** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Då sitter man fast

Det bidde ett år till med silvermedlemskap på Fotosidan och således sitter man fast ett tag till... Roligt har det varit! Och 200 hundra blogginlägg har det också blivit vilket jag knappast planerade för då ett år sedan. Fira eller sörja; det är frågan...?

En nattlig stund i södra Sverige, i "härliga Hällevik".

 

 

 

Inlagt 2011-09-26 23:45 | Läst 3430 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Rauni du kommer inte att sörja för silvermedlemskap. Ångrar du dig kan du betala till. Det gjorde jag men det har inte alls blivit som jag tänkte mig att jag skulle ha en massa bilder på Portfolie.

Är du bra på svampar. Jag har precis lagt in några bilder för jag vill veta om de går att äta?????

Längesedan jag var i Hällevik. Har du varit på kurs där. En stämningsfull bild du tagit. Vilka mystiska reflexer det blivit i trädet.

Sov nu gott hälsar
Gun-Inger
Svar från RHelena 2011-09-27 20:27
Det blir säkert bra med silvermedlemsskap. Egentligen är det väl strunt detsamma, någon större pengaskillnad är det ju inte mellan olika medlemsskapsformer, det är väl mest den mentala biten bryderiet handlar om. Nix, är ingen bra på svampar, tyvärr! Hällevik är en fin by, som bäst är den utanför "säsongen", dvs utanför juli. Vi har en liten stuga där, härstammandes från makens släkt så det är därför jag har nöjet att komma dit lite då och då.
Vad kul att du sitter fast för ett års bloggande till! Skulle varit tråkigt om du dragit, tycker jag.

Jag ser på nätet att fyren i Hällevik numer är privatägd. Kanske används det gamla lykthuset på toppen som studerkammare? Det är ju ljus där i alla fall, men kanske inte precis något fyrljus. Man kan ju tvivla på att en privat ägare kan ta ansvar för drift av en fyr som faktiskt används. Det verkar i alla fall kul att ha en liten egen fyr på tomten :-) Fast det blir väl ett springande av turister som vill komma in i den...
Svar från RHelena 2011-09-27 20:56
Värmer så att höra du tycker det blir bra med mitt fortsatta bloggande. :-)

Visst är fyren privatägd nuförtiden! Fyrljuset är faktiskt en riktig blinkande variant, minns inte hur intervallet är, kanske 1-2 sek med 2-3 sek mellan. När jag tog fotot nyligen hade jag inget stativ med mig, försökte stå stadigt och använde självutlösaren för att undvika skakoskärpa så gott det gick. Detta innebar att jag hade lite pyssel med att räkna för att få med fyrljuset vid rätt tillfälle...Självutlösaren var ställd på 2 sek i alla fall och synkroniseringen med fyrljuset var inte helt lätt.

Hälleviks två fyrljus (det andra finns vid hamninloppet) är ganska viktiga eftersom viken är mycket grund till stora delar. Kommer man seglandes/körandes österifrån måste man förbi nästan hela den enorma viken innan man viker av mot hamnen. I mörkret blir fyrljusen förstås helt nödvändiga. Inte helt överraskande att det ligger några vrak i viken.

Jag går förbi den här fyren så gott som dagligen när vi är i byn. Alla verkar känna till fyren rätt väl så folk flockas inte kring den särskilt. Egentligen är det endast en person brukar hänga vid staketet och grinden ("Privat" står det där). Hon har nästan alltid en kamera i handen... Saken är den att huset som hör till fyren är i sig väldigt intressant också, väggarna är fyllda med gamla namnskyltar från diverse båtar och fartyg. Alltid tycker jag mig upptäcka något nytt att fotografera kring fyren och huset, så är det bara. Ska nog be att få komma och titta inuti vid något tillfälle för ibland är ju ägarfamiljen på plats.
EGW 2011-09-29 05:48
Jag undrar vad det är för en kuf som hänger därutanför med kamera? :-D

Det förundrar mig att en fyr kan drivas privat. Kanske de har avtal med Sjöfarstverket? Det är ju ett jäkla ansvar.
Jag är glad du är kvar, brukar läsa dem :-)
Svar från RHelena 2011-09-27 21:14
Om du är glad så är jag också glad! :-)
Grattis till oss läsare; ett år ytterligare! :)
Blogga på...alltid härligt att läsa dina inlägg!
MVH Lena
Svar från RHelena 2011-09-27 21:16
Oops, det var värst...! Hjärtligt tack för dina ord! Ibland undrar man ju själv vad man håller på med, är detta helt vanvettigt eller inte att hålla på med att blogga. Men uppenbarligen har vi glädje av varandra här på FS!
Kul att du fortsätter, följer din blogg även om jag inte alltid kommenterar.
Så jag tycker du kan fira.
Svar från RHelena 2011-09-27 21:27
Tack Pia-Kristina! Ska fira...! Och så är det ju att man läser mer än vad man hinner kommentera. Prövar faktiskt på ett helt nytt "system" för kommenterandet när jag går in på bloggen. Har som ambition att kommentera minst tre blogginlägg varje gång jag går in, slumpmässigt utvalda snudd på. Bekantas såväl som obekantas. Och när tre har kommenterats så blir det inga fler annat än om tiden verkligen räcker till för fler.... Låter kanske trist det här, men att läsa och kommentera är så kul att man kan fastna i detta också så att tiden bara springer iväg. Vi får väl se om detta kommer att fungera. Kanske ett tag i alla fall.

För din del verkar det bli mindre bloggande. Studierna kräver väl sitt, antar jag.
Roligt att du fastnat i ett år till. Kommer att fortsätta att hålla ögonen på dig och dina texter.

Ha det så bra
/J-O
Svar från RHelena 2011-09-27 21:29
Tack Jan-Olof! Jodå, vi håller ögonen på varandra! Och fotofika kommer det att bli så småningom, garanterat ! Ha det!