Diversefotografen

Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Lite förvånad

Visst blev man det i morse, lite förvånad, när man gick upp och fick se vad som hade hänt under natten. Inte mig emot, det är ju fortfarande bara mars.

 

 

Efter ett par timmar var det ett faktum att naturen skötte det hela såsom i Vintern rasat: "...drivans blommor smälta ned och dö."

 

 

Snötäckets tjocklek minskade i snabb takt och det var återigen nästintill vår i luften - "...solen kysser liv i skog och sjö." Nästan sant alltså om det inte hade varit för den bistra nordanvinden. 

 

 

 

 

 

Postat 2012-03-31 22:06 | Läst 2736 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Mobil årstidstrots

Det är kanske ingen som vill se sådana här bilder just nu? Visserligen ska det bli kyligare till helgen, men det behöver väl inte förstärkas med vintriga bilder... säger en vän av ordning. Jag har dock kommit ordentligt in i vårvinterstämningar; i mars ska det vara vårvinter, anser jag, med betoningen på det sistnämnda delen av ordet - VINTER....

Trotsar ert eventuella motstånd mot vinter- och snöbilder genom att publicera några mobilbilder från Vemdalsfjällen. Alla är fixade i N8. Somliga lite i överkant, men sådant är roligt...! Ni vet, efter en dag med skidåkning har man inga direkta plikter eftersom man är ledig och hemifrån och då kan man ägna sig åt vad man vill. Ett antal av bilderna har jag lagt ut på FB som illustrationer till min realtidsvinterrapportering.

 

Min svaghet för lomo passar bra i stadsbilder tycker jag, men här...?

 

Att tolka efter en vessla när man ska uppåt på fjället sparar både tid och krafter...

Lätt dimma hindrar sikten, hoppas att den lättar (sic!).

Hmm, vartåt ska vi...? Hotellet ligger ju ganska nära. Fast vi bor inte där.

Grunnandet passar fint för att få ett tillfälle att lyssna på tystnaden en stund.

Det bar visst uppför... Fast det var nog egentligen en annan dag.

Solen tittade fram en aning medans vi fortfarande stod still och grunnade. 

 

 

Ja, det gjorde den! Detta var dock en annan dag också, denna gång vid Storhogna. 

 

 

Än mer sol! Och Vemdalen helt klart.

 

 

Vilken underbar tillvaro!

 

 

 

Kvällen med det nästan totala mörkret, ljusen från husen och backen, tystnaden.

 Nedan min version av Jupiter och Venus i närkontakt med varandra.

 

 

Bastubad på kvällen, levande ljus, varm dryck... vilka fina dagar och kvällar man får uppleva!

 

Här några av bilderna ovan i lite konstigare utformning - samt en "bonusbild" - eller så kan alla betecknas som bonusbilder: 

 

 

 

 

 

Postat 2012-03-30 22:43 | Läst 2727 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Busväder är busväder, särskilt till fjälls

Den som tror att han/hon här nedan har stått stilla sedan förra inlägget  tror fel. Då befann sig figuren ovanför buskarna, nu har färden gått nedför. Den hukade kroppshållningen verkar dock vara identiskt densamma som i förra bilden, inte undra på, det var inget läge att stajla med åkningen här... Omständigheterna liksom medgav inte det...

 

 

Det fanns fler som trotsade den kraftiga vinden. Sannolikt blev ingen, som tog sig så här högt upp, kvar särskilt länge. Omständigheterna igen...

 

 

Som han här nedan, utslängd från liften på grund att en rejäl vindby strax innan, nu stretandes NERFÖR backen GÅENDES. Det gick dåligt att åka bräda nerför om inte lutningen var bättre än här...

 

 

Men nu ska det väl bli åka av...

 

 

Egentligen var vädret hur vackert som helst, det ser ju vem som helst.

 

 

  

 

 Alla bilder är från Blästerfjället vid Björnrike, bortsett från sista bilden som är tagen vid Vemdalen. Kanske hade vinden mojnat något vid tidpunkten för Vemdalsbilden, men direkt mysigt var det inte att ägna sig åt utomhusaktiviteter nu heller.

 

Postat 2012-03-27 23:49 | Läst 3012 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Busväder + vackert väder = !!!

Ovanför trädgränsen kan orden "vackert väder" få en helt ny innebörd. Se bara här. Det var vackert, solen sken, men ack så busigt det var...

Båda bilderna är från Blästerfjället vid Björnrike ca en vecka sedan. Visst, det blåste rejält, och i vindbyarna ska blåsten ha legat kring 18 m/s. 

 

 

Det har gått en halvtimme mellan dessa två bilder, den första togs kl 13.47 och den andra 14.17. Det var bara att inse att det är bättre att hålla sig nedanför trädgränsen. 

 

 

 

Postat 2012-03-27 18:24 | Läst 2700 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Mer mer mer... bandyfest...!

Någon som var på plats vid bandyfinalen?! Ingen har publicerat några spel- eller publikbilder ännu i vart fall så jag fortsätter väl med några glada bilder från stan, timmarna före matchen. Villa Lidköpings supportrar hamnade i skottgluggen för mig.

Angående mitt förra inlägg - Bert-Ola påpekade att mina bilder borde ha varit svartvita med tanke på resultatet. Sandviken vann ju. OK då, här blir det mesta i svartvitt för att spegla verkligheten lite bättre...

 

 

 Kolla fönstrena och balkongerna både ovan och nedan....

 

 

 

 

 

 

 

Postat 2012-03-25 22:36 | Läst 2420 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa