Ännu en blogg: Missa inte Lars Lerins foton på Marstrand!

Egentligen hade vi tänkt åka till Akvarellmuseet på Tjörn för att titta på deras Lars Lerin-utställning. Men sedan tipsade någon från fotoklubben om att det fanns en annan utställning med hans bilder och även foton på Marstrand så vi ändrade våra planer.

Det var tur, det var en mycket bra utställning som bara varar till 8 juni. I utställningen finns även verk av hans förebilder, bl.a. Sune Jonsson.

Fotona var för det mesta utskrivna på akvarellpapper som han i efterhand verkar ha gått på lite. Att man inte kom på det själv! Fina blev de. Utställningen är absolut värd ett besök!

På en del foton var hundar eller katter motivet, ofta väldigt magra eller skadade, men varsamt och finkänsligt porträtterade. Om inte annat så är mina katter alldeles för välmående och vanliga för att kunna konkurrera.  ;)

Inlagt 2014-06-01 09:34 | Läst 1689 ggr. | Permalink
Lars Lerin är en av mina största favoriter! Tyvärr lite långt till Tjörn, men han dyker säkert upp här i Sthlm igen, vad det lider.
Svar från gatosi 2014-06-01 19:53
Det tror jag också. Ni Stockholmare har det bra, allt kommer dit förr eller senare.
Ha det gott!
/Katja
mattimer 2014-06-01 19:59
Vill minnas att jag sett Lerin på Thielska och på Angelika Knäpper. Till nästa gång får jag kika i böckerna jag har med hans konst.
Svar från gatosi 2014-06-01 20:36
Jag tror det här med foton är relativt nytt. Han har ju fotat förlagor till sina akvareller. Men att det blir en fotografisk bild har han väl inte hållit på så länge med om jag minns rätt.
Lars Lerin är en favorit. Hoppas att den utställningen kommer till stockholmstrakten också.
Svar från gatosi 2014-06-03 17:53
Känd som han är vore det konstigt annars.
/Katja