** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Finns det något dåligt med fotofika?

En sak kan räknas vara en avigsida med fotofikaträffar, det upptäckte jag redan första gången jag var med på en sådan: joo, folk tar med sig kameror och fotar! Resultat: 1. Det bryter ut ett fotokrig förr eller senare. 2. Man kan inte längre dölja sig bakom anonymitet. Om man har tänkt sig ett hemligt liv som fotonörd bör man hålla sig undan fototräffar av det här slaget.... ;-)

                                                        

Som traditionen numera påbjuder hade vi en trevlig fotofika i Uppsala idag. Denna gång hade vi inget tema att hålla oss till vilket medgav en del uppiggande sidospår vid sidan om fotosnacket, t.ex. motorcykelvärlden. 

Här i alla fall resultatet av mitt deltagande i fotokriget...

 

I god tid före träffen bokades lämpliga bord i lokalen; Fågelsången är nämligen ständigt välfylld och därför lite knepig som träffpunkt. Är det bra väder sitter många ute och det blir inte lika packat med folk inne, så var det idag. Den tidningsläsande herre som jag stötte på före träffenvisade sig hålla på med foto, naturfotografi främst. Fotosidan? Nej, det hade han inte hört talas om. Och nej, han hade inte tänkt ansluta till träffen...

                               

Torbjörn ser bister ut, men så var inte hans humör. Han tuggar nog bara på en godsak och lyssnar uppmärksamt på de klokheter vi andra språkar om. Jan-Olof är inte heller surmulen utan mycket koncentrerad. Allvarsamheten hör de första minuterna till.

               

 

Nya ansikten dyker upp, här Jennie. Längst bort sitter Johan som är nygammal i sällskapet. Per motorcyklist i förgrunden.

                  

 

Nikos är också ny här, men vi har gått fotokurs ihop en gång i tiden. Motorcyklist. Canonägare. De finns överallt, Canonfolket...

               

 

Aha, nu åker kamerorna fram. Johan är glad åt sin nya dyrgrip. Canon.

 

Jan-Olof är glad åt sin lille PEN (Olympus). Mäktar den med ett fotokrig? Den gamla kameran i Nikos hand är en tveksam konkurrent i ett fotokrig.

Oj, nu svor jag visst i kyrkan, hoppas ingen äldrekamerafantast läser detta...

 

Här laddas det... Sonysar (Torbjörn och Jennie) och Olympus (Jan-Olof) och Pentax (jag) mot Canongänget... Per tillhör ju Canongänget och känner sig väldigt säker.

                     

 

Klara...

...färdiga...

...GÅ!!!

 

Ja men titta...

 

... det blev en bild!

 

Och så var det slut för denna gång. Ses i höst! Eller möjligen kanske redan i sommar på Arlanda i fall Per kallar.

 

 

Inlagt 2011-05-21 23:55 | Läst 2334 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jättebra skrivet och fina bilder. Roligt, jag skrattade flera gånger åt dina roliga kommentarer.
P
Svar från RHelena 2011-05-22 00:24
Jaa du, tackar! Det är roligt att flera publicerar bilder från samma tillfälle för på det sättet får andra en lite allroundbild om hur vi har haft det! Vi får se om någon till lägger ut något.
Jag bor ju bara några minuter från Arlanda, så ni får gärna bjuda mig också :)
Svar från RHelena 2011-05-22 00:27
Håll utkik efter info i Pers (Otten) blogg!
Urtrevligt reportage. Man nästan väntar sig att det ska slå ut krutrök från bilderna. Jag undrar om den gamla bälgkameran, är det en Super Ikonta?
Svar från RHelena 2011-05-22 11:02
Tackar! Ja visst är den en Super Ikonta, modellen III. Jag ska skriva om den vid tillfälle. Sommarstugefynd ett par månader sedan!
Härliga bilder precis som Jan-Olof.
Känns surt att inte kunna delta...men det blir ju fler gånger =)
Naturfotografen har jag fotofikat med ett par gånger tillsammans med Bert (som deltagit med oss) han är en lugn och rätt tystlåten man.
Må så gott
Kram Lena
Svar från RHelena 2011-05-22 11:11
Vi ses nästa gång förhoppningsvis! Vilket sammanträffande att du har träffat denne naturfotograf! Det var trevligt att prata med honom.
Härligt reportage Rauni! Morotskakan med valnötter i var helt OK :-). Hoppas du får igång dina fina, gamla kameror till sommaren.
Svar från RHelena 2011-05-22 11:14
Tack tack! Min kaka (eller dessert snarare) var också mycket god. Vad jag vet bakas allt gott på självaste Fågelsången. Ska lämna in både Yashica och Super Ikonta för en genomgång. Sedan får vi se. Bäst att inte lova för mycket, men det är klart att det känns förpliktigande att ha dem i sin ägo.
Det verkar ha varit trevligt! Där skulle man ha varit med ;)

Men titta, är det inte jag som syns där. Då måste jag ha varit där. Alltså hade jag trevligt!

/J-O
Svar från RHelena 2011-05-22 11:17
Tror att du var där. Eller var det du? En dubbelgångare? Vem det nu än var så såg det ut som han hade det trevligt i alla fall! ;-)