Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Båtupptagning del 1: både fina och något traumatiska minnen

Hoppade över fotofikat idag - hade anmält mig ett bra tag sedan till Worldwide Photowalk i storstan . En rapport utlovas! - Helgen fullproppad för övrigt; upptagningen av båten på schemat vilket betyder att den skulle köras upp idag från Ekoln (Mälaren), uppför Fyrisån till stans utkanter där varvet finns. En underbar åfärd en dag som denna! I morgon skulle sedan själva upptagningen ske.

I stället för att uppleva den vackra båtfärden längs Fyrisån gick jag helt miste om den. Skyndade mig hemåt från Photowalk i Stockholm och väl på tåget ringde jag och meddelade maken jag är på väg. Och då fick jag höra att han, som den effektiva man han är, redan var vid varvet med båten. Vilken sekund som helst skulle den nu upp också! Blev lite besviken. Jag missade ju färden uppför ån denna fina dag. Den andra delen (upptagningen) gjorde inte så mycket, men egentligen borde jag varit där för klubbens regler säger att man ska vara två stycken vid lyftet.

 

 

 

 

 

 

 

Letade reda på förra årets bilder och de duger ganska väl en dag som denna, dels gjorde vi åfärden den första oktober då också, dels var vädret lika strålande fint då med. Själva upptagningen skedde följande dag förra gången,  helt utan dramatik. Vår första upptagning var däremot inte utan dramatik ett antal år sedan.  

 

 

  

 

 

 

Historien om den första upptagningen visade sig bli så lång att  ingen orkar läsa den utöver texten här... Kanske blir det en fortsättning i morgon...

 

Inlagt 2011-10-01 23:57 | Läst 3476 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Skönt att upptagningen gick bra, här i Hörvik var det lite dramatiskt, dock inte under upptagningen men precis efter. Ja, vädret har verkligen varit på vår sida de senaste dagarna.
Svar från RHelena 2011-10-02 00:23
Under tågfärden hem på eftermiddagen hann jag läsa ditt inlägg och fick ett uppslag att skriva om våra upplevelser...

Det har ju varit rena sommaren nu så det blir intressant att se vad hösten och vintern utvecklar sig till... Ha det!
Pia-kristina 2011-10-02 00:26
Hoppas på fler bilder.
God kväll på dig. Jag undrar om jag som är en "landkrabba" skulle klara av att vara med om detta som du varit vad jag förstår många gånger.

Din bildserie börjar så fridfullt med en härlig stäming i varje bild. Vad jag förstår hade ni också så härligt väder som vi haft i Skåne.

Jag tycker så mycket om fåglar så det var med glädje jag tittade på dessa. Vilka härliga moln du fick med.

När jag så fortsatte och såg dina bilder från förra året förstår jag det hände något med båten. Nu har du gjort mig nyfiken mitt i natten.

Jag hoppas få se fler bilder.
Sov nu gott
önskar Gun-Inger
Svar från RHelena 2011-10-02 00:29
Gun-Inger; det höll på att gå riktigt illa första gången vi tog upp båten! Fast somliga delar av berättelsen fungerar idag som roliga historier om landkrabbor som behövde visst lära sig saker den hårda vägen...

Vi har nog haft lika underbara dagar nu här längre norrut som ni har haft i Skåne. Detta lär inte fortsätta så länge till...
God natt!
Gun-Inger Arvidsson 2011-10-02 11:58
Jag var och lyssnade på Renata Chlumska i torsdags. Hon hade alla de råd som jag förvisso fått med mig på den långa stigen tillbaka till livet.

Hon gav ett råd till alla förbered er noga. Gå framåt ge aldrig upp det ni känner ni vill göra. Förstå att det tar sin tid innan man är så förberedd så man kan ge sig in i sitt projekt. Allt sitter i hjärnan när den är motiverad stabil så klarar alla av det mesta.

Visst var det helt underbara ord eller................

Ha fin söndag vi har dimma men solen kommer säkert snart. Har en make som travat till kyrkogården för att ta bilder. Sedan blir det mörkrummet för hans del.

Gun-Inger
Min mycket sparsamma erfarenhet som båtägare är: mycket arbete, mer pengar än man har råd med, inte så lång tid ute på sjön som man hade tänkt sig. Men jag har i alla fall varit med om ett havererat vevlager mitt ute på Björkfjärden. Lyckades plocka isär motorn och ta ut den genom haveriet strejkande kolven, och få i gång motorn igen på en kolv. Mitt mästarprov som båtmekaniker! :-)
Svar från RHelena 2011-10-02 11:57
En del jobb måste ju till kring en båt och visst, man är ute med den relativt lite (vi är ganska bra på att bryggsegla = t.ex. kvällsfika i sittbrunnen). Men de stunder är guld värda! Vad gäller kostnader så kan man komma riktigt billigt undan; det har vi gjort. Man köper en segelbåt som är "bättre begagnad", är med i en klubb med låga avgifter (hamnplats, varvsplats), men där man i stället är delaktig i obligatoriska arbetsuppgifter (vakthållning hamn vilken inkluderar då även städning av klubbens lokaler etc) eller frivilliga arbetsuppgifter i olika kommittéer (t.ex. upptagning/sjösättning av båtarna som traktorförare, hjälpkalle etc). Att färdas är gratis så gott som. Billigare semesterutgifter kan man inte ha! Och, apropå ditt mästarprov, det underlättar att vara/bli händig för det sparar pengar.

Och andra sidan kan man ju köpa en jättedyr båt, vara med i en dyr klubb, betala för all båtskötsel, skaffa dyra prylar hela tiden till dyrgripen etc - då springar notan iväg.

Vi har ett roligt minne om låga/höga kostnader: vid hemfärden från skärgården ett år stannade vi till för att tanka vid Stäket. Vi tankade en full tank - 60 kr blev det. En halvsstor motorbåt gjorde samma sak, men notan blev något större - 5000 kr...
Härliga texter och bilder om upptagningen, RML84? Rauni MeLin? 84?
Svar från RHelena 2011-10-09 11:35
Spännande tider, hösten...
Det övriga; ???.... Nej, jag är inte född 84, är något yngre faktiskt... :-)