Diversefotografen

Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Det dröjer med vårtecken för min del

Andra får ta sig an vårtecken här på FS. Själv fortsätter jag på temat vårvinterbilder, den som vill se fler av denna sort - landskapsbilder allesammans - får bläddra bakåt i min blogg. Tre inlägg med bilder från Dolomiterna finns det sedan tidigare, det här inlägget fjärmar sig från "landskapet" en aning.

.

.

.

.

.

.

.

                          

.

.

.

.

.

Alla bilderna, bortsett från en, är tagna med Sony RX100.

.

Postat 2013-04-16 22:44 | Läst 4547 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Snart vill ingen se sådana här bilder...

Säsongen med den här typen av bilder drar mot sitt slut och snart vill ingen se sådant här! Ut med bilderna innan det är för sent! Allt taget i Dolomiterna ca fyra veckor sedan. Allt handlar om landskap, en och annan liten människa instucken någonstans, eventuellt.

.

.

.

.

.

.

                    

.

                              

.

Mina tidigare inlägg med bilder från dess natursköna berg finns se här:

Inte mycket att se

Lite mer att se

.


Postat 2013-04-13 23:44 | Läst 4586 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

För- och efterdyningar (Dagnys)

En underbar morgon i Stockholm - flanerandet mot Fotografiska museet - tydliga föraningar om den kommande varmare våren och sommaren, trots kylan i luften.

Att kasta spö - livet kan inte vara bättre än så här, tycks han utstråla, där han står och fiskar, med en kaffetermos bredvid sig.

.

En vy från Stadsgårdskajen mot Gamla stan, strax utanför Fotografiska.

.

Museets kafeteria fylls sakteliga på under tiden fotofikagänget (Dagnys) avhandlar allehanda fotografiska spörsmål. Ljuset inomhus är strålande på sina håll.

.

En välkänd fotografs bildsamlingar visas upp i lokalerna, blandat med visdomsord utspridda på väggarna.

.

Flanerandet tillbaka antar en form av språngmarch mot stationen för att inte missa ett visst tåg, men det finns alltid tid att fotografera.

.

Ett vårtecken utan like - välfyllda fik, som här i Gamla stan och varifrån man har utsikten mot Slussen.

.

Men det måste ju till ett bakslag efter den vackra dagen, det är ju trots allt april.

Dagen efter: penséerna på terrassen kämpar mot kylan och snö och hagel.

Trädgårdsmöblerna trotsar vädret och påminner en om att våren är här, tro det eller ej.

.

Postat 2013-04-07 22:15 | Läst 2664 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Det blev fifty - fifty på Dagnys fotofika

Min gissning om att det kunde bli en damträff av Dagnys fotofika idag var nära att uppfyllas (med  definitionen att de flesta närvarande skulle vara tjejer).

Först anlände Jan-Olof och Christer - 2-0 - lutade inte åt damfika precis (de tu hade reserverat en fantastisk sittplats för fikagänget!).

Sedan kom Anna och jag, och precis i samma ögonblick Ewa också - 2-3.

Men så dök Per H upp - 3-3.

Ylva! - 3-4.

Men, slutligen kom Kurre E - och så blev det inte någon tjejmajoritet den här gången heller, men nära var det - 50-50!

Jan-Olof och Ewa håller på att komma i luven på varandra...?! Anna håller sig utanför striden...

.

Nej då... tack och lov. Eller så slöt de fred på en gång....

.

Just det, det ätbara ska förevigas innan den är uppäten. Sillmacka. Blev lite förvånad vid kassan - vad, 200 kr för en macka och kaffe!!!!???? Tack och lov hade jag hört fel, det skulle vara "bara" 100 spänn...

.

Ylva har anlänt med sin lilla Canon. Christer som har sin del i valet av den lyckade sittplatsen.

.

Inte riktigt fulltaligt ännu, men Per är med, hans ryggtavla till vänster. Försökte övertyga honom om att det ÄR lika långt från Stockholm till Uppsala som tvärtom (han har varit med tidigare på Dagnys men bara när vi har varit på Fotografiska).

.

Och så kom Kurre, halvmosig efter en bilkörning ända från Piteå dagen innan. Vad gör man inte för en fotofika!

.

Glada miner. Vad annat.

.

Någon okänd dam har slunkit med här. Hon gömmer sig.

.

Per var också en jäkel på att gömma sig.

.

Hela sällskapet, nästan. Min erfarenhet säger att åtta personer är den perfekta storleken för en fotofikagrupp om man ska kunna byta några ord med alla. För den skull tänker vi inte införa någon gräns för hur många som får vara med på Dagnys fikor...

.

Alltid lika kul att ses. Anna konstaterade förresten att te på Fotografiska kostar betydligt mindre än på Broströms ( 20 kr mot 28 kr...), hur kommer det sig....? Och den där okända damen igen, några har visst bytt kameror med varandra, verkar det som....

.

Ewa förklarade redan från starten att hon var lite trött, sofforna var förträffliga att ha för man hade mycket lättare att ta igen sig i dem än i Broströms kaféstolar.  Ett förbättringsförslag för Broströms; allt för att kunderna ska vara nöjda...?

Efter fikat blev det utställningsvandring förstås för dem som inte hade sett de aktulla bilderna tidigare (någon annan dag eller samma morgon). Nedan har vi två gatufotoexperter i farten, Cartier-Bressons bilder studeras.

.

.

.

.

Postat 2013-04-06 20:24 | Läst 2526 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Reklamavbrott - Dagnys fotofika på Fotografiska!

Som tidigare meddelats ( Per "Ottens" blogg ) finns det nu en möjlighet att skåda pågående utställningar på Fotografiska museet i sällskap av likasinnade (Dagnys fotofikare + andra fotofikasugna).

Dag och tid: Lördag den 6 april, samlingspunkt i fiket någonstans kring kl 10.30-11. Tanken är att man ska kunna se något av utställningarna före fikat, om man så vill, och så efteråt också. Enligt rykten vinner utställningen av Cartier-Bressons fotografier på ett sådant upplägg i alla fall. Är man morgontrött så kommer man och intar morgonfikat det första man gör! Alltså man gör som man vill, hur man än gör!

De som kommer först till fiket får spana efter ett lämpligt bord för fikat samt spana efter varandra = tänkbara kandidater för fotofikat; sannolikt känns de igen tack vare medföljande accessoarer (kameror och kameraväskor - det vimlar inte av sådana bland vanlig publik på museet annars, har jag noterat).

Som vanligt vid Dagnys-fikorna så vet vi inte på förhand vilka som kan tänkas att dyka upp. Enligt förhandsinformation bör vi bli några stycken, många har anmält intresse i alla fall och sedan visar verkligheten hur det blir. Så här såg det ut förra gången vi var på Fotografiska.

Eftersom det finns en ytterligare fotoaktivet på Ekerö denna dag - Anna Forsmans utställning - kan det vara värt att påpeka att man kan avverka både Fotografiska och Ekerö efter varandra! Vernissage för Annas utställning pågår ända till kl 17.

Utsikten från fikets alla stora fönster är makalös, t.ex. så här:

.

Postat 2013-04-04 20:49 | Läst 2187 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
1 2 Nästa