** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Grande finale! Sista avsnittet!

Dags att avsluta kattserien från Istanbul. Klämmer in en del av de återstående bilderna här, nu med temat de "riktiga" vildkatterna, dvs de som inte tillhör "aristokratin" kring palats, kyrkor och moskéer (visade bilder på dem i mitt förra blogginlägg). Ofta uppträdde även dessa "gatkatter" i grupper om tre-fyra-fem katter, var i lite ruggigt skick ibland och ibland med någon krämpa. De var dock i regel inte magra, födan kom visst från sopor och åtminstone en del av dem matades av stadsborna, måtte väl ha funnits råttor och möss också fast vi inga såg.

Först ut en grupp på fem stycken missar utanför vårt hotell. En morgonsamling pågår:

Härnäst en samling kring soptunnan. En närbild om regenten på soptunnan har ni möjligen sett i det första blogginlägget, lägger med den också:

Kissen är framme och rotade i skräphögen strax innan det blev mörkt och sophämtningen kom för att hämta skräpet. Daglig effektiv sophämtning fanns i staden även om man inte skulle tro det utifrån vissa bilder.

En liten samling. Han/hon till höger är på väg för att se...

..., ja, där tittar kissen fram. Vad händer? Det blev en liten krock i morgontrafiken och en kort stunds uppståndelse. Ingen större skada visst.

Överallt fanns en misse när något annat skulle fotas:

 

Och allra allra sist, några bilder på ett skotergäng på tre katter, en av dem ville inte vara med efter ett tag: 

Får jag komma upp?

Nehej... då så...

Nu då...?

Denna katt hade någon pågående ögonsjukdom, förmodligen av infektiös karaktär.

Han som bestämmer. Eller hon.

Denna bild han ni sett förr, möjligen. Han/hon som bestämmer.

SLUT!!!

PS. Varför funkar inte länkningen till albumbilder efter serverbytet? Någon till som har problem? Etikettlistan har i alla återgått till att handla om den egna listan och inte om alla FS-medlemmarnas dito. Tacksam för det! DS.

Inlagt 2010-11-13 14:22 | Läst 3122 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kul med alla dina katter i så olika situationer.
Jag har också lite svårt att låta bli att fotografera katter när jag är på resa men så här många som du har hittat har jag aldrig sett.
Svar från RHelena 2010-11-13 22:56
Jättemånga var de verkligen! Rätt kul att upptäcka så här i efterhand att man visst drabbades av något slags "kattomani" under resan. Men, jag har andra bilder också från den fantastiska staden!
PS. Hade förresten svarat på din kommentar redan tidigare, men det verkar spöka en del här på FS för närvarande efter serverbytet. DS.
Fin bildserie på olika katter, ser att alle katter inte har det så bra som mina:o)
MVH synnöve
Svar från RHelena 2010-11-13 18:34
Något tuffare livsmiljö är det allt i en storstad där man får mest lita på sig själv ändå!
I en stad som har så många katter, kände du av någon amoniak-aktig doft i luften? Jag tänker på att med så många katter, så kanske det luktar efter katter har gjort sitt i olika "kattlådor" i stan.
Svar från RHelena 2010-11-13 22:48
Någonstans måtte de ha uträttat lite av varje, men ingenstans såg man något av det (katter vet ju hur man gör så att det inte syns), inte heller kände man någon konstig lukt. Som f.d. kattägare vet jag väl hur illa den en sådan odör luktar, en av våra åldrande katter fick nämligen inkontinensproblem mot slutet vilket inte var speciellt kul för någon av parterna...
I detta avseende är ställen med lösa hundar bra mycket otrevligare att vistas i. Nästintill mer otrevligt dock med de arma hundägare som inte ids plocka upp efter sina jyckar här i stan...! Nu är det vinter på gång och somliga verkar tro att det räcker med att sparka lite snö över den lilla högen.