Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Otroligt!

Har lusläst och lustittat i dagens alla blogginlägg och verkligen letat. Kan inte hitta varken det ena eller det andra! Hur är det möjligt? Hur kan en dag som denna passera utan att någon reagerar? En av årets höjdpunkter tickar nästan på sista timmen och inte ett ord, inte en bild... Om semmeldagen! Om den internationella kvinnodagen! 

Inga semlor men väl några kvinnor här.

 

Inlagt 2011-03-08 21:50 | Läst 1209 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Rauni. Precis vad jag trodde jag skulle få se många bilder på kvinnor från olika ställen i världen.

Jag har aldrig själv varit i dessa länder där många kvinnor är förtryckta.

Det är många även här. Är det inte kroppsligt så är det ofta psykisk misshandel.

Tack för dessa kvinnobilder. Du är som jag vet en mycket duktig fotograf med blick för vad du vill förmedla till oss betraktare.
Ha det bra hälsar Gun-Inger
Svar från RHelena 2011-03-09 08:53
Har funderat länge om jag ska visa dessa bilder från Jordanien. Denna dag kändes rätt. Kvinnor i den arabiska delen av världen, i likhet med många andra delar av världen, har sämre möjligheter att få utbildning, delta i samhällslivet etc. Men samtidigt ser man inte alltid på utsidan om individerna i sig är förtryckta eller inte. Den beslöjade kvinnan i översta bilden är en stolt palestinsk flerbarnsmor, änka, på vinterlov vid Röda havet med sina barn. De bor annars i Amman.
I dagarna har Frankrike förresten lagstiftat om att kvinnor ska kvoteras in i börsbolagens styrelser, i likhet med Norge. I Sverige fortsätter vi ännu så länge i det gamla spåret med ytterst få kvinnor på de höga positionerna, enligt traditionen "manlig" kvotering om man vill se det så...
Tack Rauni! för dina bilder en dag som ja, nu passerat. Mina tankar har dock funnits om en dag som denna.
Svar från RHelena 2011-03-09 08:55
Vid jobbfikat åt vi semlor - mums - vi pratade lite om kvinnodagen, men mest snack blev det nog om semlor i alla fall...
En fin bildsvit. Utsatta kvinnor måste uppmärksammas, men vi måste framför allt få se många fler bilder och reportage som lyfter fram kvinnor som en social och kulturell kraft i världen.

Här i Brittish Columbia får vi denna månad en kvinnlig premiärminister. Vet inte om det hänt förut. Hon verkar bra, men det är ännu omöjligt för mig att säga vad hon egentligen går för. Det är minsann ingen partikongress som har drivit maktspel kring hennes utnämning till ny ledare för liberalerna i BC, utan en allmän medlemsomröstning. Tre män och en kvinna kandiderade. Christy Clark vann.

http://www.bcliberals.com/

Jag hoppas vi har en spännande tid framför oss!
Svar från RHelena 2011-03-09 09:01
Har noterat hur CNN och BBC har i TV intervjuat både kvinnor och män i den arabiska delen av världen som lever oroliga tider. Kvinnor framstår som lika kaxiga och påstridiga som männen i sina krav på förändringar. Vad gör svensk nyhetsförmedling? Ja, intervjuar män män män i långa rader...

Förmodligen är inte er nya kvinnliga premiärminister varken bättre eller sämre än sina manliga företrädare, eller vad vet jag, men roligt att det är medlemsomröstningen som har fört fram henne! På tiden förstås att ni får en kvinna i den positionen!