Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

2 x Roger Waters / The Wall --- 5 x Cat Stevens (Yusuf)

Nedan ett par bilder från konserten med Roger Waters häromkvällen; återkommer med mer bilder en annan dag. Äsch, slänger in en bild till så nu är de tre stycken...

 

Nedan finns några bilder från gårkvällens (lördagens) konsert med Cat Stevens. Varenda sittplats på Hovet såg ut att vara utsålt. Publiken var totalentusiastisk ända från första låten eller snarare redan innan. Cat Stevens (numera Yusuf) fyllde kvällen med värme och humor. Kanske lite väl myspysigt för somliga, men inte för denna publik...Det märktes överhuvudtaget inte att han har varit borta från musiken och scenlivet väldigt länge; han uppträdde avslappnat och rösten var fullständigt oförstörd. En nostalgikväll som nog föraktas av förstårsigpåare, men inte av fans...! Och andra sidan efterlyste Expressens kritiker mer gamla välbekanta låtar... Håller med honom på en punkt: den nya låten "People" var väl ingen höjdare direkt, men fastnade i hjärnan gjorde den direkt....

Bilderna från Cat Stevens-konserten är dessvärre av halvdan kvalitet. Enligt reglementet hade jag ingen systemkamera med utan semikompakten Olympus SP-590UZ fick tjänstgöra. Den är inte särskilt lämpad för konsertfoto, enda fördelen är dess telezoom i dessa förhållanden. Vi kom att sitta så långt borta som det bara gick eftersom biljetterna bokades på tok för sent. (På Roger Waters-konserten hade jag en "riktig" kamera med; mer om det en annan gång.)

Den gemensamma nämnaren mellan Roger Waters (f.d. Pink Floyd) och Cat Stevens är ett slags samhällskritiskt grepp fast de kommer till uttryck på ganska olika sätt: The Wall målar upp obehagliga stämningar, Cat Stevens visar upp en mjukare värld där det är viktigt att vi bryr oss om varandra.

 

Inlagt 2011-05-08 22:34 | Läst 1904 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fina bilder och lyckost dig som fått se dessa båda konserter, hade gärna sett dem.
Svar från RHelena 2011-05-09 21:16
Tack! Att få biljetter till Roger Waters krävde en viss arbetsinsats av typen hänga på låset... Ändå hamnade man långt från scenen, men och andra sidan kom vissa delar av showen till sin rätta på lite avstånd.
Kanske inte konventionellt konsertfoto. Men några av bilderna är bildmässigt väldigt lyckade tycker jag. Speciellt de tre första.
Svar från RHelena 2011-05-09 21:20
Nej, konventionella konsertfoton blir det inte i Globen om man inte har lyckats få plats intill scenen. I princip sitter man långt borta var man än hamnar... Som scenshow var The Wall tacksam att fota, pampigt värre...!
Cat Stevens växte ju upp utanför Gävle. Furuvik (inte djurparken förstås) tror jag det var. Eftersom jag själv kommer från Gävletrakten skulle det ha varit kul att se den här konserten. Jag visste inte att han turnerade. Har dålig koll på sådant där nuförtiden. Det måste ha varit en upplevelse att ha bevistat bägge konserterna.
Svar från RHelena 2011-05-12 11:57
Visst, Cat/Yusuf nämnde förstås Gävle och språkade en aning svenska också + trallade någon svensk visa ett par gånger. Båda konserterna var stora upplevelser för mig och uppenbarligen även för den övriga publiken! Någon recensent (den unga kvällstidningsrecensenten) var lite gnällig över Stevens (bl.a. var han kritisk till 30 min paus i stället för 20 min!), medans andra var lite mer positiva. Waters fick väl bara rosor i pressen, annat var inte att tänka på.