Mattias Lundblad

Ur en utlandssvensk frilansfotografs synvinkel

Tillbaka med musiken

Min bakgrund är egentligen mer inom musik än bild. Från att morfar lärde mig folkmusik på fiol, sedan vidare med klassiskt genom kommunala musikskolan, musikklasser, symfoniorkester, kammarorkester, stråkkvartett, gosskör, och så tillbaka till folkmusiken genom Stockholms universitets spelmanslag och massor av stämmor och festivaler. När jag flyttade till USA tog det lite stopp. Jag gästade ibland olika band, men det var inget som riktigt höll, och fiolerna kunde ligga nedpackade halvårsvis. 

Men så hörde min kompis Geoff av sig för något halvår sen, berättade att han hade skrivit en massa låtar genom åren som behövde komma ut, och frågade om jag var intresserad. Slagverkaren Eric var också med. Plötsligt stämde personkemi och sätt att förhålla sig till musiken perfekt. Målmedvetenhet kombinerat med ömsesidig respekt och tillit, och en lagom mängd disciplin. Vi försöker spela ute så mycket som möjligt och har varit på en del open mic-arrangemang och liknande.

Igår var vi inhyrda på en födelsedagsfest på en bondgård någonstans i mitten av Connecticut, en timme hemifrån. Vi visste att det fanns risk för regn, men väderleksrapporten såg mer och mer lovande ut och rejält tält på 20x20 fot gjorde att vi kände oss trygga. Ben, min styvson, var också inhyrd som DJ, och vi åkte dit tillsammans. 

Mitt i hans spelning brakade ösregnet och åskan loss. Strömmen gick och vi fick avbryta. Regnet föll på tvären och genomblöta fick vi plasta in allt som gick, koppla ur all el och hämta lastpallar att ställa utrustning på.

Men så slutade det regna och vi fick till sist till vår spelning. Vi var kanske inte hundra procent på den nivå vi ville vara, men vi fick de sex personerna som var kvar i publiken att dansa, så då var det värt det.

Postat 2023-09-10 18:57 | Läst 570 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera