Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Måste bli bättre på....??? Ja vadå? Allt!

Det är mycket nu. Det är mycket man borde bli bättre på. Inom foto verkar det finnas så oändligt mycket man borde bli bättre på. Kamerakunskap. Teknik i största allmänhet.  Estetiska faktorer med färglära, komposition och annat som hör till. Ljussättning. Psykologi (hantera modeller, situationer vid gatufotografi). Redigering.

 

 

 

Just det sistnämnda slår mig när jag började titta på alla fantastiska bilder i FS-galleriet; man måste nog bli bra på typ Photoshop utöver att man ska skaffa sig rätta ögon för övrigt också och kunna hanterera sin utrustning utan och innan och... Gatufotografi och annan lite traditionell fotografi verkar inte platsa i galleriet i någon större utsträckning. Möjligen om miljöerna är lite spektakulära eller att man har lyckats fånga in något rätt exceptionellt. Surt sa räven. ;-) Har visserligen gjort bara ett försök att få med en bild dit, rätt länge sedan dessutom,  få se när mitt nästa försök infaller... Kanske den dag jag har blivit en mästare på allt i fotoväg!

 

  

 

Glad påsk i alla fall, redan nu, allesammans! Kanske tar jag nu ledigt från datorn några dagar fast absolut inte från fotografering. Kanske blir det lite naturfoto, kanske lite habila försök till något slags hemvävd gatufotografi.

 

 

 

Inlagt 2011-04-18 22:42 | Läst 4277 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Oj, mycket tankar.... Svårt att bli mästare på allt, kanske bra att känna sig bra på en typ av bilder först. Förslagsvis det man tycker är roligast:) Jag kan förundras över vackra macrobilder, men känner inte att jag brinner för det nog mycket att träna så jag blir bra. Men, jag prövar lite då och då. Finns andra områden jag känner mig mer hemma inom (där självförtroendet är bättre), men prövar nya marker lite då och då... Finns nog ingen som är proffs på allt! Vissa är väldigt nischade och fotar bara en typ av motiv, medan andra är allätare. Och medan man har roligt tror jag faktiskt man blir bättre:)

Ha en bra påsk!
/Carina
Svar från RHelena 2011-04-18 23:02
Förmodligen är grejen just att testa mycket olika saker för att eventuellt hitta något som tilltalar en särskilt mycket. Fast inte vet jag om jag har lust egentligen att snöa in på något smalt område... Att ha roligt är väl i alla fall en nödvändighet och därtill att fota mycket.

Trevlig påsk och tack för uppmuntran!
Nähä? -När jag var sju år ville jag bli professor och när jag fick frågan "i vad då?" svarade jag "allt!"

Nu blev jag inte professor i någonting men en sak har jag lärt mig och det är att jag själv bestämmer vad som är värdefullt. Jag kanske har blivit professor i att filtrera bort tyckande?

Det tror jag att du också är, jag kan inte förstå var du hittar dina brister? Man ska inte använda den måttstock som alla andra har, man ska använda sin egen. Den tar en mycket längre.

Ha det gott! /Thomas
Svar från RHelena 2011-04-19 22:38
Helt rätt, visst är det man själv som bestämmer vad som är värdefullt! Hindrar dock inte att man emellanåt imponeras enormt av andra/andras verk och inser på samma gång sina begränsningar... Det som dock är väldigt befriande att se är den bredd av intresseinriktningar och kunskapsnivåer som FS-medlemmar representerar. Osannolikt att en sådan salig blandning kan samsas inom samma forum egentligen.

Professor i "allt", tyder på rätt attityd till livets utmaningar! Ha det!
Att försöka bli bättre på allt man gör inom foto är ingen dum ambition, så länge drivkraften är lusten i själva utvecklandet, inte bara det synbara resultatet. Jag tror nog att vi alla har den känslan ibland, att man egentligen är en dilettant som borde lägga manken till för att få bättre bilder och bättre kontroll på hela fotoprocessen. Alla kan vi nog bli bättre på om inte allt så en hel del, men inte på samma gång! Rom byggdes inte på en dag, du vet. Glad påsk!
Svar från RHelena 2011-04-19 23:23
Förmodligen kommer inte tiden räcka till för att bli bättre på allt inom foto och det är säkerligen bra på sitt sätt. Risken är överhängande annars att bli en nörd. Nördar, var man än finner dem, är inte något jätteroligt sällskap annat än för sig själva och eventuellt för de andra lika nördiga... Det finns förstås graderingar inom nördigheten också och jag inbillar mig att det svenska "lagom" är kanske att föredra ändå, även inom foto... Känslan av att vara något slags dilettant har nog många erfarenhet av, om inte annat så kanske åtminstone i arbetslivet, men det är väl sällan någon erkänner det öppet! Glad påsk du med!
Det här är nog som livet i övrigt, man måste lära sig att välja, och se'n våga att välja, för man missar alltid något annat, och det måsta man våga.
Och se'n fokusera på det viktiga, vad det nu är.
/B
Svar från RHelena 2011-04-19 23:30
Hela livet är väl en väg kantad av massa val och inte får man någon facit hur saker och ting hade varit om man hade valt annorlunda. Själv är jag inte typen som blickar bakåt och ångrar saker, men när det gäller foto så önskar jag att jag hade hållit fast vid det lite mer handfast genom åren. Och andra sidan har jag haft tid att göra andra saker i stället vilket inte är så dumt heller. Tid har man dessvärre aldrig tillräckligt av för allt man skulle vilja ha den till. Som jag har förstått så blir det inte bättre den dag man blir pensionär! Vill minnas att du har yppat något dylikt.