Denna blogg handlar om mitt fotande (främst gatufoto) men också om funderingar kring foto i allmänhet. Jag skriver dessutom om fotoevents som jag lyckas ta mig till.

"Work the scene" – igen!

Det var ett tag sen jag bloggade nu. Har en del planer på vad jag hoppas kommer att bli intressanta blogginlägg men idag så får det bli en snabbis, skriven efter en heldags gatufotande i den brittiska huvudstaden. Jag tänkte ge ett exempel på hur det återigen lönar sig att inte bara nöja sig med en bild utan att försöka ta flera om det går – på engelska är uttrycket "work the scene". Tidigare skrev jag om det här

Händelsen utspelade sig i östra Londons Broadway Market, där varje lördag och söndag en massa stånd erbjuder smaskig gatumat (uttrycket "street food" kanske funkar bättre för en svensk publik?) av stor variation. Jag som gatufotograf älskar att fota folket som rör sig här. 

Jag lade märke till hur två unga kvinnor verkade påbörja nåt vad jag bara trodde skulle bli en kram som när två väninnor skiljs åt efter att ha spenderat en massa tid tillsammans under en söndag. Precis som jag hoppades på började de omfamna varandra enligt bilderna nedan men jag förväntade mig inte slutbilden i form av en intensiv kyss. De var nog mer än vänninor. Alltid trevligt att se publika yttranden av kärlek tycker jag!

Jag gillar handen på midjan här men inte att det ena ansiktet skyms. Ingen bild som jag skulle publicera annat än för pedagogiska ändamål som här.

Det gäller att hålla tungan i rätt mun – någon förbereder sig...

Där satt den! Även för fotografen!

Alltid kul med kommentarer så låt dem komma!

Med vänliga hälsingar,

Fredrik

PS. För de som tycker att det är kul med kamerautrustning så kan jag nämna att bilderna togs med en Leica ME 240 med en 28 mm Elmarit f/2.8. Bilderna gick genom Lightroom och RNIs preset, Fujifilm Sensia 200.

Inlagt 2024-03-03 22:59 | Läst 557 ggr. | Permalink
Jepp, där satt den. Men Anders Petersen lärde mig på en workshop att ibland är ögonblicket före kyssen mer intressant och intensivt. Då något är på gång.
Svar från Frekeman 2024-03-05 22:43
Tack för kommentaren, Magnus. Ja, jag kan gott och väl förstå vad Anders menade. Och så har det blivit några gånger för mig också. Jag kör ingen serieskjutning men min Leica M, så ibland blir det oavsiktligt att man fångar ögonblicket innan en kyss. Ibland blir förstå avsiktligt också. Här är ett rätt färskt exempel på det förra (dvs. oavsiktligt): https://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/3936664.htm?set=mp
froderberg 2024-03-06 01:06
Den bilden har mycket energi mellan de tu.
Strålande bra gatufotoserie! Härligt intensiva bilder! Hälsningar/ Björn
Svar från Frekeman 2024-03-05 22:44
Tack för dina berömmande ord, Björn. Själv gillar jag sekvensen men det är bara den sista bilden som jag tycker är bra nog att låta stå på egna ben.