Diversefotografen

Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Inlägg nr 399 firas ihop med det nya året!

VÄLKOMMEN DET NYA ÅRET! MÅTTE MÅNGA NYA FOTON BLI TAGNA!

HAR VI TUREN MED OSS BLIR DE BRA OCKSÅ, ELLER HUR...!?

GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA PÅ Fotosidan!

TACK FÖR ÅRET SOM HAR GÅTT!

-------------------------------------------------------

För den vetgirige: Fotona togs vid UNT:s traditionsenliga fyrverkeri den första Advent i år (2012). De maffigaste pjäserna avfyras ju alltid mot slutet av fyrverkeriet, men samtidigt  har det lagt sig så mycket krutrök runtomkring på himlen så det är lite svårt att få bra bilder.Ett dilemma för en som vill få fina foton på skådespelet...

Utrustningen som användes var Pentax K7 med objektivet Tamron AF 70-300 mm F/4-5.6 LD Macro 1:2. Objektivet har dömts ut av somliga, andra tycker att att linsen är fullgod, särskilt mot bakgrund av det extremt låga priset och som är än mer lågt om man väljer Pentax-varianten (en av fördelarna med att vara en Pentax-fotograf!). Objektivet jag köpte var dock defekt (pga att det var ett butiksexemplar...?), lämnade därför tillbaka det och skulle få ett nytt för samma pris. Det kom också, men dessvärre hade vi hunnit lämna trakterna (södra Sverige) innan och butiken i fråga ville inte skicka ut det. Under hösten har jag spanat lite smått efter objektivet och jag slog till när jag fick syn på ett riktigt bra pris igen - som var ännu lägre... :-)

Här är mina tidigare inlägg om objektivet och om mina tidigare problem med det första exemplaret, lite bilder finns det förstås också med:

Köpte en semesterzoom och fick genast suddiga bilder! 

Allsång på Skan...NEJ... i Hällevik! - Semesterzoomens vidare äventyr

------------------------------------------------

Postat 2012-12-31 23:50 | Läst 2471 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Summering av... julen....

Sammanfattningarnas tid är här. För min del kommer det inte bli någon årskavalkad av bilder publicerade utan foton från Julafton 2012 får räcka som en bildkavalkad denna årets sista dag.

     

Här susar vi mot julen, först på en större väg, sedan på en mindre. Jul på landet, en julig jul!

                            

Vi välkomnas med en julig känsla vid framkomsten.

                            

Lillvärdinnan sköter husesynen.

Det "heligaste" vid detta tidevarv visas upp.

Dags att ta itu med de juliga bestyren...

...som att dricka glögg till exempel. Inte första gången i år, inte den sista heller.

                          

En promenad ute för att beundra de vintriga omgivningarna gör gott.

         

Kalle Anka! Är inte uppvuxen med den och senare i livet har jag aldrig haft tid att se den i sin helhet. Nu skulle hela timmen användas för att supa in den julstämning som alla här i landet verkar tycka är en omistlig del av julen. Somnade mitt i Piff & Puff... Någon tog min kamera för att bevisa det...

Ivriga ögon spanar efter jultomten... När kommer han...? Kommer han...?

                           

Den fridfulla julen är här med hausse kring julbordet, sedan följer den intensiva klapputdelningen, utan någon tomte eftersom han inte behagar visa sig.

Julfriden är total i mörkret och med den totala tystnaden ute på landet.


-----------------------------------------------------------------

Apropå julklappar; mitt fotointresse hade noterats av "tomten". Många fotoprylar och böcker packades ur, t.ex. ett nytt stativ (det gamla är halvtrasigt), en liten negativ-/diascanner, ett flertal fotoböcker som är till stor nöje och nytta för mig. Den mest märkliga boken är den till höger i bilden nedan: en och samma fotograferande tjej/kvinna/dam/tant i olika miljöer... Själv har jag aldrig fått till den där fotoboken som jag gärna vill göra, B gjorde en sådan om mig på en kväll genom att samla ihop sina foton om mig i aktion, sätta samman dem till en bok och skicka iväg en beställning bums....! Och allt i hemlighet...

                    

     

Jag har fotat en hel del på resor, uppenbarligen...

     

... men så även på hemmaplan - som för mig är både det finska Lappland samt Uppsala förstås....

                        

GOTT SLUT!

Postat 2012-12-31 15:49 | Läst 3204 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Blott 43 minuter gammal

Ni som har läst mitt förra inlägg vet redan vad rubriken syftar på...

Ber om att få återkomma senare med närmare beskrivning om hur det är att fotografera en förlossning. En sak är dock säker - det är mycket speciellt!

Har skapat nya etiketter barn och bebis för mina blogginlägg - ett nytt tidevarv har börjat... ;-)

Postat 2012-12-30 15:19 | Läst 4655 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Missade en bild igår...

Det blev lite jäktigt i natt... Vid 01 vid jag beskedet att det drar ihop sig till en förlossning.  Jag skulle vara med vid tilldragelsen, hade fått lite egna föraningar om att detta skulle kunna sätta igång när som helst trots att det inte var riktigt dags ännu (man har ju fött barn själv!). Hade därför inte gjort någon brådska att komma i säng utan förberedde ett blogginlägg i stället... Publicerade inlägget i all hast och så blev det förstås några missar i publiceringen, lite vimsig hade jag väl blivit ändå (det är inte var dag man ska vara med när ens dotter föder barn...).

Här har vi en borttappad bild - egentligen passar den nog bäst som en solitärbild här i stället för i inlägget natten som var; kan jag tycka så här i efterhand.

 

            

Fotoförhållandena var ganska svåra här med sol och mycket reflekterande ljus och mörk lera, med utfrätta partier som resultat. Några arrangemang för fotot var inte aktuella utan man fick helt enkelt fånga ögonblicket, då får det bli som det blir...

Förlossningen då?! Allt förlöpte väl, en söt pojke kom till världen mycket tidigt på morgonen, efter bara någon timmes jobb, den lilla familjen med mor, far och son mår toppen. Mormor har varit lite hängig idag men vad gör det... Förstås: det blev en mängd bilder tagna med Nikon D600, det är väl det ni ville också veta?!

 

 

Postat 2012-12-28 23:58 | Läst 2307 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Mera lera

Gårdagens inlägg kräver en fortsättning. Varför? Joo, det finns fler bilder... fast inte från Annandagen förra året utan tagna under några efterföljande dagar.

   

   

       

       

Postat 2012-12-28 01:58 | Läst 2820 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa