"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Med Canon EOS 3D...

...eller naket i rubriken till sitt blogginlägg får man garanterat många besök. Det som är lite intressant i sammanhanget är att teknik lockar mer till läsning här på Fotosidan än något annat ämne. Kolla de mest lästa bloggarna under den senaste veckan så kommer du se att de flesta inläggen som berör nyteknik eller naket  har haft betydligt fler läsare än andra bloggposter. Hur kommer det sig att teknikinlägg är mer intressanta att läsa än ex. ett inlägg om fotografisk vardagstrivialia?
Mest lästa inlägg på Fotosidan (1v)

Jag är medveten om att många nyfiket sitter på helspänn efter minsta rykte om Canons kommande fullformatare och säkerligen har någon av er klickat på mitt inlägg i hopp om att få ta del av något nytt matnyttigt, det enda som jag kan säga er är att i morgon bitti kommer ni att få svaren på alla era frågor gällande den nya kameran på www.canon.se. Men oavsett om den nya kameran kommer att heta EOS 3D, 5D Mark II eller 7D så kommer den gamla 5D'n fortfarande att vara en bra kamera och den kommer att räcka gott till de flesta amatörfotografernas behov i många, många år framöver!. Vem vet jag kanske kan köpa en begagnad 5D för fem-sex tusen om ett halvår eller år!



Urskog i snö. Den hemska kalla, mörka och otrevliga årstiden närmar sig... 

Dagens låt: Gimme Shelter - The Rolling Stones

//Chasid
Postat 2008-09-16 13:38 | Läst 7368 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Släpper Lecia en digital fullformatare den 15/9?

Enligt den tyska fototidningen Fotomagazin har Leica ytterligare ett ess i rockärmen som ska plockas fram och presenteras nu på måndag. Tidigare i veckan har vi fått sett foton på nya objektiv i M-serien och en "ny" digital mätsökarkamera från Leica. Nu kan det vara dags för Leica att presentera en efterlängtad digital fullformatare för R-serien. Skulle det vara som så att Leica släpper en ny kamera imorgon så kommer den inte att bli billig, ett kamerahus och ett par objektiv kommer säkert att kosta ungefär lika mycket som en digital mellanformatare. Det är lite tråkigt, för det är något speciellt med Leica, något som ett större flertal fotografer borde få uppleva istället för ett litet fåtal lyxlirare med feta plånböcker...

Jag har tidigare bloggat om en eventuell digital R-kamera: http://www.fotosidan.se/blogs/chasid/18557.htm Det ska bli intressant att se om de uppgifterna som jag fick ta del av stämde eller om det bara var uppgifter för en prototyp som inte kom längre än till utvecklingsstadiet.

Samtidigt som jag är lite faschinerad över alla dessa kameramodeller som släpps i parti och minut så måste jag medge att jag är lite trött på alla dessa nya modellsläpp. Behöver kamerafabrikanterna verkligen släppa alla dessa nya modeller i parti och minut? Kameror som tillverkades för fyra-fem år sedan är fortfarande tillräckligt snabba och har en bildkvalitet som duger gott och väl för de flesta fotografernas behov. Det är väl som så att marknaden kräver att kamerafabrikanterna håller en hög utvecklings- och produktions- och leveranstakt så att de ständigt ökar sina marknadsandelar annars så straffas kamerafabrikanterna av marknaden med ekonomiskt spöstraff iform av fallande aktiekurser och är det något som börsnoterade företag är rädda för så är det fallande aktiekurser...

Men jag skiter i vad marknaden tycker, jag tänker inte falla till föga för deras lockande reklam för nya flådiga produkter, jag älskar att fotografera och jag använder glatt mina begagnade "antikviteter" när jag ger mig ut på mina fotoeskapader! Fight Da Babylon System!

Medan vi väntar på Photokina och alla de nyheter som kommer att presenteras så kan det vara på sin plats att reflektera lite över vår trygga ekonomiska situation: http://www.fotosidan.se/blogs/chasid/21638.htm



Dagens låt: Superior - Gentleman (Guilty Pleasure)

//Chasid

Postat 2008-09-14 11:09 | Läst 7136 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Led Zeppelin har ingen framtid!

När jag för några år sedan bläddrade igenom gamla nummer av Populär fotografi från slutet av 1960-talet så fastnade min blick på skivrecensionerna i tidningen. Jag läste igenom skivrecensionerna i Populär fotografi med stort intresse och kom till sist fram till en recension av Led Zeppelins första skiva.

Recensenten var inte alls imponerad av vad han hade hört och avslutade sin recension med orden "-Det finns ingen framtid för den här typen av tung bluesrock!" Jag log stort när jag tänkte på att Led Zeppelin blev 70-talets största band! Recensenten har säkert fått äta upp sina ord flera gånger :)

Jag har tyvärr inte kunnat få tag på det nummer av tidningen Populär fotografi från 1969 som recensionen var införd i om någon av mina läsare skulle vilja bidra med den informationen är ni varmt välkomna att skriva tidningens nummer i kommentarerna eller genom att maila mig!



Guitar player. Tusch - Apple One Scanner II - Macintosh Performa 630 - Fractal Design Painter - Live Picture - Photoshop © Mikael Good 1998

Dagens låt: Kashmir - Led Zeppelin

//Chasid
Postat 2008-09-12 06:40 | Läst 7874 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

1000 kr för en tom papplåda, skulle du betala det?

Kolla in den här auktionen!
Tänk att någon är beredd att betala 1000 kr + frakt för en tom papplåda :) Jag har några tomma pappkartonger i källaren jag kanske skulle försöka sälja dem för en tusing styck på Tradera istället för att åka till återvinningen med dem :)

Ett förtydligande, jag försöker inte göra mig lustig på säljarens bekostnad. Det framgår klart och tydligt att auktionen avser en tom Macintosh Power PC G5 originalkartong och det är upp till köparen att noga läsa igenom auktionsbeskrivningen innan de lägger ett bud!



En värdefull tom papplåda? Den kan bli din för fyndpriset 500 kr + ev. frakt och då får du även frigoliten som skyddade datorn från stötar på köpet :) Fotot är inte taget enligt Dogmaprincipen och är manipulerat på så vis att bakgrunden är utbytt mot en tonad dito i Indesign.

Dagens låt: Hanging Around - The Stranglers

//Chasid

Ps: Jag har inte köpt en MacPro, min begagnade G5'a levererades i MacPro kartongen.

Postat 2008-09-10 06:22 | Läst 5859 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Det här är slutet på världen som vi känner den...

Appropå Expressens artikel "I morgon går jorden under":
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1293738/forskare-i-morgon-gar-jorden-under

Dagens andra låt:
It's the end of the world as we know it (I feel fine) - REM



//Chasid

Postat 2008-09-09 13:04 | Läst 5426 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera