genom Öxnehaga centrum avslutats uppträdde gruppen Panetoz.Medlemmarna i Panetoz vill skapa ett postivit kaos som river sönder fördomar och låter människor vara sig själva. Den drygt 1000 personer stora publiken som bestod av barn, ungdomar, medelålders och pensionärer var med på noterna och dansade, applåderade och sjöng med i gruppens hits.

Öxnehagadagen 2017

Öxnehagadagen 2017

Klicka på den följande länken om du vill se 45 bilder till från Öxnehagadagen: https://flic.kr/s/aHskWNyCqi

Text och foto: Mikael Good


 

Postat 2017-05-20 19:55 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Huskvarna marknadEfter bästa förmåga försöker jag dokumentera min hemstad och tanken är att det ska bli en bok och en utställning någon gång i framtiden. En del kallar säkert bilderna som jag tog på Huskvarna marknad för gatufoto. Men jag kallar dem inte för gatufoto utan för dokumentärfoto. I grund och botten är jag en dokumentärfotograf som dokumenterar min omgivning i text och bild oavsett om jag jobbar på hemmaplan eller bortaplan.

         

Jag passade även på att testa Fujifilms 18-135mm objektiv. Det funkade finfint och bildresultatet blev betydligt bättre än förväntat.

Text och foto: Mikael Good


 

Postat 2017-05-19 17:43 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Huskvarna min hemstadUnder drygt tio års tid har jag hållit på med fotoprojektet Huskvarna min hemstad. Efter bästa förmåga försöker jag att dokumentera staden och dess invånare. Tanken är att det ska bli en utställning och en bok med Huskvarnabilder om ett decennium eller två.

ICA Kvantum

Glädjesångaren Kurt

Text och foto: Mikael Good


 

Postat 2017-05-18 18:50 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 33 Nästa 
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt