"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Fight the Good fight!

Min ekonomi blir allt sämre och den stelbenta svenska byråkratins kvarnar får ofta mitt humör ur balans, men jag klagar inte jag har mött så många människor som har det betydligt svårare och tuffare än mig och trots min egen pressade situation gör jag ändå vad jag kan för att hjälpa dem!

Ansiktet
© Mikael Good

Jag missade precis mitt drömjobb med en hårsmån och det är svårt för mig att hämta kraften och inspirationen för att åter ge mig ut och söka ett nytt jobb. Men jag måste få tag på ett nytt jobb så att jag kan försörja min familj och betala mina räkningar... Helst av allt vill jag jobba med det som jag kan och är bra på, men jag är inte kräsen utan kan tänka mig att jobba med i princip vad som helst!

Flykten 
© Mikael Good


Även om det ser mörkt ut för tillfället försöker jag att hitta de små glädjeämnena i vardagen som förgyller min tillvaro och får mig att tänka på något annat än jobb och framtid för en stund. När jag var inne på 591 photography Blog såg jag till min förvåning att min utställning Greetings from Latvia är den femte mest sedda utställningen på 591 sedan juli 2010 :) Jag har inte själv tjänat några pengar på Greetings from Latvia men tack vare utställningen har betydande belopp samlats in till behövande familjer i den ekonomiska depressionens Lettland :)

Genombrottet 
© Mikael Good


Jag kommer att fortsätta att kämpa den goda kampen för de minsta och svagaste även om det som nu blåser orkan runt omkring mig och sveket från människor som jag räknade som mina vänner skär i mitt hjärta, men jag har en vän som aldrig sviker och han kommer att ge mig ny kraft och glädje för att jag ska orka kämpa den goda kampen med målet i sikte!


Ljuset flödar över
© Mikael Good

Dagens låt: Fight the Good Fight - Triumph

 

//Chasid

Ps: Personerna som har svikit mig och ljugit mig rätt upp i ansiktet har jag givetvis förlåtit, jag tror att några av er som svikit mig kommer att läsa denna texten och till er vill jag bara säga att jag redan har förlåtit er för vad ni gjort mot mig! Bitterhet är en fälla som jag inte tänker fastna i igen. Den som sår kärlek ska få skörda kärlek och den som sår hat ska få skörda hat och förakt, jag väljer att så kärlek.

Postat 2011-01-16 15:08 | Läst 4227 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Photography for me is about Life, Death and Everything in Between!

Idag har jag hängt två utställningar. En utställning är fotojournalisten Dennis Therns som jag har hängt i Rosen Foto och Ur:s skyltfönster i Huskvarna, den kommer att hänga där till slutet av januari. Passa gärna på att se Dennis utställning som består av 12 fantastiska bilder från Haiti. Jag har även hängt halva min Greetings from Latvia utställning på en 50 års fest. Jubilaren kommer att samla in pengar till behövande familjer i Lettland och jag hoppas att det kommer att bli en rejäl slant och att jag även får sälja några tavlor till förmån för Hoppets Stjärnas arbete i Lettland.

Går det att utveckla gatufoto, går det att hitta nya intressanta vägar? Ingenting är omöjligt för den kreativa fotografen! Men frågan är om mina försök hamnar i god jord hos de mest rättrogna gatufoto talibanerna :) Jag har i vart fall använt mig av ett Summicron-R 35 mm och alla bilderna är tagna rakt framifrån.


© Mikael Good

© Mikael Good

© Mikael Good 

"- Photography for me is about Life, Death and Everything in Between!" ("- Foto handlar för mig om livet, döden och allt däremellan!")
//Mikael Good, 2010

Dagens låt: Time Tough - Toos & The Maytals

//Chasid

Postat 2011-01-15 17:01 | Läst 6300 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Jag hade inte kunnat säga det bättre själv!

I Rapport den 7/1 var det med ett mycket intressant och lite vasst reportage om den ekonomiska depressionens Lettland som jag tycker att ni ska ta en titt på.

 

Spola fram till 13:48 om ni vill se reportaget: Rapport 20110107


Jag hade faktiskt inte kunnat säga det bättre själv! 

 


Barad-Dür, Riga © Mikael Good, 2010

Barad-Dür, Riga © Mikael Good, 2010

Jag är åter arbetslös med allt vad det innebär och jag missade precis mitt drömjobb med en hårsmån... Men är det är någon som läser det här som är intresserad av att anställa en driven fotojournalist och skribent för kortare eller längre uppdrag är ni varmt välkomna att kontakta mig, mina kontaktuppgifter finns här: www.chasid.fotosidan.se

Frimodighet bär med sig stor lön :)

//Chasid

Postat 2011-01-12 09:52 | Läst 6035 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera