Diversefotografen

Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Inte mycket att se!

.

Är det lönt att publicera foton där det finns knappt något att se? Två av bilderna nedan har jag publicerat som dagens bilder på Blipfoto - eftersom steget är taget att göra dem publika så kan de, och några till, få se dagens ljus även i min (numera sporadiska) blogg.

.

Någon på Blipfoto benämnde den här bilden som true minimalism. Säger inte emot. Verkligen inte mycket att se: de små husen, skidåkaren, lavinen och en himla massa snö.

.

Lite mer att se finns det i denna bild, kanske.

.

Den här bilden har nog kommit att bli min favorit från dagen i fråga. Huset som ser ut att vara ett leksakshus, ljuset till vänster i bilden tycker jag om....

.

Inte mycket att se, på ett annat sätt. Lite obehagligt faktiskt när man befinner sig i ett jättelikt skidområde där det går att åka vilse även utan dimma. Som tur var hade jag en orienterare som sällskap.

.

Några har gett upp, för stunden i alla fall. - "Vad ska jag göra med dem", tycks han tänka och klia sig i huvudet.

.

Strax ovanför en svart puckelpist. Vi har åkt här en gång tidigare något år sedan; "Hur var det nu - pisten svänger ju till vänster där nere någonstans men var det till höger innan....?" Pistkartorna är lite väl summariska i ett område som är klassad som världens fjärde största skidsystem... Detta tillsammans med den svåra dimman gör det till ett konststycke att hitta rätt... Kändes lite halvtryggt ändå att vi hade varit här tidigare.

Fotona är tagna ett par veckor sedan vid Dolomiterna i Italien, närmare bestämt kring det magnifika Sella Ronda.

.

.

Postat 2013-03-28 15:22 | Läst 5508 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Fann vad jag letade efter - ett vårtecken!

Ska in här för att kolla vårtecken, kan ju hända att man hittar något...

Tittar hit....

Tittar dit....

Det här? Glada färger visst, men vårtecken, njaa....

Samma här....

Nu...? Nej, inte riktigt; båten utan täckning har varit utan skydd över vintern, den till höger täcktes redan flera år sedan och den har fått vila flera säsonger.

Ordentliga knopar här, inget vårtecken....

Presenningarna hänger i prydliga rader, våren är långt borta....

HÄR! Ett VÅRTECKEN som heter duga!!!------------------------------------------------- Iiiiiiiiiiiiiiiiiiikkk...!!! Alltså, när har detta hänt....??!! Inte bra....! Eller lite bra att naturen hjälper till...?

För den som vill ha bakgrundsfakta om det tekniska: bilderna är tagna med Pentax K7 + 100/2.8 samt med Nokia Pureview 808 (hade ju med mig endast 100 mm till Pentax).

Postat 2013-03-24 20:46 | Läst 2316 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Dagnys - en rapport (bland många...)

Genom gångtunneln under stationsområdet och snart är man på Broströms, fotofika, ni vet.

PS. Många många bilder, har numrerat alla för att understryka att de är på tok för många... En av dem ska bli "dagens bild" idag, har tänkt mig att antingen den första eller den sista skulle kunna vara en sådan. Eller någon av fikabilderna kanske.... - VAD TYCKER NI? DS.

Nr 1 - Bistert väder, vid utgången hemifrån vände jag i dörren för att hämta en mössa, den behövdes! Dessa damer har inte planerat lika väl för vinterns återkomst. 

.

Nr 2 - En trogen tålig kamrat som minst tre Dagny-deltagare är ägare till, olika modeller (Anna, Bert-Ola och jag).

.

Nr 3 - Blommorna på fikabordet är ett ständigt gissel vid fikorna - ni ser ju.... Tordes inte flytta på dem för de var ju så uppiggande glada med sina färger.... Bestämde mig för att förlika mig med situationen... Bert-Ola och Claes kurar där bakom.

.

Nr 4 - Jan-Olof  hann knappt sätta sig förrän han var i gång med fotandet. På skärmen syns en alldeles ny Sony RX100. J-O har en Olympus i sin hand. Dan blev inte avskräckt vid förra fikat och är tillbaka igen.

.

Nr 5 - Magnus - känd från FS - här första gången. Dalmasarna är så välkomna så! Dan sedan är ju relativt ny, men Bert-Ola och Claes kan nog betecknas varande inventarier vid det här laget.

.

Nr 6 - Anna, Lena P och Lena H. Spännande samtal!

.

Nr 7 - Anna fotade både med sin färgglada iFån och Pentax. Anna har ingen blogg här, men ibland lägger hon en och annan fotofikabild i något album - kolla här om det blir något denna gång.

.

Nr 8 - Samtalen pågår ständigt. Martin S "Zeta" (mellan J-O och Magnus) har vaknat och anslutit sig.

.

Nr 9 - Inte bara samtal utan även fotografiska övningar pågår kontinuerligt.

.

Nr 10 - Ont om fotoböcker idag, men Jan-Olof hade med sig en som innehöll foton genom tiderna, från tidskriften ETC. Många välkända fotografer och bilder är med i boken.

.

Nr 11 - Reklampaus!!! (Hurra för den snabba B-O!)

.

Nr 12 - Uppenbarligen något intressant som Claes talar om.

.

Nr 13 - Tjejernas hörna, det råkade bli så idag....

.

Nr 14 - Och tulpanerna lyser som solen och skänker glädje till den gråa lördagen...

.

Nr 15 - Något kul men vad var det? Martin S, Magnus och Dan är uppenbart roade.

.

Nr 16 - Vid hajfotograferingen kan det ju hända att en haj blir lite närgången. Då är det bara sträcka fram kameran mot den så kan den få en liten mumsbit att tugga på. Gäller att man inte är kopplad till kameran för då kan man få en simtur med fart samt bli en mumsbit själv.... - Obs! Detta är min förenklade beskrivning av situationer som kan inträffa vid undervattensfotografering; Lena H, du får gärna korrigera och lägga till något! - Man hör fascinerande historier vid fotofikat!

.

Nr 17 - Den lurpassande fotografen i farten! Moteld rekommenderas!

.

Nr 18 - Det gick rätt bra att parera tulpanerna under fikatimmarna, här får de tjänstgöra som en inramning för ett suddigt porträtt på Claes.

.

Nr 19 - Färglatt här med, på hemvägen, ungefär på samma ställe som den första bilden blev tagen. I många av fotona ovan har jag låtit någon färglad detalj finnas med (inte bara tulpaner), men i denna bild är färgerna helt äkta, skyltarna sticker verkligen ut med sin orange kulör.

Fotona är tagna med Sony RX100 som har fått mycket beröm. Den är liten, har RAW, ger bra bildkvalitet enligt testerna, har väldigt mycket funktioner (som en systemkamera fast den inte är det). Den är ett alldes nytt bekantskap för mig, fibblade en del med den i går kväll och dessa bilder ovan är de första ur den i "ett skarpt läge". Bilderna är tagna med bländarstyrning och inomhusbilderna med högt ISO.

Apropå dagens bild - har hållit på två månader nu (+ bakåt en månad) och känner mig mogen att ge mig till känna vad som har gått till publiceringen under tiden. Självfallet är det inte alltid några mästerverk direkt, om någonsin, men det har varit ett mindre ambitiöst sätt att publicera bilder så här för min del än att hålla på med en blogg. Nu är det inte meningen att jag ska sluta blogga, men "dagens bild" har varit ett bra sätt att få variation för fotograferingen, för stunden. Här hittar du länken till mina dagliga blipfoton Blipfoto.

PS. Glömde; har förpassat två av bilderna till kategorin gatufoto och därför satte jag etiketten "gatufoto" till inlägget också - rätt eller fel....det är frågan...  ;-) DS.

 

Postat 2013-03-02 17:30 | Läst 4443 ggr. | Permalink | Kommentarer (17) | Kommentera