Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Som en bal på slottet

Det var en gång en prinsessa som... Så skulle man kunna börja en liten berättelse om en bal på slottet - men egentligen var det ingen riktig bal, men en fest i alla fall. Och på slottet. En kung fanns på plats, en låtsasdito, kronan verkade vara av en billig sort i alla fall. Några drottningar och sessor, även de av sorten låtsasdito. En festlig fest på slottet ändå, kort och gott!

Gästerna välkomnades av en skönsjungande kör som inledde med Tourdion, en fransk dryckesvisa från 1500-talet. En effektfull inledning sannerligen, gästerna skred in, tagna av stundens "allvar", i en andaktsfull stämning för att tas emot av något slags "adel". Mottagarkommittén på tre "adelspersoner" skakade hand med varenda gäst, imponerande då gästernas antal överskred 500 stycken med råge! Hmm, kändes som självständighetsbalen i Helsingfors... Där skakar dock presidenten hand med ca 1800 gäster så riktigt lika är ju inte balunserna.

 

 

Quand je bois du vin clairet,

ami tout tourne, tourne, tourne, tourne,

aussi désormais je bois Anjou ou Arbois.

Chantons et buvons,

a ce flacon faison la guerre,

chanton et buvons,

mes amis, buvons donc.

Le bon vinous a ren du gais,

chantons, oublions nos peines chantons.

En mangeant d’un gras jambon,

a ce flacon faison la guerre.

Buvons bien, là buvons donc

a ce flacon faisons la guerre.

En mangeant d’un gras jambon,

a ce flacon faison la guerre.

  

Snart är det dags för Allmänna sångens Valborgsbal på slottet. Du vet väl att vem som helst kan delta genom att köpa en biljett antingen till balen eller till eftersläppet. Förra året var jag en självutnämnd vimmelfotograf när festfolk anlände, bilder finns att skåda här .

 

 

 

Inlagt 2012-04-22 00:00 | Läst 2855 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Tänkte skriva nåt fyndiigt men det går trögt idag. Var dock ej på nån tjusig bal igår. Mycket stämningsfulla bilder! Kikade in på din kavalkad av förra årets klänningar och skor. Härlig studentstämning med cyklar och ryggsäckar. Jag blir så sugen på att plåta denna prakt. :-)
//ewa
Svar från RHelena 2012-04-22 12:30
Det var stämningsfullt trots att det inte var någon studentbal...
I år kommer jag inte vara på plats vid Valborg för att föreviga inkommande gäster till slottet så det passar väl fint om du är där!
Självständighetsbal i Helsingfors -- aldrig hört talas om den. Men man förstår att det måste vara något utan jämförelse. Äger den rum varje år, eller är det bara vid särskilda jubiléer?
Svar från RHelena 2012-04-26 13:22
Sjalvstandighetsbalen ar en arligt aterkommande stor handelse. Sjalv har jag aldrig blivit inbjuden dit, tyvarr... For att fa vara med ska man vara nagot speciellt, typ makthavare av nagot slag, en framgangsrik idrottare, en kulturpersonlighet etc. Det ar inte sannolikt att jag kommer fa inbjudan nagon gang...