Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

God Jul allesammans!

Det har varit så väldigt juligt med slutårskänsla här i bloggvärlden på sistone. Nästan så man har känt sig utanför. Det är (jul)kalendrar och en bild per dag för julmånadens ära, det är stafetten med årets bild, det är julbilder, det är julbak och julstäd... Själv har jag in i det längsta försökt hålla julen på lite avstånd och har lyckats ganska bra trots omvärldens påtryckningar. Inget julstäd att tala om (vanlig veckostädning räcker), julbaket har den äkta hälften haft ansvar för i vanlig ordning, julklappar hetsar vi inte med så mycket heller. Den mesta maten inhandlas färdigt, både svenska rätter och finska dito, de sistnämnda har inhandlats från den finska butiken i Hötorgshallen i Stockholm.

Det är klart, min jul är ju väldigt lik många andras. Dock lärde vi oss några år sedan att man behöver inte jäkta så mycket som man tror att man behöver. Vi hade nämligen varit på en resa, skulle komma hem en kväll och sedan skulle vi ha en hel dag på oss att ordna allt inför julaftonen. Lite jäktigt kändes det att tänka på det i förväg.

Vad hände? Flyget blev försenat ett antat timmar så vi kom hem på morgonsidan av natten dan före dan, det hade hunnit blivit en rejäl vinter och det var +9 grader i huset, dagen efter blev det till att skotta skotta på grund av den väldiga snömängden som hade kommit under vår frånvaro  (vi hade inte ens kunnat köra bilen upp till huset under natten). Några timmar blev över till att inhandla alla julklappar, all mat, julgran osv för vi hade inte förberett något alls innan vi reste. Men allt funkade! Visserligen fick vi tag på den näst sista granen på Bauhaus, ni förstår hur den såg ut... men den gick att kamouflera med lite ljus och glitter...

Idag lät jag mig fångas av lagom mängd julstress genom att ge mig ut på stan. Det var ganska trevligt. Hann med några bilder med min fickkamera (N8).

En del folk ute fast inte den där storträngseln. Alla har väl rest bort i god tid då besvärligheter har lovats för de resande... Undrar förresten om min kollega som har satt fast i London sedan i söndags har kunnat ta sig hem. Eventuellt skulle hon fått flyga i går kväll från Manchester till Köpenhamn och idag torsdagen vidare till Stockholm. Snopet om hon inte har lyckats ta sig hem till julaftonen i morgon....

En liten julvovve som väntar på sin husse/matte. Det är -12 grader. 20 minuter senare satt han på samma ställe...

Stora torget, en klassisk Uppsalamiljö. Åhlenshusets utskällda tårtpappersfasad ska visst bort, ersättas av en glasfasad... Nej.....

Än mer klassisk Uppsalamiljö.

 

 

Inlagt 2010-12-23 23:16 | Läst 2605 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Är det museet man ser i sista bilden? Ett roligt ställe vill jag minnas, fast det är förstås många, många år sedan jag såg det. Om det nu är det.

Vovven under bänken är urcharmig!

Den gudomliga hämden: när jag nu själv äcklat så många med en bild av vårt ljuvliga väder på ön, så slog det om idag till tristast tänkbara oväder. Blygrått, intensivt regnande och tidvis riktiga stormvindar. Men framåt kvällen mojnade vinden i alla fall, och nu sitter jag här och funderar på vad jag ska kunna åstadkomma för "dagens bild" i dag.
Visst är det Upplandsmuseet i sista bilden! Kan inte påstå att jag har upplevt det som något roligt ställe direkt. Har känts som museet är lite trångbott vilket är synd förstås.

Här fortsätter vintern som bara den. Ska visst bli minst -15 grader igen, men sådant har du säkert koll på även om du befinner dig långt borta. Härligt med riktig vinter, känns mer och mer rätt nu när man vet att detta håller i sig!
...Ok då, synd om alla som har drabbats av kaos i trafiken och annat elände....