Diversefotografen

Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Detta fantastiska torn!

Blicken uppåt höj!

.

Närmare så ser man texterna. Vackert och stilrent.

.

Ännu en ny vinkling, en välbekant vy på sitt sätt (tacka vet vi Per "Otten"!) Det här tornet tål att fotograferas hur mycket som helst!

.

När man sänker blicken och kameran - vad får man se då? Bilden är också ett exempel på vad som händer när man inte hinner byta inställningar, man vet att det blir en dålig bild, men ändå kan man inte låta bli... Bra kanske ibland; den här gillar jag skarpt (sic!). But who is the guy?

.

Dagnys fotofikasällskap har besökt tornet på Arlanda - se tidigare rapporter från Anders F E och Ewa. Eventuellt eventuellt blir det någon lite grundligare rapport från mig också när/om tid finnes (bilderna är klara i alla fall).

.

Postat 2013-06-30 12:48 | Läst 3842 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Dagnys fotofika hade After work... på en lördag!

Några bilder från Dagnys After work som väl kan betecknas som något slags avslutstillställning för terminen. En nätt samling på sju pers sammanstrålade på Katalin och för ett par av oss blev det en sen kväll då kvällens band Blues friends skulle avlyssnas.

Någonting ska väl vara annorlunda när det är After work och inte fotofika...? Det var det; vi avhandlade de fotografiska diskussionerna till största delen i början och därefter blev det snack om andra saker... Det vanliga är ju annars att vi börjar med att förbättra världen för att senare snäva in på fotospåret.

Det som också var annorlunda var att det vanliga smattrandet med kameror hördes knappt. Claes har ju visat här att några bilder så några foton togs det. Anders hade sin Sony på bordet, likaså Anna, men blev det några bilder tagna? Inte vet jag.... Jag drog i alla fall ett par varv laget runt, någon belöning ska man väl få för att ha släpat med D600!

 

Anna får äran att starta bildkavalkaden. Fast lite fel blir det ju för detta var ju senare när solen hade nått henne.

Claes småmyser, Anders hugger in i frukostmaten (?).

Mys mys och mat mat.

Belåten? Tror det.

Anna den glada och så Claes som fortsätter mysa.

Vilken dag! Vilken skön stund i goda vänners lag!

Martin SAnna tyckte drickan var god.

Nöjd! Nikos har dykt upp, han är ingen Dagny-inventarie ännu, men riskerar att bli det (det gör alla som dyker upp fler än en gång...).

En närmare titt. Vi gick förresten en fotokurs ihop något år sedan.

Och så är Per "Otten" och Nikos kompisar numera, främst kring det gemensamma intresset motorcyklar. Det blev visst en lång motorcykeltur idag, den tog musten ur Per för han syntes inte till...!

Mera mys. Nils-Erik riskerar också att bli en Dagny-inventarie; andra gången och på raken...! Han satt för nära så det blev närgränsproblem....

Glada Anna får avsluta reportaget.

De flesta av oss avvek sedan för att leva ett annat liv. Jag också men jag kom tillbaka ett par timmar senare, det blev inte fel alls för bluesen var fin att lyssna på!

.

Postat 2013-06-17 22:40 | Läst 1766 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Dagnys After Work...

... får en fortsättning från förra året! Samma plats, dvs på Katalin som finns bredvid Broströms kafé i det gamla magasinhuset vid stationen. I Uppsala alltså... Nu på lördag 15/6 kl 16 och framåt. After work...? Ni får jobba med något innan ni kommer så att den rätta känslan infinner sig!.

Katalin...? Nej...

.

Här? Nej...

.

Inte här heller...

.

Absolut inte...

.

Men väl här. Mysigt om man vill sitta inne.

.

Det märks att det är musiken som är huvudsaken här. Eller nästan, åtminstone. På lördag är det Blues Friends som spelar kl 21. Kvällen innan: The Refreshments. Och så några till under sommaren. Och därefter Eldkvarn 31/8. Och så vidare.

.

På lördagen räknar vi med vackert väder (litar på SMHI) och då sitter vi ute under parasoller och segelduk. Eller i solen.

Välkomna!

PS. Dagen och tiden har förhandlats fram i demokratisk anda i FB-gruppen Dagnyfika! DS.

.

.

Postat 2013-06-13 23:22 | Läst 2687 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera