Diversefotografen

Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Grått grått men lite färgglatt, händelserikt och soligt också

Ett par bloggdagar har försvunnit för annat ska också hinnas med. Nödtroftigt foto har det dock blivit ändå. Mottot "man tager vad man haver" passar fint till fotovardagen också. Här i alla fall en rapport om tur/retur 60 mil.

PS. En liten luring döljer sig i en av bilderna. DS.

 

Nästan som en byväg i norra delen av landet. Fast det är E4.

Det blir en aning bättre sikt och underlag, genast får många brådis. Vi har inte det för vi har båda erfarenhet av hur snabbt allt kan gå på tok. Maken har halkat genom ett broräcke vid ishalka och jag har vurpat av E4 vid Kista i snöoväder.Bilen med maken landade på marken vid broänden. Jag med ett barn bredvid och en annan i magen landade mjukt i snön i stället för att krocka med bilen jag var på väg att köra om och i stället för att hamna bland träden eller mötande trafik. Änglar, finns de? Nej, tror inte det, men vi har haft tur.

Lyssnar på vår nuvarande favoritlåt nr 1. Den raspira rösten passar väldigt fint till låten.  

Snösvängen är ute.

Eftersom det har blivit bättre underlag och sikt lämnas lunken på 80 km/h.

 

Nästan framme.

 

Njuter av den underbara miljön i Gamla Linköping.

Hon väntar på husse och matte som är inne och köper godis. Själv är jag lika svag för schäfrar som för sheltisar. Det blir så när man har själv haft hundar av dessa raser. Äntligen en vacker färg på bajspåsen! Passade på att klappa på vovven, men förstås först när matte och husse var på plats.

 

 

AJ AJ AJ! BILEN ÄR BARA EN VECKA GAMMAL! Och den är vår... Detta blev en lite annorlunda och ganska osannolik upptakt till kvällens begivenhet, musikalen Chicago på Östgötateatern....

 

 

Hemåt. Sovit illa under natten så jag snarkar bort hela sträckan mellan Linköping och Stockholm. Vi båda har ovana att bli lite trötta vid körning och turas om att köra i vanliga fall. Inte idag, men som tur är var bara jag trött. 

Passande låt till vädret fast fel månad. Ok då, det är snöblandat....

En liten avstickare i Stockholm.

 

Nästan hemma, passerar Vaksala kyrka och Vaksala kyrkby på Uppsalaslätten. Börjar piggna till.

Den här synen chockade mig ett antal år sedan. Inte ett fjäll i sikte förstås, men att det inte fanns den minsta antydan till något litet berg eller kulle, det var deprimerande, tyckte jag. Nu känner jag mig hemma och tycker om att få syn på min hemstad på det här sättet efter att ha varit borta från stan.

Ingen kaffepuff utsläppt nu, men man känner dock nästan lukten när man ser huset...

Postat 2011-01-08 00:35 | Läst 2360 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Herrar utmanas

Men innan dess:

Ovan där

Ser nu att bilden känns lite blek. Har dock vågat mig på att lägga den i en pool så kanske tycker någon likadant.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Joo, det var det där med "HERRAR UTMANAS"; ett flertal damer har på sistone ägnat sig åt självstudier i form av egna porträttbilder, men ingen herre, vad jag har kunnat se! 

Därav utmaningen, respons väntas.... ;-)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Har bytt bort min gamla profilbild mot en ny, äntligen, efter moget övervägande. Valde mellan dessa tre varianter och gillade sepiavarianterna bäst. Med facit i hand tycker jag dock att egentligen passar svartvitt bäst mot att allt på FS går ju i tonerna svart-grått-vitt. Beskärningen skiljer sig något mellan sepiavarianterna och det svartvita också. Sepiabilder hade jag två varianter av och det verkade inte spela någon roll om den brusiga eller mindre brusiga användes för bilden blir ändå så liten, men så här bredvid varandra ser man ju skillnaden. Har valt den mer brusiga (nr 1). Någon som tycker något om valet?

                   

 

Och det var denne doldis som åkte ur:

 

Postat 2011-01-05 21:05 | Läst 4105 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Bruce under vatten - undervatten!

Det hände sig en gång att en liten haj med namnet Bruce hade kommit på torra land. Det gillade han inte riktigt. Han var arg. Han ville bada. Och det gick till slut! Bildbevis nedan.

VATTEN! Jag ska i!

Oj vad det bubblar och har för sig...

Jag är beredd!

Den där fotografen till linslus gjorde i alla fall någon nytta; flyttade på tvålflaskan. Det sällskapet behöver jag inte!

Nu är jag i mitt rätta element. Fast jag ligger ju på botten. Kan jag inte simma?

Vad händer...!!!???

Det kommer mer... HJJJÄÄÄLLLPPPP....!!! Jag kan inte röra en FENA...!

Uhhh..., jag känner mig så hjälplös... Ingen som kan hjälpa mig?

Men titta, de där bubblorna är lite fina... :)

Slutbadat, lille Bruce!

Men jag är fit for fight igen, det är ju mer vatten på gång!

Nix nix, det är bara slutspolning.

 

Detta var alltså ett kamouflerat undervattentest av Olympus µTough 3000, den vackra(eller hur?). Är rätt nöjd med vad kameran presterar för det relativt hyggliga priset och den verkar också tät.

Men, några frågor infinner sig vid efterbehandlingen: Skulle behövt seriebehandlingsmöjligheten vid efterbehandlingen. Fick inte till det. Bara häromdagen gjorde jag detta med RAW-filer utan problem. Antog att jag måste ta in dessa jpg-bilder till PSE som Camera Raw vilket jag också har gjort tidigare, utan bekymmer. Men se, det verkade inte fungera när man skulle plocka in flera åt gången. Det blev till att plocka in dem en och en och redigera dem en och en, därav följde sedan den rätt ojämna färgsättningen på bilderna.

Min fråga alltså: Finns seriebehandlingsmöjligheten bara för RAW-formatet i PSE?

PS. Bruce var rätt rörlig (= för lätt) så fotografen hade fullt upp med att inte skapa vattenrörelser vid fotograferingen; minsta lilla rörelse fick Bruce att guppa omkring. Ett stort tack därför till medhjälparen som var oumbärlig för att det skulle bli lite liv i bilderna! Utan honom hade det blivit omöjligt att sköta flaskan med WC-Anka samtidigt med att sköta kameran och samtidigt när man skulle vara alldeles stilla.  Det vill säga, tålmodiga medhjälpare är guld värda för en fotograf! DS.

Förresten, heter han Bruce, från Nemo? Tror det men är inte säker.

Postat 2011-01-04 19:24 | Läst 4666 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Mer lek

Kanske någon av dessa blir en ny profilbild. Eller någon från förra inlägget?

                                                                                          

        

                                         

Dags att bege sig ut på skidspåret. Enligt väderstationen är det soligt ute, temperatur -4 grader.

N8 säger att det är halvmulet/halvsoligt och att temperaturen är -7 grader, blåser 3 m/s -> temperaturen känns som -11 grader. Solen går ner 14.48. 

Mina ögon säger att det är rätt mulet. Blåser lite, av flaggorna att bedöma norrifrån.Vindstyrkan är 1 enligt min egen bedömningsskala 1-4.  

Postat 2011-01-03 11:26 | Läst 2781 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Lek & lär

Ägnat mesta delen av dagen åt lek med självporträtt. Förbereder mig på att uppfylla ett av mina nyårslöften, dvs att byta profilbild. Inte dags än. Bilderna nedan är inte tänkta som några seriösä projekt utan ska just ses som vad de är - en lek.

Att få till originalbilderna var också en  lek som pågick under kökslampan (i brist på annan vettig belysning), häromkvällen, nyårsaftonen, inför middagen. Har fortfarande ingen fjärrutlösare -> att få till något slags skärpa var en utmaning. En bukett tulpaner fick agera mitt alter ego när skärpan skulle ställas in... Så blev det ju också som det blev. Men, håll till godo.

                           

                            

                           

 

 

 

Postat 2011-01-03 00:15 | Läst 2340 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa