Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Rejält vintrigt med julen på armlängds avstånd

Gör allt för att hålla julbestyren i periferin, eller rättare sagt vill jag inte låta julen och julförberedelser att ta över mitt liv. Bläddrade därför bland gamla vinterbilder och då hittade jag några trevliga foton tagna i Vemdalen i vintras. Tog bilderna med en liten Samsung ES15 som jag fick av en av döttrarna då hon inte ville ha kameran kvar. Kameran är så simpel att den inte finns på FS-listan över fotoprodukter ens och således har den inte heller hamnat i min digitala kameraväska.  

Bilderna är helt naturella bortsett en liten aning skärpning. Tre av bilderna är mina favoriter. Nr 2, för det kontrastrika med skugga och sol, kanske även för att äkta hälften skymtar där. Nr 6 för det avskalade landskapet och solens strålar från vänster. Nr 8 för det rejält vintriga som omfamnar allt som går att omfamna med snö och is.

Nr 1

Nr 2

Nr 3

Nr 4

Nr 5

Nr 6

Nr 7

Nr 8

Nu sätter jag igång med lite julbak ändå....

 

Inlagt 2010-12-18 15:17 | Läst 973 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tack! Detta är nog den enda vinter jag får i år :-D

Det går att använda en enkel kamera också, bara man inte kräver för mycket av den.
Svar från RHelena 2010-12-19 06:52
I skidspåret och- backen blir det bäst med en enkel kamera. Samsung kommer att få följa med framöver också i dessa situationer för N8 vågar jag inte hala upp i farten i liftarna. Några av bilderna är tagna på det sättet. Att tappa denna Samsung är en överkomlig förlust. Händer också att systemkameran får hänga med, men det blir mycket bökigare, både att åka skidor och ta bilder. Och, vad är viktigast när man åker skidor? - Ja, just det!
Tycker att bilderna är jättefina och håller med Ernst, det går att använda en enkel kamera och dessutom tycker jag det är bättre än att inte använda en en alls. Jag gillar bild 5.
Svar från RHelena 2010-12-19 07:04
Ibland får enhelheten styra! Men det är klart, visst hade det varit kul just denna dag om en annan kamera hade varit med. Och andra sidan hade nog inte särskilt många bilder blivit tagna då...
Härliga vinterbilder, gillar dem alla och väljer inte ut någon favorit...:)
Tittar ut här och längtar ut i skidspåret.
Svar från RHelena 2010-12-21 20:32
Ja, skidspåret! Har inte hunnit dit än fast vintern har varat så länge redan. Men den verkar ju fortsätta så det är ingen fara varken för dig eller mig.