Mattias Lundblad

Ur en utlandssvensk frilansfotografs synvinkel

En tur i bergen

Vi har en "bucket list"-klubb, jag, min fru och vår gode vän. Garrett ville springa ett maraton, och det gjorde vi i höstas. Kim vill vandra uppför Mount Katahdin i Maine, så det står näst på tur. Vi får hjälp av kompisen Mike, som är erfaren vandrare. I stort sett varje helg åker han upp till bergen och vandrar. Han ville se att vi är beredda på vad vi ger oss in på, och vi åkte upp till New Hampshire.

Klockan 7 möttes vi upp och travade iväg. Vädret var behagligt och det blev en vacker vandring uppför Lowe's trail.

Sedan bytte vi till Subway trail, som fått namnet för att man måste krypa i tunnlar mellan stenblock. Det blev rätt brant och nya muskler behövde användas.

Vi nådde till slut toppen av Mount Adams, med utsikt över Mount Washington.

 

Men vägen ner var nästan tuffare. Det tar på krafterna att hålla emot, och hålla sig upprätt på hala stenar och rötter. Idag är det svårt att gå i trappor. 

Det blev även en fotografisk träningsrunda för min del. Som vanligt lider jag av frilansåkomman att alltid försöka se till att få ett reportage publicerat någonstans. Jag försökte hålla fotopackningen minimal, men jag är inte jättebra på det. Det blev Nex-7, Rokinon 12/2, Zeiss 32/1,8 och Minolta 135/3,5. Inte helt lyckade val. 12 är lite väl vidvinkligt för mig, Zeissen ett av mina favoritobjektiv, men inte helt mångsidig den heller. 135-an var för lång och nästan helt onödig. Färgtonen matchar inte helt heller. Till nästa gång blir det nog en Sony/Zeiss 16-70/4, och så får det vara bra med det. 

Postat 2021-07-13 17:37 | Läst 806 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera