Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Ett hopplöst företag

Såg filmen "Låt den rätte komma in" i går kväll. Det var ingen feel good-film inför natten. Fasligt hur känslig man blir med åren: inget kaffe på kvällen, inga smått otäcka filmer eller för spännande eller intressanta böcker inför läggdags - annars tar nattsömnen stryk. Så, gick upp väldigt tidigt, rent utav osannolikt tidigt (söndagmorgon dessutom!). Läste gårdagens morgontidning ännu en gång, lite noggrannare nu. Och nu sitter jag här och ska leverera dagens första inlägg, först av alla. Inte ens Ronny har hunnit före eller hade i alla fall inte nyss. Ernst Göran räknas inte då han lever med ett annat tidevarv på andra sidan jordklotet. Nattsuddarna räknar jag också bort.

Det hopplösa företaget då? Ännu en gång, inspirerad av andra, ville jag ta itu med fotoåret som har gått för egen del. Går därför igenom bilder januari-december 2010, men kommer inte direkt någonvart för det är så lätt att fastna någonstans i bildträsket. Nu gällde det Jordanienbilder från januari förra året, vilken underbar resa. Svårt att välja någon favoritbild.

Dagen när vi reste iväg såg det ut så här hemmavid:

Rejält inkapslat

Inlagt 2011-01-09 06:00 | Läst 2305 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Här är klockan 21.30 på lördagskvällen just nu. Så det verkar som om du publicerade denna tidiga morgonhälsning för en halvtimma sedan. Om jag nu räknat rätt, det där med klockan är alltid lätt förvirrande.

Så du reste till Jordanien förra året? Tydligen innan du började blogga här, för det verkar som om du började i september. Men vad trevligt, då kan vi se fram mot lite resereportage! Isbilden är riktigt spännande. Men i Jordanien fanns väl ingen is? En gång i Stockholm hade jag en frissa från Libanon. Jag var där och klippte mig en vinterdag, och då berättade hon att hennes släkt i Libanon hade en hård vinter. "Dom har snö, en hel meter" sa hon. "Kan du tänka dig, snö i Libanon? Det är inte klokt, ingen där har ens sett snö förut!"

Tiden är full av järtecken! Som vanligt alltså :-)
Svar från RHelena 2011-01-09 07:17
Stämmer med klockslaget! Hade faktiskt gått upp ett par timmar tidigare redan...
Jordanien var ett mycket trevligt resmål, en hel det att uppleva och vänligt inställda människor överallt. Ska försöka lägga ut bilder vid något tillfälle. Nog kunde det vara kyligt där också på sina håll, men i Aqaba vid Röda havet var det svenska sommartemperaturer. Petra ligger ca 120 km bort och mycket högre upp, där var det kallt och blåsigt när vi var där. Men en rejäl storm svepte i och för sig förbi i regionen kring dessa dagar så det var kanske värre än vanligt. Tyckte mig se frost vid sidan av vägen på väg upp, vår taxichaufför körde rätt friskt, bad honom lätta på gasen och berättade om våra vurpor i vinterväglag för att understryka allvaret.
Snö i Libanon låter som en mycket ovanlig företeelse, men har för mig att det finns skidåkning där också någonstans i bergen. Nog verkar det idag vara extrema väderförhållanden lite här och där åtminstone i Europa, vad det nu kan bero på.
Christy.C 2012-05-15 12:06
Vaddå ingen där har ens sett snö!!??? I omrpden belägna på högre häjder förekommer ofta snö och skidåkning är rätt stor och viktig del av turistindustrin. Många medeklass-libaneser och rika åker gärna upp till bergen för att smestestra och röra på sig precis som svenskarna åker till Åre...no big deal. Men i t ex Beirut och södra Libanon som ligger invid kusten snöar det sällan men även dit har extremvädret nått.

/CC