Ännu en blogg: Vet du inte vad du ska göra med dina bilder?

Varför inte sälja dem till förmån för någonting samhällsnyttigt?

Jag överförde alldeles nyss 700 kronor till Sjöräddningssällskapet efter att ha sålt fem bilder på den här utställningen. Den ägde rum på den s k strandpromenaden under några soliga timmar en eftermiddag i augusti. Det här är Uddevallas mest populära promenad- och motionsstråk. Det var lite roligt att se hur folk kom motionerandes i hög fart och plötsligt saktade in längs bildväggen (som var knappt dubbelt så bred som man ser på bilden). Alla stannade inte men tillräckligt många för att det skulle bli kul.

Jag lärde t.o.m. känna fotoklubbsmedlemmar som jag inte visste fanns. En och annan amatörfotograf med somnade ambitioner kände sig inspirerad och folk med bildsinne i allmänhet gav lite cred till en bild som inte så lätt brukar vinna poäng eftersom den är så icke-tjusig, nämligen följande:

Den responsen var faktiskt lite oväntad men kul!

Swish är ju bra i sådana lägen.

Varför just till förmån för sjöräddningssällskapet?

Jag fick idén förra året när de visade upp sig på någon jippo eftersom de precis hade öppnat en station i Uddevalla. Tidigare fanns det ingenting mellan Stenungssund och Smögen. Jag undrar i och för sig om Uddevalla-stationen har överlevt sitt första år eftersom den inte finns med på Sjöräddningssällskapets hemsida. Men skitsamma, själva föreningen är ju större än Uddevalla. Jag tycker det är helt fantastiskt att de riskerar sina liv för ett ideellt arbete! Bilderna jag visade var uteslutet bilder från just Strandpromenaden, från nära vattnet alltså. Inte att jag tror att det blir så akut när någon trillar i vattnet därifrån men jag tyckte ändå om att det fanns en innehållslig länk: vattnet.

Så den här försäljningsutställningen var någonting av en win-win! En annan typ av fotoplank än de vanliga för "invigda". Tål spridning!  :)

Inlagt 2017-08-30 18:56 | Läst 1404 ggr. | Permalink
Strålande idé Katja, jag skulle säga en lysande ide´ Jag lovar inte att inte kopiera idén även om det kanske inte blir just Sjöräddningen! :-)/ Björn T
Svar från gatosi 2017-08-31 06:00
Det är bara att kopiera på!
Håller med Björn...- vilken himla bra idé som du förverkligade!!!! Hoppas flera blir inspirerade.
Svar från gatosi 2017-09-02 10:58
Vi får se. Du kanske? :)
Mycket bra idé!
Svar från gatosi 2017-09-02 10:59
Sprid den gärna!