Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Konsten att fotografera en näsfraktur

Fick häromdagen ett litet uppdrag från familjekretsen; en tidigare frakturerad näsa, snedställd efter en olyckshändelse, skulle fotograferas för försäkringsbolaget. En proffsfotograf hade redan anlitats för uppdraget, men resultatet blev inte avslöjande nog. Och så skrider amatören till verket för att ta tilläggsbilder. Den här bilden är väl tydlig nog?

                               

Fotostunden var över på ett par minuter. Det fanns ingen tid för finlir med stativ och testningar hit och dit, lite synd för det naturliga eftermiddagsljuset var väldigt bra. Porträttet nedan duger inte för försäkringsbolaget för ljuset faller inte rätt längs näsan. Som en porträttbild tycker både modellen och jag att den är rätt ok.  

Inlagt 2011-03-09 22:18 | Läst 2280 ggr. | Permalink(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Den undre bilden är ett jättevackert porträtt!
Svar från RHelena   2011-03-10 00:07
Tack du! Är ju inte direkt missnöjd heller (lite jante har man väl i sig ändå), men vill gärna göra om sessionen under lite bättre tidsmässiga förhållanden. Ska bli!
Jasså, man måste komma med fotografiskt bevis? Duger inte en röntgenbild?

Annars är det snyggt foto!
Svar från RHelena   2011-03-10 21:39
Nej, någon röntgenbild duger inte. Har man en riktigt rejäl skada ska man väl skicka med röntgenbilden säkerligen också. Näsan består dock mestadels av brosk så därav väl behovet av fotobevis.
På första bilden ser man klart och tydligt att näsan är sned. usch, vad trist med olyckor även om man här på andra bilden inte ser det alls, bara en söt tjej i ett bra porträtt.
Ha det så gott
/Lena
Svar från RHelena   2011-03-10 21:42
Den här typen av "skavanker" ser man ofta bara i viss belysning och om man vet om dem och tittar efter lite extra. Turligen nog blev det inga andra men. Ha det!
Fint poträtt på tösen, man ser inte att näsan är sned bara på den första bilden och det är ju inte ofta man ser en person från den vinkeln.
Svar från RHelena   2011-03-10 21:45
Glömde förresten skriva att jag har fått tillstånd att publicera bilderna här! Det är kanske inte alla som skulle tycka att det är ok. Som jag skrev till Lena så är det ljuset och andra saker också som avgör om man ser sådana här "småsaker".
Tänk att det behövdes en amatörfotograf.. ;) Du är så bra du! Stackars tjejen, första bilden är det hur tydligt som helst... //Annelie
Svar från RHelena   2011-03-10 21:51
Bra att amatörer finns! Är nöjd med att första bilden är så tydlig!

Tösen är glad över att ha sluppit kroniska problem som man kan få i samband med nässkador. Hade ju förstås varit bättre att slippa undan helt och hållet.