CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

God Jul å Gott Nytt!

Hoppas ni alla får en fin och mysig helg! Och en bild på årets gran som vanligt.

/Bernt

Postat 2016-12-24 11:17 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Även jag får hänga bilder på Kulturhuset!

Från den 25 november och till den 29 januari 2017 kommer jag att delta i Kulturhusets stora fotoutställning Fria Fotografers Filial med lite bilder.  Över 160 fotografer kommer att delta.

När jag senast var med på Gnesta Planket skrev jag att det var sista gången för mitt projekt med självporträtt. Men för att travestera jämnårige Jerry Williams lite "Man måste få visa sina bilder" och speciellt nu när man får hänga dom på Kulturhuset.

Så har man varit nere på Kulturhuset och hängt sina bilder och lite mallig är man så klart. Lite problem hade tjejerna som tog emot att hitta mitt namn i rullorna men en av dom kände igen mig från mina bilder så det löste sig lätt. Lite tråkigt är att dom inte slängt på lite färg skivväggarna, ljusgrått till exempel. Lite tomt på min vägg ännu men jag fick i alla fall en ganska bra meter nära dagsljuset.


Vernissage på fredag alltså kl 17:00 sen öppet till slutet av januari. Välkommen!

FRIA FOTOGRAFERS FILIAL!

/Bernt

Postat 2016-11-22 12:03 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Fotokonst i trädgård

Bilfärd ut till Anders Frick-Meijers utställning Fotokonst i Trädgård i Huddinge och den som bidrog med bil var Per-Erik Åström och jag fick sällskap av hela Fyra Fotografer ligan. Många fina bilder var det I trådgården från utställarna: Micke Berg, Erik Eriksson, Göran Frick-Meijer, Malin Jochumsen, Affe Johansson, Eva Karlsson, Krister Kleréus, Hanna Lindgren, Jane Morén, Göran Tonström och Per-Erik Åström. Medans jag var där kom det några mindre regnskurar men Anders hade ordnat så att alla kunde täcka sina bilder med skyddsplast. Kaffe och bar fanns det också plus levande musik. Trevlig tillställning och folk strömmade till vartefter.
Så tack Anders med hustru och tack Malin för de fina bullarna (jag tog två). Här kommer lite snaps, fotograferna är det bara att googla på.

/Bernt

.

Postat 2016-09-03 17:20 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Olika sätt att göra bilder/illustrationer...

Jag har testat att göra lite olika varianter på min nuvarande ikonbild eller avatar som det också kallas ibland. Dom här olika fotoillustrationerna har kanske inte så mycket med fotografi att göra längre utan det är mera grafik med fotografi som utgångsmaterial. Ända sedan jag skaffade min första dator som var en Mac II julen 1987 har jag arbetat med bild i olika paintprogram och när sedan första versionen av blivande Photoshop kom våren 1989 (Barneyscan) har det rullat på...

Mitt åtta år gamla självporträtt.

Första grafik bilden. Filterarbete i Photoshop, Nik och Lucis.

Ink bild med Illustrator och Photoshop.

Gravyrbild med  linjeraster maskade i olika vinklar.

Ritat i Illustrator med penna och min lilla Wacom platta. Ni som följer mig på fejjan har säkert sett bilderna tidigare...

.

Bonusbild!

Soltrappan på Odenplan, nu med säkerhetsstaket!

/Bernt

Postat 2016-06-21 15:36 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Walking the dog!

Nästan alltid när jag går ut på stan blir det att jag hänger en kamera runt halsen så var det även i går. Det är inte alltid det blir några bilder, varken för mig själv eller för att visa för andra. Gårdagens väder här i stan var mulet och grått när jag var ute och man kände småregnet i ansiktet.

I Vasaparken finns det fortfarande rätt många stora träd kvar trots att många tagit stryk av avgasutsläpp och andra föroreningar och ruttnat inifrån. Vissa dagar när det är finväder är parken full av människor speciellt då under helgerna men igår var det ganska tunt.

Bilden från igår tog jag när jag gick längs Odengatan på väg hem mot Dalagatan. Det låg ett mjukt dis över fotbollsplanen i bakgrunden och trädet i förgrunden blev siluettaktigt. Jag blev där en stund och väntade på att få in en människa i bilden vilket jag fick till slut. Tog fram Fujin som jag hade under jackan och tog två exponeringar. The rest is Photoshop!

/Bernt

Postat 2016-05-27 11:34 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 151 Nästa