"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Ett kallt land med många varma människor

Som ni säkert redan vet har jag varit i Lettland ett flertal gånger och under den tiden har jag lärt känna Lettland och det lettiska folket ganska så väl. Jag har anlitats till att göra socialreportage som sedan har publicerats i nyhetsbrev, månadsbrev, magasin och tidningar.

En del av de reportagen som jag har gjort har jag även lagt upp i min blogg och i slutet av inlägget kommer en länklista till de reportagen. Det finns säkert de som ställer sig frågan varför jag har valt att lägga upp materialet i min blogg. Den största anledningen är att det har kommit in väldigt mycket pengar till behövande i Lettland den här vägen. Mitt primära mål är att se till så att människorna som jag mött och umgåtts med och människor i deras närhet inte ska behöva lida någon brist på vare sig mat eller kläder. De har bjudit in mig i sina hem och valt att visa upp sig i sin utsatthet och då är det inte mer än rätt att de får sin del av kakan.

Utan att vilja slå mig själv för bröstet vill jag ändå säga att mina Lettlandsreportage har fått vara med och dra in mångmiljonbelopp till behövande. Även om jag själv inte har tjänat så mycket pengar som jag borde på mitt arbete har jag fått vara med och dra in betydande belopp till människor som jag bryr mig om och vill hjälpa till en bättre tillvaro och det är faktiskt lön nog för mig!

Den som så vill kan klicka sig vidare och läsa artiklarna och reportagen:

Text och Foto: © Mikael Good. All rights reserved.
Postat 2011-12-07 21:11 | Läst 16436 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Minst 500 timmars ideellt arbete

Som bekant är jag mellan jobben men det hindrar mig inte från att jobba ideellt när jag inte söker jobb. Det här året har jag jobbat minst 500 timmar ideellt för olika hjälporganisationer. Jag tror att det är viktigt att hålla sig sysselsatt med något vettigt när man är mellan jobben.

Jag har skrivit ihop och tagit fram texter och bilder för publicering på webben, i månadsbrev, tidningar och till olika kampanjer. Arbetet har jag gjort med min egenhändigt inköpta utrustning och ser man till värdeminskningen har jag i princip fått betala för att arbeta. 

Men jag klagar inte, jag känner mig faktiskt lite stolt. Jag har fått reda på att reportagen om familjerna som jag har gjort till månadsbreven har dragit in mer pengar än förväntat och att de har varit mycket uppskattade bland läsarna. Pengarna som har samlats in har gått till dem som verkligen behöver pengarna och bara vetskapen om att jag har fått vara med och förändra livet för många av mina behövande medmänniskor är betalning nog för mig.

Ideellt arbete i alla ära men det skulle inte vara fel om jag snart får lön för all min möda genom att jag får ett arbete som jag får betalt för att göra. Arbetaren är som bekant värd sin lön och mitt opublicerade material det börjar sakta men säkert att tryta.

Nu ser jag med spänning fram emot återrapporterna från de olika familjerna som jag har skrivit om i månadsbreven. Även om jag inte får göra återrapporterna själv denna gången så är det alltid lika spännande att få reda på vad som har hänt med familjerna som jag tidigare har besökt och skrivit om :)

Fortsättningsvis kommer jag främst att publicera nya blogginlägg på min blogg på blogger. Prenumerera gärna på min blogg eller anslut dig till min webbplats så att du inte missar något inlägg, du hittar bloggen här: 
chasid68.blogspot.com

Mazel tov :)

Text och foto: Mikael Good

Postat 2011-12-07 09:55 | Läst 12680 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

1110 x 1480 eller så visar man riktigt stora bilder i Fotosidans blogg

Det som är intressant med bilden i det här inlägget är att den är 1480 pixlar bred och därmed betydligt bredare än den begränsning på 1024 pixlar som finns på Fotosidan.

För att kunna komma förbi begränsningen har jag skapat ett nytt inlägg i min blogg på blogger och laddat upp bilden i det  inlägget, jag har valt att bilden ska vara vänsterställd och presenteras i storlek stor, sedan har jag markerat och kopierat den. Därefter har jag klistrat in bilden i min blogg på Fotosidan. När man klickar på bilden blir den 1110x1480 pixlar stor. Det går säkerligen att ladda upp ännu större bilder om man vill det , men jag har valt att stanna vid 1480 pixlar.


Flickan på trappan © Mikael Good, 2009

Flickan på trappan ingår egentligen i en bildserie som jag kommer att presentera tillsammans med en beskrivande text  i min blogg på blogger om ett par veckor: chasid68.blogspot.com

Text och foto: Mikael Good 

Postat 2011-12-06 20:57 | Läst 4434 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Extra stor bildspecial

Jag tycker att det är alldeles för lite bilder i bloggarna på Fotosidan och därför publicerar jag en gedigen bildspecial med riktigt, riktigt många bilder som motvikt till alla bildtomma bloggar som bara bjuder på svart text mot vit bakgrund.











































Text och foto: © Mikael Good 2004-2011. All rights reserved.

Postat 2011-12-06 15:53 | Läst 9606 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Sanna hjältar

Om ni undrar hur sanna hjältar ser ut så tycker jag att ni ska ta er en närmare titt på bilden i inlägget. Bilden visar Ivars och Liana som jobbar på biståndsorganisationen Velku Fonds i Lettland. I mina ögon är de sanna hjältar för sitt engagerade arbete bland de minsta och svagaste i det lettiska samhället. 



Förutom att Ivars och Liana förmedlar svenska och finska julpaket till behövande letter så arbetar de för att förbättra situationen för barn och ungdomar med särskilda behov. De anordnar sommarläger, seminarium, utbildningsdagar, stöttar och uppmuntrar bildandet av föräldragrupper för föräldrar med barn med särskilda behov runt om i Lettland.

December och januari är de mest hektiska månaderna för Ivars och Liana, tusentals julpaket från givare i Sverige och Finland ska sorteras och distribueras ut till behövande. Samtidigt som de ska ta hand om besöksgrupper från Sverige och Finland, skicka in ansökningar till olika EU-projekt för barn med funktionsnedsättningar, vara med på en stor mängd julfester på skolor och institutioner, besöka fängelser, sjukhus och sprida hopp och ljus till sina landsmän i kris. Att arbetet bitvis är ganska så tungt märks inte på dem, de möter alltid sina medmänniskor med ett stort leende.

Om ni undrar hur Ivars och Liana får tiden att räcka till så jobbar de minst 25 timmar per dygn i december och januari, de jobbar nämligen in lunchen :) Man behöver inte fråga Ivars och Liana vad de tror på, deras gärningar visar deras tro. Ivars och Liana är sanna hjältar i mina ögon. Jag är mycket tacksam för att jag har fått lära känna dem och jag önskar faktiskt att fler människor var som Ivars och Liana. Världen behöver verkligen fler människor som är som de.

Om ni vill stötta Ivars och Liana ekonomiskt i deras viktiga arbete för de minsta och svagaste grupperna i Lettland. Får ni gärna kontakta mig via mail så förmedlar jag vidare kontakten till dem.

Text och Foto: © Mikael Good. All rights reserved.

Fortsättningsvis kommer jag främst att publicera nya blogginlägg på min blogg på blogger. Prenumerera gärna på min blogg eller anslut dig till min webbplats så att du inte missar något inlägg, du hittar bloggen här: chasid68.blogspot.com

Dagens låt: Keith Green - Go to the hungry ones

//Chasid 

Postat 2011-12-06 09:49 | Läst 7201 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa