Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Lite förvånad

Visst blev man det i morse, lite förvånad, när man gick upp och fick se vad som hade hänt under natten. Inte mig emot, det är ju fortfarande bara mars.

 

 

Efter ett par timmar var det ett faktum att naturen skötte det hela såsom i Vintern rasat: "...drivans blommor smälta ned och dö."

 

 

Snötäckets tjocklek minskade i snabb takt och det var återigen nästintill vår i luften - "...solen kysser liv i skog och sjö." Nästan sant alltså om det inte hade varit för den bistra nordanvinden. 

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-03-31 22:06 | Läst 2747 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Oj, det var en del! Det finns ett ord för detta på finska som heter "takatalvi", dvs. när vintern plötsligt kommer tillbaka. Något motsvarande ord finns inte på svenska.

- Hawk
Svar från RHelena 2012-03-31 22:56
Vissa ord från ett språk till ett annat är oöversättliga, så är det nog med "takatalvi", om varken du eller jag eller någon annan (hallå där...?) kan komma på något. Funderar i fall "brittsommar" har någon motsvarighet i finskan...? Om det finns så verkar jag ha glömt det i alla fall... Vad säger det om folken om den ene har "takatalvi" och den andra "brittsommar"...? :-)
Men oj vad snö. Några enstaka flingor fick vi idag här på listerlandet, vinden har varit bistert kall idag. Så vi hade en liten släng av" takatalvi".
Svar från RHelena 2012-03-31 22:58
Takatalvi joo! Om någon dag ska vi ner ditåt och då vill vi absolut inte ha någon takatalvi! Kan du styra upp det?!
Än får vi gå med både strumpor och skor ;).

/Torbjörn
Svar från RHelena 2012-03-31 22:58
Så sant, så sant!
Ohygglig kyla och blåst bjöd större delen av dagen på. Hua! Väldigt fina svartvita bilder på trädgårdsmöblerna. Mvh Elisabeth
Svar från RHelena 2012-04-01 09:45
Även om solen tidigare har bjudit på lite vårvärme så ska ju dessa bakslag komma. De behöver bara inte bli så många, vi ska hålla tummarna! Tack Elisabeth!
Jag ska göra mitt bästa!
Helvete tror jag vi hade sagt här på södra västkusten - detta är inget man räknar med så här års ... detta visar ju bara på hur långt vårt vackra land är och vilken skillnad det kan vara från ort till ort ..
Har faktiskt svårt att inse att detta är just nu ... lever nog i en liten skyddad väderbubbla härnere ..
Ha en underbar vecka .. antagligen så smälter det bort ...

//Glenn
Svar från RHelena 2012-04-01 09:52
Oj, svenskan har ett starkt ord för fenomenet! ;-) Hoppas att du får fortsätta leva i er skyddade väderbubbla! Här lyckades solen göra sitt jobb i går, trots nordanvindens bisterhet, och smälte bort det mesta. Nu väntar vi också på den där behagliga väderbubblan för det är ju april idag!
Så ni fick snön som de lovat oss. Inte för att snö är det mest positiva just nu men vi har så torrt i jorden för det blåser nästan alltid halv storm. Därför längtade jag efter något som kan bli vatten.

Vi har absolut stjärnklart i kväll det är vackert faktiskt. Månen är halv och Venus har lyst över vårt hus.

Nu är det söndagen den förste april så därför önskar jag dig en skön dag
Gun-Inger
Svar från RHelena 2012-04-01 09:55
Halv storm nästan jämt låter inte kul! Men men, sakta men säkert går vi mot varmare dagar och då bör det väl bli en och annan regnskur med. Naturen behöver dem för att prunka riktigt ordentligt sedan. Det ser vi framemot! God fortsättning och luras lagom idag!