Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Det blev fifty - fifty på Dagnys fotofika

Min gissning om att det kunde bli en damträff av Dagnys fotofika idag var nära att uppfyllas (med  definitionen att de flesta närvarande skulle vara tjejer).

Först anlände Jan-Olof och Christer - 2-0 - lutade inte åt damfika precis (de tu hade reserverat en fantastisk sittplats för fikagänget!).

Sedan kom Anna och jag, och precis i samma ögonblick Ewa också - 2-3.

Men så dök Per H upp - 3-3.

Ylva! - 3-4.

Men, slutligen kom Kurre E - och så blev det inte någon tjejmajoritet den här gången heller, men nära var det - 50-50!

Jan-Olof och Ewa håller på att komma i luven på varandra...?! Anna håller sig utanför striden...

.

Nej då... tack och lov. Eller så slöt de fred på en gång....

.

Just det, det ätbara ska förevigas innan den är uppäten. Sillmacka. Blev lite förvånad vid kassan - vad, 200 kr för en macka och kaffe!!!!???? Tack och lov hade jag hört fel, det skulle vara "bara" 100 spänn...

.

Ylva har anlänt med sin lilla Canon. Christer som har sin del i valet av den lyckade sittplatsen.

.

Inte riktigt fulltaligt ännu, men Per är med, hans ryggtavla till vänster. Försökte övertyga honom om att det ÄR lika långt från Stockholm till Uppsala som tvärtom (han har varit med tidigare på Dagnys men bara när vi har varit på Fotografiska).

.

Och så kom Kurre, halvmosig efter en bilkörning ända från Piteå dagen innan. Vad gör man inte för en fotofika!

.

Glada miner. Vad annat.

.

Någon okänd dam har slunkit med här. Hon gömmer sig.

.

Per var också en jäkel på att gömma sig.

.

Hela sällskapet, nästan. Min erfarenhet säger att åtta personer är den perfekta storleken för en fotofikagrupp om man ska kunna byta några ord med alla. För den skull tänker vi inte införa någon gräns för hur många som får vara med på Dagnys fikor...

.

Alltid lika kul att ses. Anna konstaterade förresten att te på Fotografiska kostar betydligt mindre än på Broströms ( 20 kr mot 28 kr...), hur kommer det sig....? Och den där okända damen igen, några har visst bytt kameror med varandra, verkar det som....

.

Ewa förklarade redan från starten att hon var lite trött, sofforna var förträffliga att ha för man hade mycket lättare att ta igen sig i dem än i Broströms kaféstolar.  Ett förbättringsförslag för Broströms; allt för att kunderna ska vara nöjda...?

Efter fikat blev det utställningsvandring förstås för dem som inte hade sett de aktulla bilderna tidigare (någon annan dag eller samma morgon). Nedan har vi två gatufotoexperter i farten, Cartier-Bressons bilder studeras.

.

.

.

.

Inlagt 2013-04-06 20:24 | Läst 2538 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Trevligt att få se bilder från erat fika i alla fall! Jag blev tyvärr förkyld och kurerar mig och återkommer till Uppsala i maj. Ha det bra/Danne
Svar från RHelena 2013-04-06 20:43
Det blev redan bestämt att nästa fika blir som vanligt den första lördagen i maj och i Uppsala. Vi kan inte ta hänsyn till att det är Valborg och 1. maj samma vecka för veckan därpå är det en annan helg mitt i veckan som "stör"... Broströms blir det om inget annat meddelas närmare fikadatumet.
Kurera dig ordentligt!
Tycker jag känner igen det där gänget...
/J-O
Svar från RHelena 2013-04-06 20:44
Då har minnet inte blivit kort ännu! ;-)
janolof 2013-04-06 20:48
Jo, det har det, men inte så kort!
Kul med bilder från fikat
Jag ska blogga om Vernissaget i morgon :-)
Eller kanske senare i kväll...
Svar från RHelena 2013-04-06 20:47
Ska hålla utkik efter dina vernissagebilder...!
Jag var också på vernissage men igår kväll: Anna Lundström visar foton på Uppsala Fotografiska Sällskap. Jag har dock inte några bilder att visa därifrån.
Trevligt fotofika i huvudstaden ser jag. Tyvärr räckte inte tiden till riktigt idag. Men det kommer flera lördagar.
Ha de gott
Bert-Ola
Svar från RHelena 2013-04-06 23:46
Våren är en särdeles stressig tidpunkt, är min erfarenhet också, mycket ska hinnas med. Vi bestämde redan om nästa fika som ska bli lördagen den 4 maj!
Vilken tur att gubbarna dök upp! Jag tror ju inte att ni hade haft lika trevligt annars.... ;))
Det syns att ni har trevligt och jag skrev just till J-O att jag har planer på att joina er när Bressón ställer ut på Dagnys... Ja, eller så hör av dig om könsfördelningen skulle bli skev vid tillfälle. Jag kan ju trots allt vara i Uppsala på en timme... :)))

Trevliga bilder av en trevlig stämning. //Peter
Svar från RHelena 2013-04-06 23:53
Tur och tur... Alla grabbar är välkomna! Som sagt så är Ua lika nära Sthl som Sthlm är nära Ua! Håll utkik efter nästa Dagnys som ska bli om en månad. Christer ska skapa en Facebook-grupp för Dagnys fotofika så kolla efter den också.
Och visst hade vi det fint och de där sofforna var inte alls dumma på Fotografiska. Man fick rentutav mersmak...
Många breda leenden, men så var det ju så himla trevligt i dag också! :-)
Tack för sällskapet!
ewa
Svar från RHelena 2013-04-06 23:54
Tack själv! Vi syns igen!
Vad mysikgt ni hade det! Intressant med priset på kaffe och smörgås. En påkostad macka, men ändå. Det är faktiskt lite mer än vad vi betalar här.
Svar från RHelena 2013-04-07 20:28
Det var en påkostad macka, faktiskt av karaktären en lunchmacka med potatis och allt så jag ska väl inte säga så mycket om det...
En trevlig träff var det!
Jag tycker det är så mysigt se bilderna och läsa vad ni har för er. Jag måste resa upp och se utställningarna men vill vänta tills det blir lite varmare.
Då skall du säkert få höra att det blev för varmt vara i huvudstaden hi hi.
Ha bra måndag
Gun-Inger
Svar från RHelena 2013-04-07 22:44
Det är klart du ska uppåt någon gång och se utställningar i huvudstagen, mycket finns det att se, inte minst på Fotografiska! Nu är det verkligen kallt fortfarande, men om en månad så ska du se så bör det ha ordnat upp sig! Ha det fint!