Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Rimfrost ena dagen, fnyk och stora flingor andra dagen

Gårdagens inlägg handlade om stadsnatur och rimfrost. Dagens inlägg blir i stället om "betong" och ymnigt snöfall i stan (= Uppsala). 

 

 

Ni tycker kanske att det lutar en del i båda bilderna? Helt rätt. De gamla husen vid Vretgränd lutar mer än lite faktiskt. Vid renoveringen av husen något år sedan lät man bli att räta upp dem, tack och lov. Således finns den gamla charmen kvar i byggnaderna. 

Några fnykbilder blev det inte här beroende på att fnyk är lite svårt att fånga i bild. Eller det är svårt för mig i alla fall. Det var i alla fall fnyk innan de stora flingorna började dingla ner idag.

 

 

 

Inlagt 2012-01-22 17:31 | Läst 3464 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Nu var jag ju tvungen att titta på kartan, för att se var du höll hus:)
Bilder för Rock-Fnykis?
Paraplyet är bäst
/J-O
Svar från RHelena 2012-01-22 18:22
Nu var jag tvungen att kolla på Youtube för att se i vilket årtionde du höll hus:)
Hade ingen susning om vad Rock-Fnykis var för något. Inte konstigt för låten kom ju till långt före min ankomst till Sverige. Det slår mig samtidigt att mentalt befinner jag mig många gånger på en 30-årings nivå vad gäller svensk allmänbildning, jag lär väl aldrig komma i kapp riktigt... Faktiskt kan man bli dumförklarad för mindre, ibland, i min ålder, i vissa sammanhang... :-(

Ingen av bilderna håller jag som favorit egentligen, men av någon anledning krävde de att bli offentliggjorda ändå...
Some Fnykbilder not come here because fnyk is pretty hard to capture in pictures. Or it's hard for me anyway. That's fnyk case before a large snowflakes began to lurch down now.
Bingo
Svar från RHelena 2012-01-22 18:32
Nice to know that I'm not alone concerning the photographing fnyk! :-) Actually, I have never tried to capture those small snowflakes...
Trevliga vinterbilder. Vinter gör sig ofta bättre på bild än som verklig upplevelse :-) Vad du menar med fnyk är jag inte riktigt på det klara med. Trots alla mina år i Sverige ingår inte det ordet i min egen vokabulär. Jag har slagit upp det i olika ordlistor på nätet, och förvisso är det väl etablerat i svenskan, men med flera olika betydelser. Ingen av dem självklar för mig i detta fall. Så nu får du hjälpa mig att hålla min svenska levande :-)
Svar från RHelena 2012-01-22 18:44
På förmiddagen skrev jag en svarskommentar (gårdagens inlägg) om fnyk till en annan FS:are, upplyste henne nämligen att det fnykte just när jag skrev. Så här: "Fnyker = småländska, små små snöflingor dansar i luften. Min man, uppvuxen i Sthlmstrakten, men med rötter i Småland brukar använda detta ord. Har förstått att ordet inte hör till den vanlige svenskens vokabulär. I Blekinge säger man visst "fnyka på näsan" och det är ju något annat det."

Visst är det intressant med alla ord som kan vara rätt lokala på sitt sätt, men sedan kommer någon utböling (typ jag) och tar ett sådant ord till sig. Kanske kan jag vara behjälplig med att sprida ordet till "vanliga" svenskar! :-)
I like paraplybilden =)
Vilket härligt snöfall idag, vi var och åkte pulka med barnen.
Kram Lena
Svar från RHelena 2012-01-22 18:52
Tack Lena! Kul för barnen att det kommer snö! Det var en fin känsla att stå och promenera i snöfallet också. Var ute när under den första omgången, men hade inte kameran med mig. Skyndade hem för att hämta den, men snöfallet hann ta slut. Tack och lov började det igen efter ett tag och då fick jag bråttom ut! Hann! Det blev en del bilder och några av dem tycker jag är bättre än dessa två. Varför dessa två går till publiceringen hänger ihop med en tanke om hur jag ska publicera bilder från denna helg... Få se om jag kan hålla fast min planering eller om andra bilder kommer i vägen... Det brukar ju kunna bli så för mig!
Fnyk? Jag var tvungen att slå upp ordet. :-) Gillar den första bilden mycket!
//Ewa
Svar från RHelena 2012-01-22 22:35
FS är bra för allmänbildningen! :-)

Det var som attan, även du gillar paraplybilden mer än den andra. Får väl avslöja att jag själv föredrar egentligen nr 2 en aning mer än nr 1...

Men tack i alla fall... ;-)