Diversefotografen

Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Har köpt en ny kamera - hjälp önskas

Tacksam för synpunkter på mitt köp; får lämna tillbaka kameran bara jag inte bryter förpackningen.

Så här gick det till: Iväg till en butik för att känna på några märken och modeller jag har funderat på -> Beslutar mig för en av dessa -> Förskräckta miner hos den äkta hälften: "Ska du köpa den NU?" -> Svar ja, vad tjänar det till att vänta för priset var ju rätt bra -> Det visar sig att det enda exemplar butiken har kvar är just visningsexemplaret -> Går det att beställa en ny dito? -> Visst.

Men jag lyckades förhandla ner priset 10% på detta visningsexemplar, från det redan rabatterade priset. Bestämde mig för köpet; bra att ta hem kameran och fundera vidare. Priset framstår fortfarande som ett bra pris efter att jag har kollat runt lite mer noggrant. 

Min fråga gäller vad ni anser om att köpa ett visningsexemplar?  Enligt butikens information hade kameran stått framme ca 1½-2 månader. Visserligen köps det ju begagnade kameror hejvilt, men blir det annorlunda med visningskameror som massa människor har pillat på? Man är kanske inte lika rädd om en sådan här visningskamera som man är om sin egen kamera. 

Någon av dessa är det fråga om. Får vara en hemlighet VILKEN tills allt är klart...

 

 

Postat 2010-09-30 23:11 | Läst 3285 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Bättre TUR idag...

Nu funkar det att lägga in bilder! På första försöket! Lite lustigt blir det visserligen med det stora avståndet till bilderna, men i redigeringsläget kommer all html fram och törs inte riktigt plocka bort något av det.

Stötte på ett par ryttare vid Hanöbukten någon dag sedan och som tur var fanns kameran med. Eller rättare sagt: minst två kameror fick hänga med vart jag/ vi än gick. Den äkta hälften försökte vid något tillfälle tala mig till rätta, typ "man behöver inte alltid ha kameran med sig", vilket han förstås har helt rätt i. Det behöver man ju faktiskt inte...

Apropå ryttarna så lovade jag skicka några bilder till dem och det har jag också gjort. Sådana här löften är viktiga att hålla. Annars skulle man väl gå omkring med en skamkänsla som blir än värre om/när man träffar på dem ytterligare gånger. Och inte skulle det bli tal om några nya bilder i det läget... 

 

 

 
 

 

 

 

 

Raskt framåt Ska vi bada? Havsbad

Postat 2010-09-29 21:15 | Läst 2972 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Nu är jag lite irriterad

Kan inte lägga bilder till min text. Helt meningslöst att publicera texten förstås också, texten och bilderna hänger ju ihop. Har tidigare tröstat någon annan här angående detta problem, "det blir bra när man bläddrar fram och tillbaka mellan sidorna några gånger", skrev jag ungefärligen. Hjälper dessvärre inte nu...

Detta hjälper en att bli lugn igen...:

 http://www.youtube.com/watch?v=WsFafzFhI2w&feature=related

Postat 2010-09-28 23:08 | Läst 2015 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Höststämning vid Hanöbukten

Välbehövliga lediga dagar vid Hanöbukten. Tankarna på ett kamerabyte upptar den mesta vakna tiden. Halva nätter kan också gå åt. Den gångna natten kollade jag olika kameramärken och -modeller. Lutar åt fortsatt samvaro med Olympus, kanske ett byte till Pentax. Eller kanske till Nikon eller Canon. Eller till något annat. Allt är möjligt. Eller nästan; tack och lov verkar några märken och modeller vara uteslutna pga priset vilket gör valet lite lättare.

Här en helt oredigerad bild från semikompaktkameran, även den en Olympus. Har ingen redigeringsmöjlighet just nu så hoppas att ingen stör sig  på tok för mycket på den lutande horisonten. Förresten, jag sitter i den andra stolen även om det inte syns just här.

Systemkameran har också varit samarbetsvillig de senaste dagarna, kanske lägger jag upp någon bild även från den inom kort.

 

Postat 2010-09-25 21:49 | Läst 2578 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Någon där ute som har bytt från Olympus E-500?

På förekommen anledning  - strul ibland med med min Olympus E-500 - går jag i kamerabytartankar. Har trivts extremt bra med min Olympus och även med de tidigare analoga varianterna jag har använt. Ni som har gillat Olympus E-500, men bytt upp er antingen till ny Olympus alternativt till något annat märke; vad är era erfarenheter?

Det jag har uppskattat med Olympus E-500 har varit bl.a. de lättanvända menyerna, storleken (liten) och vikten (rel. lätt). Minus har varit liten sökare, jag har haft svårt att ställa in MF (kommit in i åldern när det inte längre är så lätt kanske), besvärande brus fr ISO 400.

Vill gärna ha tips om en kamera där jag kan få behålla de ovannämnda bra sakerna, men de mindre bra sakerna blir bättre. Gärna ett steg upp kvalitetsmässigt, vad det nu må innebära... Ett stort utbud av objektiv är inte så viktigt, men det vore utmärkt med bra kvalitet i grundobjektiven. Vad jag förstår har ju Olympus varit bra på sådant.

Här diskuterar den äkta hälften och jag vilken kamera skulle passa mig bäst. Vi diskuterar även hur långa de gemensamma promenaderna med hunden kan vara, typ hur många fotopauser man kan ta per kilometer.

 

Postat 2010-09-24 19:50 | Läst 3279 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 Nästa