"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Frilansreporter, fotojournalist och rockfotograf. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Branden vid Rogbergavägen i HuskvarnaKlockan 14.58 fick räddningstjänsten i Huskvarna larm om att det brann rejält i en tujahäck vid ett hus vid Rogbergavägen på söder i Huskvarna. Enligt uppgift från närboende som larmade räddningstjänsten brann det med flera meter höga lågor och rökutvecklingen var stor. Risken var överhängande att elden skulle spridas till närliggande förrådsbyggnader och hus.

      

När brandkåren var på plats kunde de snabbt släcka elden som hunnit sprida sig från häcken till en lekstuga, ett uterum samt ett garage. Brandkårens snabba ingripande förhindrade att branden spred sig till fler garage och intilliggande boningshus. Varför det började brinna i tujahäcken är fortfarande oklart. Men enligt polisen är det inte troligt att branden hade en naturlig orsak och därför har de startat en utredning om allmänfarlig vårdslöshet.Text och foto: Mikael Good


 

Postat 2017-05-22 16:22 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Rockfoto - OuttriggerEtt band som jag har fotograferat ett par gånger är Outtrigger. Efter ett par intesiva år med mycket turnerande har det varit ganska tyst om bandet. Men Outtrigger är inte nedlagt, medlemmarna har tagit en paus och det är mycket möjligt att vi får höra mer av dem under detta året.

Jag använde en Sony A7 och ett 17mm till bilden. Klicka på den följande länken om du vill se en svartvit variant av bilden: https://www.instagram.com/p/BUKQNbagSes/


Text och foto: Mikael Good

 

Postat 2017-05-16 18:54 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Rockfoto - Rocksommaren 2014Idag har jag gått igenom några bilder från rocksommaren 2014. Det året var ett mycket bra fotoår för mig och mängder av bilder publicerades i olika medier. Problemet är att jag har mycket material som fortfarande ligger ogenomgånget. Nu har jag gått igenom ett par mappar och sorterat ut bilder och då hittade jag bland annat ovanstående bild på Outtrigger som jag tog i juli 2014. Outtrigger är ett riktigt bra liveband som alltid bjuder på sig själva. Jag använde en Sony A7 och ett 17mm till bilden.

Klicka på den följande länken om du vill se en svartvit variant av bilden: https://www.instagram.com/p/BUHzhfIAL6t/?taken-by=mikaelgood

Text och foto: Mikael Good

Postat 2017-05-15 19:55 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Den övergivna försvarsbunkernRunt om i Sverige finns det mängder av övergivna bunkrar från andra världskriget. En av dem finns i en medelstor svensk stad och användes till att försvara oljedepån och hamninloppet.

DSCF0149 kopia

När andra världskriget bröt ut var Sveriges beredskap allt annat än god och det fanns inte någon försvarplan för en fientlig invasion. Efter det att Danmark och Norge ockuperats av nazityskland började skyndsamt bunkrar att byggas runt om i landet.  De flesta byggdes utmed Skånekusten och i Dalsland där invasionshotet var som störst och försvarslinjer med bunkrar och stridsvagnshinder byggdes. I övriga landet byggdes bunkrar vid speciella objekt som var viktiga att försvara. 

DSCF0151 kopia

En av alla de drygt 3700 bunkrar som byggdes runt om i Sverige under andra världskriget låg i utkanten av den mellansvenska staden. Den fungerade som ett försvar för den närliggande oljedepån och hamninloppet. 1961 flyttades oljedepån och bunkern förlorade sitt primära syfte. När jag besökte den för första gången i september 1992 var bunkern fortfarande i relativt gott skick. Men på våren 1993 upptäckte traktens ungdomar att den var olåst och för dem blev det en utmärkt festplats. Det ledde till klagomål från omkringboende och det bidrog till att bunkern plomberades.

DSCF0148 kopia  DSCF0159 kopia  DSCF0152 kopia

Det har gått 24 år sedan jag senast besökte bunkern men av en tillfällighet cyklade jag förbi den häromdagen och bestämde mig för att stanna och ta ett par bilder.

Text och foto: Mikael Good

Postat 2017-05-14 12:49 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Rockfoto - Humming People och Paul ColmanHumming People är ett norska band som spelar lätt tillbakalutad musik som hämtar sin näring från den amerikanska låtskatten. Några viktiga musikaliska förebilder är Johnny Cash, The Band, Blake Mills och Bob Dylan. Humming People är ett liveband och under 2010 och 2011 gjorde bandet närmare 200 spelningar på både norska och svenska fängelser.

Några av medlemmarna i Humming People har tidigare spelat ihop med Paul Colman som är sångare, gitarrist och låtskrivare och som har haft två hitsinglar på radio i USA. Under spelningen på Gullbrannafestivalen gästade Paul Colman konserten och de framförde ett par låtar tillsammans.  

Bilden på Paul Colman (sittande) och Christer Slaaen tog jag med en Sony A7 och ett 28mm. Jag har även gjort en svartvit variant och den hittar du här: https://www.instagram.com/p/BUCtkR5go1t/?taken-by=mikaelgood

Text och foto: Mikael Good

Postat 2017-05-13 20:59 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 3 ... 9 Nästa 
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt