Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Erkännande + frukost- och arbetsplatsutmaningar

OK, erkänner utan omsvep, allt var inte helt sant, det jag skrev i går. Helt sant var det att jag tittade på TV ovanligt länge igår, helt sant var det också att  jag köpte ett telobjektiv till Pentaxen och att den inhandlades i den lokala fotobutiken.

Men att jag skulle fått ett enormt lönepåslåg, det var förstås inte sant. Sådant händer inte.... :-(  Däremot blev ju avtalsrörelsen på mitt jobb lite konstig vilket ledde till att många av oss fick det rättmätiga lönepåslaget mycket sent. Samtidigt innebar detta en retroaktiv utbetalning som en klumpsumma för tio månader. Därav känslan av ett "rejält" lönepåslag.

Men nu till saken. Leif B. rubricerade ett inlägg nyligen med rubriken "Frukostutmaning, har jag sett i nån blogg och en Hur ser din arbetsplats ut-maning. Frukostutmaningen väntar jag med att hoppa med i, tror faktiskt att den är övermäktig för mig, men det där med arbetsplatsen kan jag fixa utan omsvep. 

Har en pytteliten hemmaarbetsplats, så här såg den ut någon gång i höstas. Det finns en datorskärm också, men den har jag visat tidigare i ett inlägg om megapixelsjukan. Länkar inte till inlägget för ett av mina nyårslöften var ju att "...visa bara bra bilder på FS...", senare modifierad till "...visa bra bilder...", med nedanstående får det bli med "...nästan bara bra bilder....".

På på jobbet fick jag syn på denna märkvärdiga solspegling. Jag har mitt fönster mot norr så solen når aldrig mitt rum. Vissa soliga dagar kan dock solen speglas in via ett fönster i ett hus snett mittemot och man kan få för sig att man trots allt sitter på solsidan, en kort stund.

Hade jag suttit och jobbat vid datorn hade jag missat denna spegling. Nu hade jag dock varit på ett möte och när jag kom in i rummet fanns detta festliga skuggspel att skåda på den nedsläckta skärmen.

 

Följde med den äkta hälften till Blodcentralen i kväll för hans nyårslöfte, både för i år och för året som har gått, har varit att återigen bli en blodgivare. Följde med på promenaden dit för att fota i det riktigt vackra kyliga vinterlandskapet (staden) och resultatet var bättre än jag hade tänkt mig. Dels bestämde jag mig för att åter bli blodgivare själv också, dels blev det trevliga vinterbilder i mörket.  Återkommer till dem vid något lämpligt tillfälle.

 

Inlagt 2011-01-13 22:56 | Läst 2388 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
En himla massa kameror! Men vad är det för en underlig display till höger i bilden? Till en väderstation?

Speglingen i skärmen blev en intressant bild!

Själv har jag en fantastiskt bekväm och praktiskt hemarbetsplats. Kanske ska plåta den om andan faller på någon gång. När den är hyfsat nystädad! :-)
Svar från RHelena 2011-01-14 09:30
Där ligger min första digitala systemkamera Olympus E-500 som ena dottern har sagt sig vilja överta. Den var ju lite krasslig vid några tillfällen, men kan kanske kureras med en ordentlig genomgång. Sedan är det förstås min nya Pentax K-7 samt semikompakten Olympus SP-590UZ, dessa två använder jag flitigast nu även om jag retar mig upp på semikompakten av och till. Den lilla är en Samsung som jag övertog från dottern. Ibland kan det bli trevliga bilder med den, t.ex. vinterbilderna jag visade tidigare (http://www.fotosidan.se/blogs/rhelena/57561.htm). Den nya Olympus uTough 3000 finns ju inte med, men har nu fått ersätta Samsung . Nokia N8 håller jag i handen, frågan är ju om den är mer en telefon eller en kamera. Använder den ganska mycket också eftersom den finns alltid till hands.

Egentligen var det tänkt att jag skulle ha en bättre arbetsplats i ett annat rum, men vi gillar att sitta bredvid varandra och uggla vid datorerna samtidigt. Då får man accepteptera att utrymmet blir som det blir.

Bry dig inte om att städa, det blir mer intressant med ostädat!
Svar från RHelena 2011-01-14 11:52
Glömde; visst är det en väderstation. En trevlig pryl, men tyvärr går det inte att få ordning på vindmätningar. Detta beror helt enkelt på att det är svårt med placeringen av vindmätaren. Kul att få ut statistikuppgifter och annat direkt in i datorn på detta enkla sätt om man är road av "väder och vind".
Din hemmaarbetsplats kanske inte slår Leifs, men förhoppningsvis brukar din frukost vara rikare!
Svar från RHelena 2011-01-14 09:31
Lovar, min frukost är bättre! Strax därpå blir det fika och det är nu!