Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

När man går upp i ottan vid juletid

Vintrig julstämning har lyst med sin frånvaro under helgerna, men ändå finns det juliga där...  Bäst före-datum går snart ut för dessa bilder...

.

.

.

..

.

.

.

..

.

.

.

.

.

.

..

.

.

Inlagt 2013-12-29 12:38 | Läst 2729 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Julotta är fint, om man orkar upp... Och populärare än vad man tror.
Den sista bilden va väldigt fin.... Men, dessa har nästan inget "bäst före datum"! Möjligen för i år. Men du kan ladda upp dem de kommande 15 åren utan problem... ;) Ha en fin dag Rauni!! //Peter
Svar från RHelena 2013-12-29 13:50
Utan att vara så väldigt kristliga för övrigt är det förvånansvärt många som söker sig till julottan varje år. Läser just nu Qaisar Mahmoods bok "Jakten på svenskheten" där han gör intressanta reflektioner över hur religionen och traditioner blandas samman i Sverige på ett helt eget sätt (och utan att folk betecknar sig som religiösa ändå). Julottan är det inte ofta jag har orkat upp till, men i år blev det av!
Årets julbilder får bli ett minne om den gröna jul som ska vara en av de varmaste vi haft på årtionden...
Solen tittar fram idag; hoppas att du har haft möjlighet att njuta av den!
Peter-L 2013-12-29 14:40
Jag tror faktiskt att vi är mer kristna än vad som syns... Men på ett "svenskt sätt".... Dvs, privat, tillbakadraget och försiktigt... För tänk om någon skulle tycka att man va "knäpp" som va kristen.... :) Så "mesigt", och icke fanatiskt.... :) En härlig dag, är det!! :)
Fina bilder. Vart är de tagna?
Svar från RHelena 2013-12-29 13:57
Tack du! Fotona är tagna i huvudstaden, närmare bestämt i Björkhagen som ligger mellan Hammarbyhöjden och Kärrtorp. En mysig stadsdel vars äldsta hus härstammar från slutet av 1940-talet. Markuskyrkan, en modernistisk skapelse på sin sin tid, är sevärd!
Fina lite ovanliga julbilder Rauni - gillar bilden med Frisör och Fotvård...jag spar på bilder med äldre neonskyltar, jag tycker dom är så läckra! // Sören
Svar från RHelena 2013-12-29 22:27
Tack du!
Som tur är har inte neonskyltarna försvunnit helt och hållet! Just dessa två tror jag är "nya", men på sina håll vårdas de gamla med omsorg.
Beundrar Er som orkar upp.
Fast julotta har aldrig lockat mig särskilt mycket
Ha en fortsatt skön kväll
Svar från RHelena 2013-12-29 22:35
Är vi hemma på julen orkar vi inte upp till julottan heller i vanliga fall... På bortaplan hade man inget att skylla på... Men det blev bra, predikan knöt samman nutid med dåtid på ett tankeväckande sätt och kollekten gick till ett mycket bra insamlingsmål (cancersjukhus för palestinier). Och så morgonpromenad, en längre tupplur och risgrynsbröt därefter..
Jag ser av en tidigare kommentar att bilderna är tagna i Björkhagen i Stockholm. Jag tyckte väl att det var något bekant över det hela. Jag bodde under sex år i Enskededalen intill. Björkhagen gränsar ju till Kärrtorp, som blivit illa beryktat på sista tiden. När jag bodde i trakterna kunde man inte föreställa sig att dessa avkrokar skulle bli centrum för händelser av nationell betydelse. Vad jag inte känner igen är det gamla trähuset. Men jag har inte precis något fotografiskt minne av trakten. Annars har den nya tiden rullat ganska tungt över hela detta område. Där låg t ex ett gammal stycke av Brunkebergsåsen. Den grävdes bort för många år sedan och omvandlades till byggmaterial av Skanska. Nu ligger där Dalens sjukhus. Dessa bilder är i alla fall väl värda att sparas tycker jag.
Svar från RHelena 2013-12-29 22:57
Inte konstigt att du kände igen dig när du har bott så nära dessa stadsdelar. Själv uppfattar jag inte att Kärrtorp är illa beryktad utan tvärtom. De boende har sagt ifrån vad gäller extremhögeryttringar i boendemiljön (i den 5. bilden tycker jag mig ana en sådan, övermålad), och visst blev deras boendemanifestationen attackerad, men uppslutningen en vecka senare var enorm!
Trähuset är inte så gammalt även om det ser ut att vara det. Det handlar om ett bostadsområde som har byggts enligt ekologiska tankegångar. Ett mycket trivsamt område!
Det är inte bara Brunkebergsåsen som har fått känna av förändringar; Dalens sjukhus är inte längre det du minns för det är privatiserat och ägs av Capio.
Härliga bilder.
Jag minns min barndoms julottor, när man helst ville vara hemma i sängen och sova. Långa och tråkiga ur ett barns perspektiv.
Marianne
Svar från RHelena 2013-12-29 23:02
En och annan julotta minns jag också från barndomen, oj så tråkiga de var verkligen! Särskilt predikan brukade ta kål på en... långa och ointressanta var de... Idag kan just predikan vara det som får en lystra till.
Tack för titten och kommentaren!
Fin stämning i bilderna! Gott nytt år Rauni!