Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Natur - stad - nöjesliv - Det gångna året del 7.2

Vad sägs om det här? En viss fotofirma annonserar på en helsida idag om attraktiva kameramodeller med attraktiva (?) priser. Värstingen - 59.990 kronor. Näst värst 42.680 kronor. Därefter mindre värst - 19.400 kronor. Börjar ju arta sig. Priserna är utan objektiv. Är det månne tro ett tecken på att en mental process mot undergång, orsakad av fotomani, har startat när man börjar studera sådana här annonser? Finns det någon återvändo?  

Så, från det högst privata i går hoppar jag nu raskt över till andra miljöer än gårdagens inlägg om bröllop. Allemansrättens landskap, vidare till en huvudstad i ett grannland,  slutligen avslut med världsliga nöjen i samma stad.

 

Det blåser en hel del i mitten av juli kring Mälaren anno 2010. Så även förstås på Mälaren. Här är det Ekoln som nästan  är som en mindre insjö fast den är en del av Mälaren.

 

Broholmen utanför Sigtuna. 

 

Det var inte bara fint och vackert under juli 2010, det lovades även storm och före stormen var det riktigt riktigt torrt någon vecka i Mälarområdet. Bilden är från ön Slandökalv i Mälaren, inte så långt från Södertälje.

 

Helsingfors nästa: Uspenskikatedralen.

 

Storkyrkan.

 

Och det blev kväll.

 

Och det blev en natt vid Vanha Kauppakuja. En fin natt med glada människor och trivsam musik. En del svenska "klassiker" spelades också, bl.a. Eva Dahlgren som är högt älskad i Finland.

 

Inlagt 2011-07-11 23:32 | Läst 2487 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Så du har kuskat runt på Mälaren? Har ni egen båt?
Svar från RHelena 2011-07-12 11:35
På sommaren ska man ha en båt! På vintern är det inte så noga. På hösten och våren är den endast till besvär....