Diversefotografen

Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

1020 på fotofika

Blev vi så många på Dagnys fotofika? Nej, inte riktigt...

Som Peter L så riktigt har påpekat; nunorna på Dagnys fotofika har ni sett även tidigare, men eftersom jag hade en ny "kamerapryl" med mig så är det kanske försvarligt att studera dess resultat lite grand...i det här fallet med de bekanta nunorna i fokus. Jag kom sent och gick tidigt denna gång, det blev inte så mycket varken pratat eller lyssnat för min del (fast hörde nog att Lars hade hittat hit tack vare Anna och Nic hade en rolig historia om "en pacemaker som lade av", en hel del annat också...). Men en liten visningsrunda av Nokia-modellen Lumia 1020 hann jag med ändå och det blev ju några bilder på köpet också.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Ett par av bilderna är kraftigt beskurna. I några foton har jag inte prickat fokus riktigt rätt och ett par bilder är onödigt suddiga (s-t bakom spakarna!), men ni har kanske nöje av bilderna ändå...

PS. Vid ett lämpligt tillfälle har jag för avsikt att skriva lite mer om mobilkameran och vad jag upplever som bra med den och vad som är förbryllande. Just nu är jag mest förbryllad över varför jag inte får tillgång till RAW-filer...(har laddat ner Nokia Camera) DS.





Postat 2014-05-04 10:52 | Läst 1966 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Ögonblick under forsränningen

Har valt ut några av mina bilder som "bästa" bilder från årets forsränning i Uppsala. Frågan är bara; vilken är "bäst"...?

Förra inlägget med forsränningsbilder hittar du här .

Nr 1

Nr

Nr 2

.

Nr 3

.

Nr 4

.

Nr 5

.

Nr 6

.

Nr 7

.

Nr 8

.

Alla bilderna ovan är tagna med Pentax K7 + 24-70 mm.

Som nr 9 nedan har jag lagt med bilden nedan, tagen med Nokia Lumia 1020 (min nyaste mobil); det absolut roligaste ögonblicket i går... En ensam forsrännare hade blivit kvar efter Kvarnfallet, på resterna av någon sinnrik modell av ett flytetyg (där 3-4 rännare har varit med ursprungligen)... och det slutade så här vid Islandsfallet....

.

.

Postat 2014-05-01 23:03 | Läst 2083 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Forsränning i två tappningar

Uppsala och Valborg - massor med saker som händer. Bor man mitt i stan som jag så slipper man inte evenemangen, oavsett om man jobbar eller inte... Denna gång tog jag del av endast forsränningen (och den högvolymiga musik som fick hemmets fönster att skallra under eftermiddagen). Lyckades klämma in mig på hyggliga fotolägen genom att åla in genom folkmassorna med repliken "Jag är så liten så jag får nog plats här...". Det gick bra, ingen blev sur... Kanske hjälpte min Pentax med telezoomen till... Annars gällde det tydligen att ta plats redan två timmar före starten (dvs kl 8 på morgonen)!

Nedan ett par varianter på händelseförlopp vid forsrännningen; de ger en liten känsla för vad som händer under de timmar när alla hemmagjorda farkoster (ungefär 125 st) tar sig neråt Fyrisån och nerför både Kvarnfallet och Islandsfallet. Förra året fanns en överhängande risk att ränningen inte skulle bli av på grund av de stora vattenmängderna (vattenståndet 85 cm vid Islandsfallet); i år var risken densamma men med hänvisning till för lite vatten (vattenståndet på den nämnda platsen ca 30 cm). Men forsränningen gick att genomföra i alla fall, men de flesta fick problem på grund av stenarna nedanför Kvarnfallet (flytetygen fastnade bland dem).

Obs! Dagnys fotofika på lördag den 3 maj kl 10.30 på Konditori Fågelsången (Uppsala)! Tidigare för den som så vill och senare för den morgontrötte... Alla fotointresserade är välkomna, som vanligt!

.

Vid Kvarnfallet

.

.

.

.

.

.

.

.

Hur det gick för de två som lyckades ta sig upp på en rest av farkosten vet jag ju inte, men det är väl inte troligt att de klarade Islandsfallet...

.

Vid Islandsfallet

.

.

.

.

.

.



Postat 2014-05-01 00:22 | Läst 2129 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera