Diversefotografen

Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Säkerheten syns - ändå kan den inte hindra allt ont

Några dagars vistelse i Bryssel i början av månaden gav en känsla av att säkerheten var närvarande överallt. Det började redan på hemmaplan med begäran om utskick av personlig information innan man anländer. Jättekö till en säkerhetskontroll för att få delta i det man var utsänd för att delta i. Välbeväpnade soldater och säkerhetsfolk vart man än vände sig - på flygplatsen, ute på stan. Ändå vet man att tryggheten är bedräglig för egentligen kan det inte existera någon total trygghet, hur omfattande säkerhetsarrangemang än sätts upp. I morse på väg till jobbet lyssnade jag på radion, hörde på SvD-journalistens på plats-beskrivning från flygplatsen i Bryssel och hur hon inte lyckades hålla sig till sin yrkesroll helt, hon var omskakad, hade emellanåt svårt att hitta orden, inte konstigt alls för hon var ju inte på flygplatsen för att göra ett reportage utan råkade vara där som en vanlig passagerare. Att det var så uppenbart hur skakad hon var förde tankarna osökt även till människor i händerna på terror och krig sedan tidigare, på många håll, både i nutid och dåtid... hur de känner sig och har känt sig,  rädslan, skräcken...Nedan några bilder från Bryssel, då bara någon vecka sedan, sista bilden är från Zaventems flygplats. Såg en annan Bryssel också, men det får bli ett annat inlägg, med andra bilder, en annan dag.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Postat 2016-03-22 22:35 | Läst 2627 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Några bilder från storstan...

... häromdagen.

.

.

.

.

....


..

.

.

.

Postat 2014-10-31 22:25 | Läst 3480 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Samma och ändå inte

Förra gången såg det ut så här på denna plats. Gatuvyn har antagit lite annorlunda utseende denna gång, folket är annat också, häromdagen när jag passerade slottet igen.

.

.

.

Postat 2014-02-13 17:30 | Läst 4471 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Häng med!

I Stockholm en vecka sedan; antydde i förra inlägget att något drog mig mot Kungliga Slottet fast målet var att fortsätta från Drottninggatan genom Gamla stan och via Slussen mot Fotografiska & Dagnys, utan omvägar. Men omvägar blev det! Från platsen nedan fick jag dagens bild, men den finns inte med bland fotona nedan. Anledningen är att jag har tänkt hålla isär en-bild-om-dagen-projektet och bloggen (Obs! detta är inget löfte dock). 

PS: Någon påpekade sist att det var en väldig spännvidd i det förra inlägget, idag är det ingen spännvidd alls, som motvikt... DS.

.

Närmar mig slottet. Studerar man bilden noga ser man redan det jag ser lite längre fram.


Spanar uppför backen, något intressant pågår där uppe. Något annat händer i trappan till höger. 

Häng med! Och ja, visst gör jag det!


.

.

.

.

Nu skulle "turisten" ges en möjlighet att ta sina turistbilder på enbart vaktsoldaten, men si, det hade hon inget intresse av...

.

I stället för att vända tillbaka och fortsätta genom Gamla stan (bilden nedan tagen innan vandringen uppför backen)...

.

...hamnade jag ju bland fjäderfän...

.

Kollade hovets officiella webbplats och noterar att man där skrivet Kungaparet i stället för kungaparet... Hur folk skriver grammatiskt rätt eller "fel" eller med talspåk etc på nätet (inkl här på FS) har jag inte några synpunkter på, men att en av Sveriges officiella webbplatser (vilken ju hovets webb är) inte håller sig till svenska skrivregler är lite märkligt, exemplet är inte heller den enda avvikelsen... Enligt Språkrådet: kungafamilj, kungahuset, kungapar, men Kungliga hovstaterna, Kungliga Slottet, Kunglig hovleverantör. Och hovet, hovstallet, hovstat, men Hovförsamlingen, HovförvaltningenHovmarskalksämbetet...

Varför bry sig...? Ja, intresset för språk och grammatik leder en ibland till diverse avstickare - det räcker väl som svar... Kanhända att jag har därtill kastat sten i glashus, någon har säkert koll på diverse fel i den använda grammatiken i mitt inlägg, men så representerat jag inte heller Det Officiella sverige... ;-)..

Var

.

Postat 2014-02-09 12:55 | Läst 3291 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Någon av bilderna kan nog blandas ihop med gatufoto...

.

Resten av bilderna från lördagens Stockholm vill också synas. En del av dem i alla fall. Så, varför inte...

.

Gatuvy från Söder, men kunde ju vara var som helst.

.

Strax utanför Fotografiska som jag inte besökte denna gång.

.

Bistra miner. Vet inte vad detta var för en parad men de "glada" musikanterna gick i täten före denna grupp.

.

Lyckades inte gömma mig som en äkta gatufotograf ska kunna. Skyller på att RX100 är på reparation...

.

Det är fint med denna hörna på Moderna museet, med alla konstböcker som man kan bläddra i. Även fotografiska böcker finns där förstås.

.

Visningen (Cindy Sherman) började med en miniföreläsning. Packat med folk, här syns bara en bråkdel av alla som ville höra intendenten att berätta.

.

Aj då, borde fått med hela han... eller åtminstone lite mer...

.

Färgglad avslutning med en färd till en förort. Smakar på ordet förort... Nej, jag var inte på väg till det segregerade Danderyd. Nej, inte heller till det lika segregerade Husby. I stället till en förort där befolkningsstrukturen är ganska precis som genomsnittet totalt i Sverige vad gäller andelen människor med utländska rötter. Ena dottern har flyttat hit, enligt vissa beräkningsmallar tillhör hon den svenska delen av befolkningen, enligt andra sätt att beräkna (sd) bidrar hon till att öka andelen icke-svenskar här (pga mitt ursprung). Kommer av någon anledning att tänka på det bibliska uttrycket om fädernas skuld som drabba barnen intill tredje och fjärde led... Borde inte gälla för jag är ju mor... Och andra sidan finns ju morfar och morfarsfar även om de aldrig har bott här... men sådana petitesser kan ju vara viktiga för somliga ändå.

.

Skymningstiden är här, en promenad i de vackra omgivningarna är en kontrast till allt det livfulla inom tullarna.

.

Postat 2013-10-22 22:14 | Läst 2755 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
1 2 3 ... 6 Nästa