Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Ingång och utgång; men vilken är vilken?

Här går man in.

 

 

Något mitt-i-mellan.

 

 

Och här går man ut.

 

Eller så är det precis tvärtom, kanske.

 

 

Inlagt 2012-03-13 23:13 | Läst 3587 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Härlig kollektion på alla sätt. Går in och ut så fyndigt du har skrivit till dina bilder. Jag har tittat upp och ner samt varit i tunneln. Det är härlig dokumentation samt vältagna i färg och form.
Ha det bra
Gun-Inger
Svar från RHelena 2012-03-14 17:39
Tack Gun-Inger! Den här tunneln i Sthlm gör uppenbarligen nytta för gångtrafikanter och cyklister och den har varit tidigare helt okänd för mig.
Den vägen gick jag under en tid i tonåren varje dag fram och tillbaka från jobbet. Aldrig någonsin föll det mig in att undra över vad som var in- och utgång :-) Ofta satt det en gubbe och spelade dragspel mitt inne i tunneln, det var riktigt trevligt. Jag gav honom en slant ibland. Men han tyckte att folk som gick genom tunneln var riktiga snåljåpar, berättade han för mig en dag. Uppför backen på en parallellgata (Apelbergsgatan?) låg det en poppis lunchrestaurang som hette Zebra. De hade ett zebraskinn som klädsel på bardiskens framsida. Där lärde jag mig älska entrecôte :-) En maträtt som aldrig någonsin figurerade i mitt föräldrahem. Men vad var det för ett jobb? Jo, jag jobbade i en fotoaffär på Sveavägen. Jag var road av foto, men inte av att jobba i affär, så det blev inte så där väldigt lång tid.
Svar från RHelena 2012-03-14 17:47
Du har gått där varje dag under en period av ditt liv och en annan har inte ens känt till tunneln trots att Sthlm har varit min bostadsort, ett kortare tag i alla fall. Och efter det har man ju varit där en del annars också. Det var inga musikanter i tunneln denna gång, kanske är de portade därifrån på något vis. Apelbergsgatan är också helt obekant för mig. Mycket man inte känner till. Fotoaffär låter ganska uppfostrande i alla fall, men som jobb är en sådan kanske inte roliga än någon annan butik.. ..
Skön bilder med djup i och det gillar jag! :)
Svar från RHelena 2012-03-14 17:47
Tack! Ganska trevlig känsla att gå i tunneln faktiskt!
På dina bilder verkar det som att det finns två ingångar men ingen utgång;) Plus en oändligt lång tunnel, och det lär behövas om alla människor som gått in där aldrig kommit ut. Bl.a. borde det finnas flera kopior av mig därinne om jag aldrig kommit ut.

Hm, något som inte stämmer....
Svar från RHelena 2012-03-14 17:48
Tunneln är förvånansvärt lång tyckte jag. Det var faktiskt någon FS-bloggare som jag fick tipset av om denna plats! Såg inga av dina kopior där inne...
janolof 2012-03-14 17:51
Ja, den måste ju vara så lång att den kommer igenom åsen, annars vore det tok...