Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Har ni haft dimma idag?

Utifrån en snabb titt på bloggrubriker verkar det som ingen har bloggat om dimman idag. Stämmer det verkligen (har jag missat någon?) eller är det bara ingen som har haft kameran med under dagen? Uppsala hade i alla fall halvtjock dimma halva dagen, under den andra halvan låg det så pass mycket dimmrester kvar att den utlovade solen lyckades aldrig titta fram. Och så var det ju plötsligt mörkt igen. 

Tre av bilderna nedan aspirerade på att bli "dagens bild" idag. Först valde jag den självklara vinnaren. Ångrade mig, en annan fick äran. Hann ändra mig ytterligare en gång innan publiceringen var klar (men inte här på FS alltså, och inga fler ledtrådar...).

Hur var förresten Rheborg & Co. idag? Missade förra veckans program och så även avsnittet idag. Dessvärre missar jag även resten av programmen, måste förmodligen välja och vraka bland dem på SVT Play, tiden verkar inte räcka till alla (om någon...). Ni får gärna komma med värdefulla/mindre värdefulla kommentarer!

Och som de brukar säga - förstora gärna! När jag laddade upp bilderna här tyckte jag att de verkade lite mörka. Så upplevde jag dem inte när jag gjorde i ordning dem i LR. Någon som har någon åsikt (om det här också)?

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Obs! Dagnys fotofika nu på lördag - kl 10.30 - Konditori Fågelsången!


Inlagt 2013-12-04 22:37 | Läst 1930 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hmmm, minnet är gott men kort... :) Minns inte någon dimma, men däremot ett gråväder som hette duga. Men jag känner igen "gråskalan" i dina bilder... När det gäller "Alla är fotografer", så tycker jag inte att de riktigt slagit huvudet på spiken ännu. Men ändå trevligt att titta på.... Och kanske är FS medlemmar inte riktigt representativa?? Men, det är så korta avsnitt så du hinner se alla Rauni... ;) Skulle tro att vi ses på lördag om vägarna är plogade :) //Peter
Svar från RHelena 2013-12-05 21:17
Det var rätt mycket gråskala under dagen, men kunde inte låta bli att bättra på gråheten ett snäpp till.
Får göra ett försök att se några fler avsnitt av den berömda serien, rätt bra med korta avsnitt för sådana är teoretiskt sätt lättare att klämma in i schemat.
Såg på TV att vägarna ska vara plogade på lördag!
Ingen dimma i Norrköping! (Vilket jag tycker var bra...jobbade 8-17 idag, skulle varit svårt att få till något dag-foto iaf...- och då går man omkring på jobbet och längtar uuuuut...)
Och jag har lite samma problem som du, hur sjutton få tiden att räcka. Dagens avsnitt av Schyffert o Rheborg får bli på tåget upp t Sthlm lördag morgon. Bra med SVT Play!

Och dina dimbilder....? Tvåan och trean gillas...snyggt med den fina böjda väglinjen i tvåan...och många fina raka linjer i trean!
Till sist; Vad heter du på Blipfoto??? Har precis startat ett konto där ska börja tjuvträna i helgen.....tänker försöka med dagens bild 2014!

Trevlig torsdag!
/ Lena
Svar från RHelena 2013-12-05 21:37
Min dag såg ut ungefär som din, med skillnaden att här blev det en lunchpromenad. Det brukar bli en sådan för det påfyllnad av det dagliga kaloriintaget. Och kameran fick följa med.

Du kan förresten fortsätta till Uppsala på lördag - för Dagnys fotofika - du är ju på väg norrut ändå!

Fotona ovan: tvåan var min tvåa, trean var min etta och den som jag valde till dagens bild var... ;-)

Du får meddela när du börjar blippa så har jag en chans att se vad du hittar på i fotoväg! Jag är inte så jättebra på att kommentera andra (tidsbrist igen), men följa kan man göra lite i skymundan ändå!
Blipfoto har ingen sökfunktion för att hitta andra fotografer. Webbadressen + aliasnamnet funkar dock - mig hittar du på www.blipfoto.com/RHelena.
Man kan koppla sitt konto till Facebook också, då hittar vännerna ens bilder och man får fler besökare till sin profil. Själv har jag inte brytt mig om att göra detta ännu, vi får se om det kan bli något för nästa år. Ser både fördelar och nackdelar med ytterligare exponering.
Jo det var dimma i Solna imorse, men jag prioriterade en hundpromenad utan kamera framför dim-bilder.

Jag röstar på bild nr 3 idag =)

Gonatt!
Svar från RHelena 2013-12-05 21:41
Ja, jag vet - hund och kamera är ingen bra kombination! Utomstående kan tycka att det skulle fungera helt perfekt, men sådana erfarenheter har inte jag. Men men, du har säkert några hundra dimbilder i din dator så din värld går inte under när hunden kom i första hand denna gång!
Tänka sig - nr 3 var min etta från början! Man ska kanske oftare följa sin första impuls!
Det är kul att fotografera i dimma! Och nej, jag tycker inte att bilderna är för mörka. På Saltspring har vi haft krispigt klart väder hela dagen, och ganska kallt (-1ºC).
Svar från RHelena 2013-12-05 21:43
Visst är det kul, dimma ger en fantastisk känsla men krispighet i luften är inte dum den heller. Nu snart ska en snöstorm vara över oss, några decimeter lovas! Följ rapporteringen!
Fina dimbilder! Jag upplever dem inte som mörka utan ungefär som det var igår.
Svar från RHelena 2013-12-05 21:44
Det var nog ganska mörkt denna dag, det är det ju nu i december, om vi inte har snö och om inte solen lyser.
Tack Annelie!
Dimma? Jag tittade nog inte ut genom fönstret alls igår. Det var bara en sån dag på jobbet.
Hälsningar Lena
Svar från RHelena 2013-12-05 21:47
På väg till lunchrestaurangen har jag möjligheter att göra dagliga väderobservationer, in på bara skinnet... Går till och från jobbet morgon och kväll, men de promenaderna sker ju nu mestadels i mörkret. Möjligen kan det vara lite ljust på morgonen om jag inte är för morgontidig (vilket jag i och för sig inte är i vanliga fall).
Vilka vackra dimmiga bilder! Dom passade ypperligt i svartvitt Rauni!
Snyggt som sjuttsingen! =)
Ha en fortsatt fin kväll!
Svar från RHelena 2013-12-06 22:26
Dimman kom och gick, nu är det snö i stället. Och det blir fint med lite vitt på marken!
Tack Heléne!
Här i Skåne hade vi inte dimma utan lite sol lite regn och väntade på den storm som komma skulle.
Har inte varit ute med kameran på länge.
Härliga bilder från en dimmig dag.
Visst är det något visst med dimbilder.
Gun-Inger
Svar från RHelena 2013-12-06 22:28
Nu lär ni ha fått en omgång med stormen vid det här laget! Kanske har du fångat något av den i bildväg?
Dimma uppskattas väl av de flesta som håller på med foto. Trevligt att du gillar mina dimmbilder!